Erzurum'un Kalkınması İçin Hakan Oral ve Ahmet Şimşek'ten Verimli Görüşme

Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral, Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Ahmet Şimşek’i makamında ziyaret etti.

GÜNCEL 7.07.2025 15:15:00 0
Erzurum

Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral, Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Ahmet Şimşek’i makamında ziyaret etti. Bu görüşmeyle birlikte, Erzurum Ticaret Borsası'nın, Erzurum ve çevresinin kalkınması için geliştirdiği projeler hakkında detaylı bir değerlendirme yapıldı. Ziyaretin temel amacı, bölgede sürdürülen kalkınma çalışmalarının yanı sıra, geleceğe dönük planların da masaya yatırılmasıydı.

Ziyaretin Ana Teması: Tarım ve Hayvancılık Altyapısı

Görüşme, özellikle tarım ve hayvancılık altyapısının güçlendirilmesine yönelik atılacak adımlar üzerine yoğunlaştı. Bu kapsamda, Erzurum'da yürütülen lisanslı depo projelerinin detayları ele alındı. Amacın, kentte tarımsal üretim kapasitesini artırmak ve çiftçilere modern depolama imkânları sunmak olduğu ifade edildi. Bu projelerin, bölge ekonomisi üzerindeki olumlu etkileri üzerinde durularak, çalışma sürecinin hızla devam ettiği vurgulandı.

Turizm ve Gastronomi Alanındaki Çalışmalar

Ziyarette, Erzurum'un turizm ve gastronomi alanındaki potansiyelinin artırılması amacıyla uluslararası düzeyde planlanan fuar organizasyonları hakkında da değerlendirmelerde bulunuldu. Bu fuarlara getirilecek olan desteklerin yanı sıra, iş birliği olanakları üzerinde fikir alışverişi yapıldı. Erzurum'un kültürel mirasını ve yöresel değerlerini tanıtmak için atılacak adımlar masaya yatırılarak, şehir için kritik öneme sahip stratejik planlamalar tartışıldı.

Samimi Bir Ortam ve Gelecek Vizyonu

Ziyaretin finalinde Hakan Oral, Erzurum'un coğrafi tescilli ürünü olan Oltu Taşı’ndan yapılmış özel bir tespihi, Ahmet Şimşek’e takdim etti. Bu nazik jestle birlikte ziyaret, verimli bir görüşme ortamında gerçekleşti. Ayrıca, Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü ile kurulacak olan güçlü iş birliğinin, Erzurum’un sosyoekonomik gelişimini önemli ölçüde etkileyeceği ifade edildi. Her iki taraf da, iş birliğinin gelişimine dair umut verici bir bakış açısına sahip olduklarını belirtti.

Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Haber Kaynak

HABER MERKEZİ