Programa her yaş grubundan kadınlar yoğun ilgi gösterirken, Erzurum Kültür Elçisi Ayşe Neslihan Hatunoğlu konuşmacı olarak katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan TOBB Erzurum Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Kübra Alioğulları, 8 Mart’ın sadece bir takvim günü olmadığını; kadınların hak, emek ve başarı mücadelesinin sembolü olduğunu vurguladı. Alioğulları, Erzurum kadınının tarih boyunca üstlendiği rolü hatırlatarak; Nene Hatun, Nakiye Ergün, Sevim Özdoğan, Afife İpek ve Fatma Serpil Alpman gibi öncü isimlerden örnekler verdi.
Alioğulları, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bizler, o mücadeleci kimliğimizi bilim, teknoloji, üretim ve girişimcilikle birleştirmek zorundayız. Kurul olarak sadece konuşan değil, üreten bir anlayışın temsilcileriyiz. Ekonomik özgürlük, kadının hayattaki duruşunu güçlendirir; vizyon ise o gücü doğru yere yönlendirir.”
Konuşmasını Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Ey kahraman Türk kadını! Sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın” sözüyle tamamladı.
Söyleşinin konuğu Ayşe Neslihan Hatunoğlu, Erzurum kadınının geçmişten günümüze uzanan dirayetini katılımcılarla paylaştı. Hatunoğlu, Erzurumlu kadınların Nene Hatun’un torunları olarak her alanda sorumluluk üstlendiğini ve pek çok kadının makam sahibi olduğunu belirtirken, geçmiş dönemlerde kırsal kesimde kız çocuklarının eğitim veya ev işlerinde şehirde yaşayan akrabalarına gönderildiği “besleme çocuk” uygulamasına da değindi.
Program, Erzurum kadınının tarih boyunca sergilediği güçlü duruş ve dirayetin altını çizen etkili bir etkinlik olarak katılımcılardan büyük beğeni topladı.