meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Fener Rum Patriği Bartholomeus’un Sümela’da düzenleyeceği ayin Meclis gündemine taşındı

Sümela Manastırı bu kez Ayin’le Meclis gündeminde

Fener Rum Patriği Bartholomeus’un Sümela’da düzenleyeceği ayin Meclis gündemine taşındı

Yeniden Refah Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Bekin, Fener Rum Patriği Bartholomeos'un, Trabzon'un fethinin 562. yıl dönümünde, Sümela Manastırı'nda ayin yapma isteğini eleştirdi.

Yeniden Refah Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Bekin, Mecliste basın toplantısı düzenleyerek Fener Rum Patriği Bartholomeos'un, Trabzon'un fethinin 562. yıl dönümünde, Sümela Manastırı'nda ayin yapma isteğini eleştirerek, bu isteğin tesadüf olamayacağını ileri sürdü.  Bartholomeos'un, "tüm dünya Rumlarını temsilen" sözde "ekümenik" patrik olarak hareket etmesinin, Lozan Antlaşması'nın maddelerinin fiili ihlali olduğunu öne süren Bekin, Lozan Antlaşması gereği Rum Patrikhanesi'nin imtiyazlarının lağvedildiğini, sadece "başrahip" unvanının kullanılabilmesinin, Adalet Bakanlığı tarafından tescil edildiğini kaydetti.

Milletvekili Doğan Bekin, "Buna rağmen hala ısrarla 'ekümenik' sıfatının kullanılmaya çalışılması, her türlü izahtan varestedir. Sözde Fener Rum Ortodoks Patrikhanesi Patriği Bartholomeos'un, Doğu Rum Kilisesinin ortaya koyduğu eşitler arasında birinci değerlendirmesiyle ekümenik patrik ve Fener Rum Patrikhanesinin de 'Ekümenlik Merkezi' olarak dünyadaki Ortodoks mezhebi mensuplarının bir dini kurumu olarak görülmesi, başta Lozan Antlaşması olmak üzere, Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına aykırı bir uygulamadır." açıklamalarında bulundu.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ
1

4 Temmuz 2024 Fındık Fiyatları: Piyasadaki Son Durum

2

4 Temmuz 2024 altın fiyatları canlı alış-satış tablosu

3

İspir’de Milli Coşku Devam Ediyor!

4

Erzurumspor'un Yeni Kampanyası: #KüllerimizdenDoğuyoruz Lansmanı Yapıldı

5

Trabzon'da Mera Islah Projeleri Hız Kesmeden Devam Ediyor