meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Geçmeyen yorgunluk ve baş ağrısını önemseyin! Gizli bir hastalığa işaret ediyor!

ME hastalığını daha önce duydunuz mu? Aslında kronik yorgunluk sendromu olarak da bilinen bu durum kişinin hayatını hayli zorlaştırabiliyor.

Geçmeyen yorgunluk ve baş ağrısını önemseyin! Gizli bir hastalığa işaret ediyor!

Günlük hayatınızda baş ağrısı veya yorgunluk yaşamanız oldukça normal. Bu durumun sebebi, aldığınız uyku miktarı, hava durumu, stres seviyesi olabildiğinden çoğu insan pek önemsenmiyor. Ancak, bu az bilinen bir hastalığın işareti de olabilir.

ME HASTALIĞI NEDİR? 

Geçmeyen yorgunluk, Miyaljik ensefalomiyelit (ME) adı verilen, vücudun birçok sistemini etkileyen kronik bir nörolojik hastalığın belirtilerinden. Bu durum sinir ve bağışıklık sistemlerini hedef alarak, kas ağrısından hafıza sorunlarına kadar bir dizi semptoma neden olabiliyor. 

YORGUNLUK HASTALIĞIN EN ÖNEMLİ BELİRTİSİ

Dünya çapında 17 milyondan fazla kişiyi etkilen hastalığın belirtileri arasında ağrı, yorgunluk ve efor sonrası halsizlik, vücudun ve beynin az miktarda enerji harcadıktan sonra bile iyileşememesi bulunuyor. 

ME'li insanlar, hastalık deneyimleri ve semptomlarının ne kadar sürdüğü konusunda büyük farklılıklar gösterebiliyor. Bazıları iyi bir ilerleme kaydedip iyileşebilirken, diğerleri birkaç yıl hasta kalabiliyor ve iyileşmeyebiliyor. 

FİZİKİ SAĞLIK PROBLEMLERİNE DE YOL AÇIYOR

Kronik yorgunluk sendromu olarak da bilinen ME fiziki sorunlara da yol açabiliyor. Bunlar arasında kas veya eklem ağrısı, baş ağrısı, boğaz ağrısı, grip benzeri semptomlar, baş dönmesi veya hasta hissetmek, hızlı veya düzensiz kalp atışları bulunuyor. 

Tedavide terapiler kullanılsa da kişinin yaşam tarzını sağlıklı hale getirmesi belirtilerin azaltılmasında oldukça etkili. Sağlıklı beslenme ve egzersiz metabolizmayı hızlandırarak hastalık şikayetlerini ortadan kaldırabiliyor. 
 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ
1

İnşaat Mühendisliğinde Devrim Yaratan Yenilikler: Yaşam Ayavefe'nin Liderliği

2

ÇAYKUR Kuru Çay Fiyatlarına Zam Yaptı

3

Çay fiyatlarına büyük zam! İşte, yeni çay fiyatları

4

Lübnan'dan atılan roketler İsrail'de 70 bin dönümden fazla alanı yaktı

5

Rusya, Yars füzesiyle tatbikat yaptı