meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Gram altın 2000 lirayı o tarihte görecek! Altın fiyatlarında satan değil bekleyenin kazandığı dönem başladı!

Rekor üstüne rekor kıran altın fiyatları yatırımcıların iştahını kabartıyor. Altın fiyatlarında yükseliş devam edecek mi? Gram altın 2000 lirayı ne zaman görecek?

EKONOMİ 20.07.2023 11:53:00 0
Gram altın 2000 lirayı o tarihte görecek! Altın fiyatlarında satan değil bekleyenin kazandığı dönem başladı!

Güne rekorla başlayan gram altın yatırımcısının yüzünü bugünde güldürdü. Altındaki çılgın artışı değerlendiren Döviz ve Altın Piyasa Uzmanı Adnan Kapıkaya, "Faiz öncesi piyasalarda çok ciddi hareket var şu anda. Bir önceki faizi gündeme alırsak onda da sert bir satış vardı dolarda 23 liraya kadar gelmişti. Sonra faiz artmasına rağmen dolar 26 liraya çıkmıştı. Bu sefer de bir korku var. Yani bunun en büyük sebebi ÖTV'den kaynaklanıyor." ifadelerini kullandı.

DOLAR NE KADAR OLUR?

Sözlerine devam eden Kapıkaya, "Petrolün 34’de çıkması işte Merkez Bankası'nın işte bu Perşembe günü faizi açıklayacağı kararla birlikte doların buraya gelmesi, soru işareti veriyor." dedi. 

"Merkez Bankası yüksek faizden satıp kasayı doldurmak isteyecektir" diyen Kapıkaya, "Ama dolarla 28 sınırından sonra ciddi bir satış gelebilir. Zannediyorum yabancılar bu seviyeyi kollayacaklar satmak için. Oradan 25’e kadar bir rahatlama gelebilir. Bu saatten sonra gördüğünüz gibi dolar 27 bin 10-15 seviyesinde devam ediyor." ifadelerini kullandı.

DOLAR YÜKSELECEK Mİ DÜŞECEK Mİ?

"Sabah 26.30 seviyesinden açıldı. Şu anda ciddi bir çıkış var." diyen Kapıkaya, "Parası olanlar televizyon izliyor. Faizlerde bir düşüş var. Kur korumada düşüş var. Ama bundan sonra ne olacak derseniz? Bence insanlar biraz izlesinler. Doların son bir çıkışla 28 liradan sonra 25 liraya geleceğini söyleyebilirim" dedi.

EURO NE KADAR OLUR?

Kapalıçarşı'da yoğunluk olduğuna değinen Kapıkaya, "Şu anda 27 bin 150 rekor seviyede şu anda seviyesinde. Euro, Türk Lirası da 30 bin 600 seviyesinde. O zaten ciddi bir rekor yaptı Euro son zamanların en zirvesinde. Bugün baktığımız zaman, bu ayın 25’inde Amerika'nın bir faiz kararı var." ifadelerini kullandı.

EURO ÜKSELECEK Mİ DÜŞECEK Mİ?

"Ondan sonra Euro'da belki bir yumuşama gelebilir." diyen Kapıkaya, "Çok zirvelerde diye düşünüyoruz ama şu anda dövizde bir bol köpük var diyebilirim. Yani bu bunun en büyük kaynağı petrolün yüzde 7, ÖTV'ye gelmesi, petrolün 34'e çıkması insanlarda kuşku yarattı. Artık son gazları verip tekrar bir yumuşama geleceğini söyleyebilirim." dedi.

Sözlerine devam eden Kapıkaya, "Çok kalabalık, bankalardan parasını çeken geliyor. Dolar 30-35 olacak diye geliyorlar ama insanlara yüksekten doları verecekler aşağıdan geriye alacaklar. Merkez Bankası sadece seyrediyor çünkü onlar da 28’i bekliyorlar. 28’den sonra doların kaderi belli olacak. Net söylüyorum ben bunu yani" ifadelerini kullandı.

İSLAM MEMİŞ'İN ALTIN, DOLAR, EURO YORUMU

Altın kahini İslam Memiş, ise "Yılın ikinci yarısında hangi seviyeler takip edilmeli? Dolar yükselişini sürdürecek mi? Bitcoin ve altında fiyatlar ne olacak?" sorularını cevapladı. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, "Küresel piyasaların merakla beklediği ABD enflasyon verisi açıklandı. ABD haziran ayı tüketici enflasyonu yıllık bazda yüzde 3, aylık bazda yüzde 0,2 oldu. Piyasaların genel beklentisi doğrultusunda düşük gelen enflasyon verisi, dolar karşısındaki varlıklarda yeni ralliye neden oldu." dedi.

TEPKİ ALIMI OLABİLİR

"Dolar, uluslararası piyasalarda değer kaybetti." diyerek sözlerine devam eden Memiş, "Dolar endeksi (dxy), 99,79 seviyesine gerileyerek psikolojik destek seviyesinin altına sarkmış oldu. Yarın ikinci yarısıyla alakalı beklentim 92-94 seviyesi olduğunu anımsatmak isterim. Ancak buradan tekrar kısa vadeli için tepki alımı gelebilir." ifadesini kullandı.

DOLAR MI EURO MU?

"Yılın kalan yarısı için 92-102 dolar aralığında işlemler gerçekleştirebilir. Euro/usd paritesinde de belirlediğimiz hedefler gerçekleşiyor." diyen Memiş, "Önce 1,12 devamında 1,15 seviyesi hedef dahilinde. Dün 1,1190 seviyesine yükselen paritede görünüm pozitif. 1,15 seviyesi test edildiğinde tekrar yoruma ihtiyaç var. Dolar endeksinin (dxy) gerilemesi, paritenin yükselişinde etkili. Yılın ilk yarısında dolar mı, euro mu sorusunun cevabını hep euro olarak vermiştim. Bugün de aynı düşüncem geçerli." dedi.

ONS ALTIN FİYATLARI NE OLUR?

Sözlerine devam eden Altın kahini İslam Memiş, Ons altın (xau/usd) tarafında bu hafta bin 960 direncini takip ettik. Şimdi kısa vade için bin 920 dolar destek seviyesini takip edeceğim. Yılın ikinci yarısında hedefimiz aynı 2 bin 150-2 bin 250-2 bin 300 dolar seviyeleri. Kısa vadede yatay sonra trend yukarı" dedi.

GRAM ALTIN NE ZAMAN SATILIR?

"Gram altın ise dolar/TL kurunu takip etmeyi sürdürüyor." diyen İslam Memiş, "Dolar nereye gram altın oraya. Yılın ilk yarısında dolar/TL kurundan destek alarak dün bin 663 liraya yükseldi. Yılın ilk yarısında yatırımcısına yüzde 50 kazandırarak birinciliği kimseye kaptırmadı. Bin 585-bin 668 lira aralığında geniş bir bandı takip ediyorum. Düşüşlerin alım fırsatı olarak kalacağını söyleyebilirim. Yılın ikinci yarısında bin 770-bin 800 lira seviyeleri hedef konumunda. Satış için aceleci olmamak gerekli." ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

27.1° / 20°

Erdoğan'dan Çay Üreticilerini ilgilendiren mesaj

DEVA Partili Karal’dan, Ak Parti’de seçimin faturasının il başkanlarına kesilmesine tepki

Rize Belediye Başkanı Metin, Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu’nu Ziyaret Etti

Rezerv Alan Yasası Mağdurları Ümit Özdağ'ı Ziyaret Etti

CHP İl Başkanı Saltuk Deniz'den Sert Kınama: Atatürk Afişine Yapılan Saldırı Kabul Edilemez

AK Parti'de 7 il başkanı değişti

Karal, Çayeli’nde Muhtarlarla bir araya geldi

Erzurum'da AK Parti Belediye Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İYİ Parti'den yurtdışı harçlarına karşı hamle: Milletvekili Zorlu, kanun teklifini TBMM'ye sundu

Özgür Özel: Normalleşme başlayacaksa kayyum siyasetinin terk edilmesiyle başlamalı

YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil ÇOLAK Mağdur Belediye Çalışanlarının Yanında

İYİ Parti’de toplu istifa! 40 kişi CHP’ye geçti

EURO 2024'ün en değerli takımı belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu’ndan Daraltılmış İl Başkanları Toplantısı Açıklaması

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Ardeşen’deki Boğulma Olayı ile İlgili Mesaj

Karal: Tarımın amiral gemisini de batırdılar

DEM Partili vekillerden Saraçhane'deki surlara kayyum ve 1 Mayıs pankartı

AK Parti'de değişim Trabzon'da sürebilir: Mumcu'nun yerine iki aday

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz "Mayıs Ayı Yaş Çay Alım Bedelleri Kurban Bayramı'ndan önce ödensin

Ocaklı: Otizmli öğrencilere evde eğitim hizmeti verilsin