Tarih: 22.01.2023 16:54

Hafta Hafta Gebelik: 24. Hafta Gebelik Belirtileri!

Facebook Twitter Linked-in

24. haftadan itibaren bebeğinizin algıları iyice gelişiyor. Yeni bir dönüm noktası olan bu gelişmeyle birlikte, özellikle kendinizi ve dolaylı olarak bebeğinizi iyi hissettirmeniz çok önemli. Çünkü sizin korku, stres ya da mutluluk gibi his ve duygu durumlarınız, plasenta yoluyla bebeğinize de yansıyacak. Bu yüzden size iyi gelecek ve mutluluk verecek ne varsa, artık önceliğiniz olsun. Sağlığınıza özen gösterip stresten uzak durarak, hem kendinizin hem de şimdiden karnınızdaki bebeğinizin, mutlu ve keyifli hissetmesini sağlayabilirsiniz.

Gebelikte 24 haftada neler oluyor?

Bedeninizde adım adım neler oluyor?

24 haftalık gebelikte bebek hareketleri nasıl olur?

24 haftalık gebelikte bebek hareketleri daha güçlü ve hissedilir hale gelir. Bebeğin kemik ve kas dokusunun gelişmesi, yaptığı hareketlerin anne adayı tarafından daha çok fark edilmesini sağlar.

24 haftalık bebek anne karnında minik tekmeler attığı gibi vücudunu sağa sola doğru döndürür, el ve bacaklarını büker, oynatır.  Parmaklarıyla yüzüne dokunur, gelişen kavrama yeteneği sayesinde göbek kordonunu bile tutar. Anne karnında aktif bir dönem geçiren bebeğin bu hareketlerini, anne adayının dışında karnına dokunanlar da artık bu haftadan sonra hissetmeye başlayabilir.

24 haftalık bebek nerede olur?

Gebeliğin 24. haftasında rahim, göbek deliğinin üstüne doğru ilerlemeye devam eder. Yaklaşık bir futbol topu büyüklüğüne ulaşmış olan rahmin içindeki 24 haftalık bebek, annenin göbek deliğinin 4-5 cm üzerine kadar çıkmış olabilir.

6 aylık gebelik kaç haftalık olur?

Hamilelik 9 aylık bir süreci kapsar. Bir ayın dört haftadan fazla olması nedeniyle jinekologlar hamilelik hesabının ay ile değil, hafta ile yapılmasını tavsiye eder. Ancak bazı aileler bebeğinin gelişimini, ay olarak da takip etmek isteyebilir. Buna göre 6 aylık gebelik 23. haftada başlar, 27. haftanın sonunda biter.

Hamileliğin 24. haftası, 6 aylık gebeliğin içinde yer alır. 24 hafta 1 günlük gebelik kaç aylıktır? diye soran anne adayları da 6 aylık hamilelik yaşıyor demektir.

24 haftalık gebelikte anne kaç kilo almalı?

Anne adaylarının sağlıklı bir hamilelik dönemi geçirmeleri için kilo alımını takip etmeleri önem taşır. Kilo alımı haftalık veya aylık olarak takip edilebilir. Doktorlar ilk 3 ayda toplam 1 kilo alınmasını, 3 ay sonrasında ise ayda 1,5 kilo alınmasını normal kabul eder. Buna göre 24 haftalık gebelikte anne adayının ortalama 6-7 kilo alması beklenir.  Bunun çok altında ya da üzerinde kilo alımı halinde doktora danışılması gerekir.

24 haftada sancı olur mu?

Hamilelikte ikinci trimesterin bu haftalarında anne adayları karın ağrısı, adet sancısı benzeri ani kasılmalar yaşayabilir. Rahim, doğum sancılarına ve doğuma hazırlık olması için kas kitlesine egzersiz yaptırır. Braxton Hicks sancıları olarak bilinen yalancı doğum sancıları, ara ara gelen ağrısız kasılmalardır. Bu sancıların sebebi, rahmin kendini bir anlamda doğuma hazırlamasıdır.

Hamileliğin 24. haftasından sonra yoğunlaşan bu sancılar, doğum sancılarına göre düşük şiddetli, düşük ağrılıdır. Düzensiz şekilde olan kasılmaların şiddetinin artması, sık aralıklarla gelmesi ve düzenli hissedilmesi halinde doktora başvurmak gerekir.

24 haftalık gebelikte kasık ağrısı normal mi?

Kasık ağrıları, hamileliğin ilk haftalarında olduğu gibi 24. haftada da görülebilir. Bebeğin büyüyüp alt karna ve kasıklara baskı yapmaya başlaması, anne adaylarının kasıklarda ağrı yaşamasına neden olabilir. 24 haftalık gebelikte kasık ağrısı normal kabul edilse de, sıklaşması ve şiddetinin artması halinde doktora danışılmasında fayda vardır. Özellikle ağrıyla beraber başka ağrı ve şikayetler de olursa vakit kaybetmeden doktora danışılması gerekir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —