Tarih: 22.01.2023 17:36

Hafta Hafta Gebelik: 34. Hafta Gebelik Belirtileri!

Facebook Twitter Linked-in

Bu dönemde kendinizi daha zinde hissetmek için yapabileceğiniz en iyi aktivitelerin başında yürüyüş geliyor. Açık havada sizi zorlamayacak tempoda küçük yürüyüşler yapabilirsiniz. Eğer mevsim uygunsa denizde hafif tempoda, bir yakınınızın size eşlik edeceği şekilde yüzebilirsiniz. Yine nefes egzersizleri, hafif esneme hareketleri ya da hamile yogası da bu haftalarda enerjinizi yükseltebilir. Vücudunuzu esneten, geren, hareket ettiren basit hareketler de kan dolaşımınızı artıracaktır. Ancak unutmayın ki, tüm bu aktiviteleri yapmadan önce doktorunuza danışmalı ve onun onayını almalısınız.

Bu arada 34. hafta hamilelikte hem sizin vücudunuzda hem de bebeğinizde önemli değişimler olmaya devam ediyor. İşte ‘Gebelikte 34. haftada neler oluyor?’ sorusuna cevap olacak önemli detaylar;

34 haftalık bebek gelişimi anne karnında nasıl olur?

34 haftalık hamile kaç aylıktır?

Hamileliğinizin 34. haftasında 8. ayın içinde bulunuyorsunuz. Hamileliğin 8. ayı, anne karnındaki bebeğin 32. haftasında başlar ve 35. haftanın sonunda biter. Bu durumda 34 hafta 2 günlük hamilelik kaç aylıktır? sorunun cevabı da 8. aydır.

34 haftalık bebeğin kilo alması için ne yapmalı?

Hamilelikte dikkat edilmesi gereken en önemli konuların başında, sağlıklı ve dengeli beslenme gelir. Beslenmede her besin grubundan dengeli tüketmeye özen gösterilmeli ve beslenme her gün 3 ana öğün ve 3 ara öğün olarak düzenlenmelidir. Hem anne adayının hem de bebeğin sağlıklı olması için tüketilen besinlerin miktarı kadar besleyiciliği de önem taşır.

Hamilelik sürecinde bebeğin bulunduğu haftaya göre ideal kiloda olması için anne adayının beslenme alışkanlığı ve düzeni içinde bazı besinlerin özellikle bulunması gerekir. Anne adayları, bebeklerine kilo aldırmak için besin değeri bakımından yüksek olan balık, et, süt, yumurta, yoğurt, tahıllar, meyve ve sebzelere ağırlık verebilir. Temel enerji ihtiyacı tam buğday ve esmer unlu ekmeklerden, esmer makarna, bulgur, kuru fasulye, nohut, mercimek gibi kuru baklagillerden karşılanabilir. Ayrıca ara öğünlerde mineraller bakımından zengin olduğu için ceviz, fındık, badem, kabak çekirdeği tüketilebilir.

34 haftalık doğum olur mu?

34 haftalık hamilelikte doğum olabilir. 37. haftadan önce gerçekleşen doğum, erken doğum olarak adlandırılır. Erken doğumların yüzde 70'i, hamileliğin 34 ila 37. haftaları arasında gerçekleşir. Bu hafta aralarındaki doğumlara, geç prematüre doğum denir. 

Hamileliğin 34. haftasındaki doğum geç prematüre olarak kabul edilir. 34. hafta ve sonrasında gerçekleşen doğumlarda dünyaya gelen bebekler yaşayabilir.

34 haftalık doğan bebek kuvöze girer mi?

Prematüre ya da normal doğum ile dünyaya gelen 2500 gramın altında doğan bebekler kuvöze alınır. Erken doğan bebekler, bağışıklığı henüz zayıf olduklarından hastalıklara karşı korunmak için kuvöze konur. 34-37 haftalar arasında doğan ve hiçbir sağlık problemi olmayan bebekler, doğduklarında yenidoğan ünitesinde ve kuvözde bir süre kalır. Tıbbi desteğiyle normal hayata uyum sağlayacak duruma gelen bebek, doktorun onayıyla uygun görülen süre sonunda kuvözden çıkarılabilir.

Bedeninizde adım adım neler oluyor?




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —