meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

İki Vitamini Ne Zaman Almak Gerekiyor? Açken mi Yoksa Tokken Mi Daha Etkili Olur?

Güçlü kemikler oluşturmak ve korumak açısından önem taşıyan D vitamini eksikliği durumunda sağlığı olumsuz etkileyen rahatsızlıklara yol açabilir. O yüzden bu vitamini takviye etmek çok mühim.

İki Vitamini Ne Zaman Almak Gerekiyor? Açken mi Yoksa Tokken Mi Daha Etkili Olur?

İlaç kullanırken, onların alınması gereken saatleri herkes bilir. Sabah, öğleden sonra yemekle birlikte veya aç karnına, yemekten bir veya iki saat önce veya sonra alınması gereken birçok ilaç var. Peki ya D vitamini? Onu almak için en uygun zaman ve şart ne? 

D VİTAMİNİ YAĞLI YİYECEKLERLE ALINMALI

Yağda eriyen bir vitamin olan D vitamini yağ açısından zengin yiyeceklerle birleştirildiğinde vücut tarafından daha iyi emiliyor. 17 gönüllü üzerinde yapılan bir çalışma, onu günün en büyük öğünüyle birlikte alanların kan seviyelerinde 2-3 ay içinde neredeyse yüzde 50 artış yaşadıklarını gösterdi. 

Başka bir çalışmada ise, vitamini yüksek yağlı bir yemekle birlikte alanların seviyelerinde, 12 saat boyunca yüzde 32'lik bir artış yaşandı. Bu nedenle D vitamini ana öğün ile birlikte alınmalı. 

HANGİ KAHVALTILIKLARLA TÜKETİLEBİLİR? 

Uzmanlar D vitaminini sade bir tost ile bir fincan kahve ile sınırlamadığınız sürece, kahvaltınızın yanına almanın da iyi bir fikir olacağı görüşünde. Özellikle süt ürünleri, yumurtalar, fındık ve avokado ile birlikte alınan vitamin etkisini kısa sürede gösterecektir. 

D VİTAMİNİ EKSİKLİĞİ BELİRTİLERİ NELERDİR? 

D vitamini eksikliği bazen yorgunluk, genel vücut ağrısı gibi bazı belirtilere neden olur. Ciddi eksikliklerde ise kemik ağrısı ve yürümekte zorluğa neden olan kuvvet kaybı ortaya çıkar. Bağışıklık sisteminin görevini yerine getirememesi nedeniyle enfeksiyon sıklığında artış, el ve ayak bilekleri, omuz eklemeleri ve parmaklarda ağrı, değişken ruh hali, depresyon, uykusuzluk, baş ağrısı, saç dökülmesi gibi belirtiler de yaşanabilir. Yetişkinlerde uzun süreli D vitamini eksikliği; kemik erimesi, kemik yapısında bozukluk, kas güçsüzlüğü ve düşme riskinde artışa neden olur. Çocuklarda ise raşitizm adı verilen rahatsızlığa yol açar. 

MELATONİN NE ZAMAN ALINMALI? 

Öte yandan uyku bozukluğu neticesinde uyku kalitesinin düştüğü ve süresinin azaldığı durumlarda melatonin takviyesi alanların sayısı da oldukça fazla. Beslenme uzmanları onun da bol yağlı bir öğünle birlikte alınması gerektiğini belirtiyor. İster sabah kahvaltısı ister zengin bir ara öğün veya öğle yemeğinizle birlikte alın, etkinliği aynı olacaktır. 

Uyku düzeninin bozuk olması, depresyonda olma hissi, kaygı bozukluğu, halsizlik hissi, yorgunluk hissi, kalp çarpıntısı, cinsel isteksizlik gibi belirtiler melatonin hormonunun eksikliğinde görülebiliyor. Takviye yanında başta kızılcık olmak üzere vişne, papatya, anason, fındık, badem, cevizde yüksek miktarda melatonin bulunuyor. 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ
1

Online Oyun Sitelerinin Çevre Dostu Uygulamaları

2

Erdoğan'dan Çay Üreticilerini ilgilendiren mesaj

3

Meteoroloji uyardı! Sağanak geliyor

4

Tunca Eski Belediye Başkanı Aytemiz öldürüldü!

5

Arhavi Belediyesi: Rögar Kapakları ve Mazgallar Tedbir Amaçlı Kaldırılıyor ve Kontroller Devam Ediyor