İrfan Kısır’dan Öz Gıda-İş’e Sert Tepki: “Çaykur İşçisinin Sorunlarını Gündeme Getirmiyorsunuz”

DİSK Gıda-İş Sendikası Rize Şube Başkanı İrfan Kısır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rize ziyareti öncesinde yaptığı açıklamada, Çaykur işçilerinin yıllardır çözülmeyen sorunlarını yeniden gündeme taşıdı.

RİZE 3.11.2025 09:52:00 0
İrfan Kısır’dan Öz Gıda-İş’e Sert Tepki: “Çaykur İşçisinin Sorunlarını Gündeme Getirmiyorsunuz”

DİSK Gıda-İş Sendikası Rize Şube Başkanı İrfan Kısır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rize ziyareti öncesinde yaptığı açıklamada, Çaykur işçilerinin yıllardır çözülmeyen sorunlarını yeniden gündeme taşıdı. Kısır, Çaykur’daki yetkili sendika Öz Gıda-İş’e sert sözlerle yüklendi.
“Cumhurbaşkanı Rize’ye Geliyor, Ama Öz Gıda-İş Hâlâ Sessiz”
Kısır açıklamasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rize ziyareti öncesinde Çaykur’da çalışma süresi uzatımıyla ilgili söylentilerin yeniden gündeme geldiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Cumhurbaşkanının Rize’ye geleceği tarih belli olduktan sonra, ‘Sayın Cumhurbaşkanı ÇAYKUR’la ilgili süre uzatımı hakkında açıklama yapacak’ şeklinde söylentiler çıktı. Ama maalesef Çaykur’daki etkisiz, yetkisiz sendika olan Öz Gıda-İş’ten hâlâ bir ses yok.”
“Çaykur İşçisinin Sorunlarını Hatırlatın”
Kısır, özellikle Cumhurbaşkanı ve bakanların Rize’ye geldiği bu günlerde sendikanın sessizliğine dikkat çekerek, “Ey beceriksiz sendika yöneticileri! Devletin ve siyasetin bu kadar temsilcisi Rize’deyken, neden Çaykur işçisinin sorunlarını gündeme getirmiyorsunuz? Sayın Cumhurbaşkanı, ‘Çaykur işçileriyle ilgili talimat verdim, gereği yapılacak’ demişti. Bu sözü neden hatırlatmıyorsunuz?” dedi.
“1620 Kişiye Verilen Söz Tutulmadı”
DİSK Gıda-İş Rize Şube Başkanı, Çaykur’da çalışan yüksekokul mezunu işçilere verilen sözlerin de unutulduğunu belirterek,
“Sayın Yılmaz Katmer, 1620 yüksekokul mezunu Çaykur çalışanına bir söz vermiştiniz. Neden bu sözü hatırlatmıyorsunuz? Çaykur’da bunca bakan ve bürokrat buradayken işçilerin sorunlarını dile getirmeyecekseniz, ne işe yararsınız?” ifadelerini kullandı.
“Öz Gıda-İş Hep Sermayeden Yana Oldu”
Kısır, açıklamasının sonunda Çaykur işçilerine de seslenerek, mevcut sendikanın işçinin değil, sermayenin yanında olduğunu savundu: “Çok değerli Çaykur işçisi arkadaşlarım, yıllardır haklarımız gasp edilirken, her ay elinize geçmeyen ama sendikanın kasasına giren bir yevmiye kesintisi yapılıyor. Öz Gıda-İş Sendikası işçinin değil, işverenin ve siyasetin yanında yer almıştır. Bu sendika, üyelerinin değil, sermayenin çıkarlarını korumaktadır.”

Haber Kaynak : ÇİĞDEM HACIFAZLIOĞLU

Haber Kaynak

ÇİĞDEM HACIFAZLIOĞLU

Salı 19.3 ° / 11.7 °
Çarşamba 18.1 ° / 11.2 °
Perşembe 17.8 ° / 10.3 °