İşte En Hızlı Yağ Yakma Yöntemi!

Kilo vermek günümüzde oldukça zorlaşan bir durum haline geldi. Gün içerisindeki stres ve düzensiz beslenme obeziteyi hızla arttırırken çoğu kişi zayıflama ürünlerine binlerce para vermekte.

SAĞLIK 15.08.2023 12:34:00 0
İşte En Hızlı Yağ Yakma Yöntemi!

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte çoğu kişi vücudunu hemen forma sokmak istiyor. Ne kadar diyet ya da farklı ürünler kullansanız da hızlıca kilo vermek oldukça zordur. Peki hızlıca nasıl kilo verilir? Sizlere vereceğimiz bu yöntemler ile cayır cayır yağ yakacaksınız. Baklavaları çıkarmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Uzmanlar bilimsel olarak kanıtladı. Bunları yapın ve estetik bir vücuda ulaşın. İşte en hızlı yağ yakma yöntemleri ve püf noktaları…

KİLO VERMENİN PÜF NOKTALARI NELER?

1- ARALIKLI OLARAK ORUÇ TUTUN

Aralıklı oruç, düzenli olarak kısa süreli oruç tutmayı ve öğünleri gün içinde daha kısa süre içerisinde besin tüketmeyi içeren bir yeme modelidir. Yapılan çalışmalarda, 24 haftaya varan kısa süreli aralıklı orucun fazla kilolu bireylerde kilo kaybına yol açtığını belirtildi. Birisi kilo vermek istiyorsa, her gün ne yediğinin ve içtiğinin farkında olmalıdır. Bunu yapmanın en etkili yolu, bu öğeleri bir günlüğe veya çevrimiçi bir kalori hesaplayıcıya kaydetmektir.

2- YERKEN SEÇİÇİ OLMAYA ÇALIŞIN

Çoğu insan yoğun bir hayat sürdüğünden, genellikle koşarken, arabada, masa başında çalışırken ve televizyon seyrederken hızlı bir şekilde yemek yeme eğilimindedir. Sonuç olarak, birçok insan yediklerinin neredeyse hiç farkında değil. Bunun için "dikkatli yeme" tekniği oluşturabilirsiniz.

3- KAHVALTIDA YÜKSEK PROTEİNLİ BESLENİN

Protein, insanların tok hissetmelerine yardımcı olmak için iştah hormonlarını düzenleyebilir. Bunun nedeni çoğunlukla açlık hormonu grelin'deki azalma ve tokluk hormonları peptit YY, GLP-1 ve tokluk hormonlarındaki artıştır. Yüksek proteinli bir kahvaltı için iyi seçenekler arasında yumurta, yulaf, fındık ve tohum ezmesi, kinoa ve chia tohumlu puding bulunur.

Obezite ile kesin bir ilişkisi bulunan şekere dair birçok bilgiye sahibiz. Rafine karbonhidratlar, artık lif ve diğer besin maddelerini içermeyen, ağır şekilde işlenmiş gıdalardır. Bunlara beyaz pirinç, ekmek ve makarna dahildir.

4- LİF TÜKETİMİNİ ARTIRIN

Diyet lifi, şeker ve nişastanın aksine ince bağırsakta sindirilmesi imkansız olan bitki bazlı karbonhidratları tanımlar. Diyete bol miktarda lif dahil etmek, tokluk hissini artırabilir ve potansiyel olarak kilo kaybına yol açabilir. Lif bakımından zengin gıdalar şunları içerir:

  • Tam tahıllı kahvaltılık gevrekler, tam buğdaylı makarna, tam tahıllı ekmek, yulaf, arpa ve çavdar
  • Meyve ve sebzeler
  • Bezelye, fasulye ve bakliyat
  • Fındık ve tohumlar

5- GECE UYKUSUNA DİKKAT EDİN!

Çok sayıda çalışma, gece başına 5-6 saatten daha az uyku almanın artmış obezite riski ile ilişkili olduğunu göstermiştir. Bunun arkasında birkaç neden var. Araştırmalar, yetersiz veya düşük kaliteli uykunun, vücudun kalorileri enerjiye dönüştürdüğü metabolizma adı verilen süreci yavaşlattığını öne sürüyor. Metabolizma daha az etkili olduğunda, vücut kullanılmayan enerjiyi yağ olarak depolayabilir. Ek olarak, zayıf uyku, yağ depolanmasını da hızlandıran insülin ve kortizol üretimini artırabilir.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ
Anahtar Kelimeler: Hızlı Yakma Yöntemi!

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

20.5° / 11.7°

Ocaklı: Fadume Yengenin size selamı var; “Geçinemiyorum” diyor

Saadet Partisi'nden 30 Haziran'da olağanüstü kongre kararı

DEVA Partili Karal: Hükümetin yanlış politikaları yüzünden kurban ibadeti, enflasyona yenik düştü

Bahçeli-Özel görüşmesi bugün TBMM'de

Özgür Özel Trabzon’a geliyor!

Karal: “27 ülkenin toplamından fazla olan enflasyon, liyakatsizliğin, gösteriş ve şatafatın, hukuktan uzaklaşma sonucu"

İl başkanı Azaklı: “Yok Öyle Bir Şey”

CHP’li başkanlardan ortak açıklama: Çay fiyatı en az 25 TL olmalı!

CHP Trabzon’da Rapor hazırlıyor

Türk İş 1 Mayıs’ı Bursa’da Kutlayacak

BBP RİZE’DEN BAŞKAN METİN’E ZİYARET

Deniz: Yaş Çay Alım Fiyatı 25 TL ile 28 TL Arasında Olmalı

CHP'li Ocaklı: Rize'deki balık çiftlikleri projesi durdurulsun

Nöroşirurji Uzmanı Op.Dr. Kerem Bıkmaz konu ile ilgili bilgiler verdi..

İmamoğlu'ndan Trabzon'da demokrasi uyarısı: "Demokrasiyi rayından çıkaranlar zulüm çektirir!"

Meral Akşener’in koltuğuna 4 aday! Whatsapp mesajı ortaya çıktı

Dava Arkadaşlarından Nurdan Ardal’ ın Mezarına Bayram Ziyareti

Çiftçi: “Yeni Dönemde Yeni Projelerimiz Var”

Yeniden Refah Partisi Rize İl Başkanı Mhemt Akif Zerdeci Ramazan Bayramı mesajı yayınladı

Hikmet Ayar’dan Ramazan Bayram mesajı