Yaz aylarının gelmesiyle birlikte çoğu kişi vücudunu hemen forma sokmak istiyor. Ne kadar diyet ya da farklı ürünler kullansanız da hızlıca kilo vermek oldukça zordur. Peki hızlıca nasıl kilo verilir? Sizlere vereceğimiz bu yöntemler ile cayır cayır yağ yakacaksınız. Baklavaları çıkarmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Uzmanlar bilimsel olarak kanıtladı. Bunları yapın ve estetik bir vücuda ulaşın. İşte en hızlı yağ yakma yöntemleri ve püf noktaları…
Aralıklı oruç, düzenli olarak kısa süreli oruç tutmayı ve öğünleri gün içinde daha kısa süre içerisinde besin tüketmeyi içeren bir yeme modelidir. Yapılan çalışmalarda, 24 haftaya varan kısa süreli aralıklı orucun fazla kilolu bireylerde kilo kaybına yol açtığını belirtildi. Birisi kilo vermek istiyorsa, her gün ne yediğinin ve içtiğinin farkında olmalıdır. Bunu yapmanın en etkili yolu, bu öğeleri bir günlüğe veya çevrimiçi bir kalori hesaplayıcıya kaydetmektir.
Çoğu insan yoğun bir hayat sürdüğünden, genellikle koşarken, arabada, masa başında çalışırken ve televizyon seyrederken hızlı bir şekilde yemek yeme eğilimindedir. Sonuç olarak, birçok insan yediklerinin neredeyse hiç farkında değil. Bunun için "dikkatli yeme" tekniği oluşturabilirsiniz.
Protein, insanların tok hissetmelerine yardımcı olmak için iştah hormonlarını düzenleyebilir. Bunun nedeni çoğunlukla açlık hormonu grelin'deki azalma ve tokluk hormonları peptit YY, GLP-1 ve tokluk hormonlarındaki artıştır. Yüksek proteinli bir kahvaltı için iyi seçenekler arasında yumurta, yulaf, fındık ve tohum ezmesi, kinoa ve chia tohumlu puding bulunur.
Obezite ile kesin bir ilişkisi bulunan şekere dair birçok bilgiye sahibiz. Rafine karbonhidratlar, artık lif ve diğer besin maddelerini içermeyen, ağır şekilde işlenmiş gıdalardır. Bunlara beyaz pirinç, ekmek ve makarna dahildir.
Diyet lifi, şeker ve nişastanın aksine ince bağırsakta sindirilmesi imkansız olan bitki bazlı karbonhidratları tanımlar. Diyete bol miktarda lif dahil etmek, tokluk hissini artırabilir ve potansiyel olarak kilo kaybına yol açabilir. Lif bakımından zengin gıdalar şunları içerir:
Çok sayıda çalışma, gece başına 5-6 saatten daha az uyku almanın artmış obezite riski ile ilişkili olduğunu göstermiştir. Bunun arkasında birkaç neden var. Araştırmalar, yetersiz veya düşük kaliteli uykunun, vücudun kalorileri enerjiye dönüştürdüğü metabolizma adı verilen süreci yavaşlattığını öne sürüyor. Metabolizma daha az etkili olduğunda, vücut kullanılmayan enerjiyi yağ olarak depolayabilir. Ek olarak, zayıf uyku, yağ depolanmasını da hızlandıran insülin ve kortizol üretimini artırabilir.