İYİ Partili Yavuz Aydın’dan Demiryolu Tepkisi: “Trabzon Halkı Yıllarca Oyalandı”

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın, TBMM’de Erzincan–Trabzon demiryolunun ertelenmesini ve güzergâh değişikliğini eleştirerek Trabzon’un yıllardır beklediği yatırımın gecikmesini gündeme taşıdı.

KARADENİZ 11.12.2025 11:26:00 0
İYİ Partili Yavuz Aydın’dan Demiryolu Tepkisi: “Trabzon Halkı Yıllarca Oyalandı”

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın, TBMM Genel Kurulu’nda Erzincan–Trabzon demiryolu projesinin ertelenmesini ve güzergâhın Samsun–Sarp hattına kaydırılmasını eleştirdi. Aydın, Trabzon halkının yıllardır bu proje için beklenti içinde olduğunu, ancak somut ilerleme sağlanmadığını belirtti.

Milletvekili, Türkiye’nin demiryolu yatırımlarının kalkınma ve lojistik açısından kritik olduğunu vurgulayarak, Trabzon’un bölgesel gelişimi için bu hattın hayati önemde olduğunu söyledi.

Aydın, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Geldi, geliyor, projesi ihale edildi gibi ifadelerle yıllarca oyalanan Trabzon halkı, şimdi de güzergâhın Samsun–Sarp hattına çevrilmesiyle karşı karşıya kaldı.”

Trabzon Limanı’nın Karadeniz bölgesinin ihracat potansiyelinde stratejik rol oynadığını hatırlatan Aydın, uluslararası hatlar ve Türkiye’nin demiryolu bağlantıları içinde Trabzon’un yer alması gerektiğini vurguladı. Orta Koridor, Bakü Hattı ve Zengezur Koridoru projelerine dikkat çeken milletvekili, Trabzon’u kapsayan bütüncül bir Karadeniz demir yolu stratejisinin hayata geçirilmesini istedi.

Aydın, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:
“Kalkınmanın yolu demir yolundan geçer; her bölgede planlı adımlar atılmalı ve demir yolu yatırımları millî kalkınma hamlesine dönüşmelidir.”

Milletvekili Aydın’ın değerlendirmeleri, Trabzon’un demiryolu yatırımları konusundaki beklenti ve ihtiyaçlarını bir kez daha gündeme taşıdı.

Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Haber Kaynak

HABER MERKEZİ

Perşembe 11 ° / 7.7 °
Cuma 10.1 ° / 7.2 °
Cumartesi 11.7 ° / 6.3 °