meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Japonya'daki Covid-19 ilaçlarının yüzde 77'sini imha edecek

Japonya, salgın döneminde satın aldığı ağızdan alınan Covid-19 ilaçlarının yüzde 77'sini kullanılmadan kaldıkları için imha etmeye hazırlanıyor.

Japonya

Kyodo News'in hükümet verilerine dayandırdığı haberine göre, Japon hükümeti salgın sırasında 5,6 milyon kişi için ağızdan alınan Covid-19 ilaçlarını temin etti ancak 4,3 milyon kişi için olanlar kullanılmadan kaldı.

Sağlık bakanlığına göre Japonya, Shionogi & Co. tarafından üretilen Xocova tabletlerini 2 milyon kişiye, Merck & Co. tarafından üretilen Lagevrio kapsüllerini 1,6 milyon kişiye ve Pfizer Inc. tarafından üretilen Paxlovid haplarını 2 milyon kişiye temin etti.

Haberde, ilaçlar için ödenen tutarın açıklanmadığı belirtildi.

İlgili hesaplamalara göre Mart sonu itibarıyla ülkenin stokunda 1.77 milyon kişi için Xocova, 780 bin için Lagevrio ve 1.75 milyon için de Paxlovid bulunuyor.

Değerinin 300 milyar yen (yaklaşık 1,93 milyar ABD doları) olduğu tahmin edilen geri kalan bu ilaçların, süreleri dolduğunda imha edilmesi bekleniyor.

Kyodo News'e göre Japonya, 665,3 milyar yen (yaklaşık 4,27 milyar dolar) değerindeki 240 milyon doz kullanılmamış Covid-19 aşısını şu ana kadar imha etti.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ
1

4 Temmuz 2024 Fındık Fiyatları: Piyasadaki Son Durum

2

4 Temmuz 2024 altın fiyatları canlı alış-satış tablosu

3

İspir’de Milli Coşku Devam Ediyor!

4

Erzurumspor'un Yeni Kampanyası: #KüllerimizdenDoğuyoruz Lansmanı Yapıldı

5

Trabzon'da Mera Islah Projeleri Hız Kesmeden Devam Ediyor