Tarih: 16.11.2023 15:36

Kabak Çekirdeğinin Faydaları ve Zararları Nelerdir?

Facebook Twitter Linked-in

Kabak çekirdeği, çoğumuzun keyifle tükettiği, kimi zaman koyu sohbetlerin arasında, kimi zaman ise televizyon karşısında çitleyerek adeta stres attığı kuru yemişlerden biri..! Üstelik ülkemizde çok rağbet gören bir besin maddesi..! Kendisi küçük olsa da faydaları ve içerdiği yararlı maddeler saymakla bitmiyor.

Sağlıklı atıştırmalıklar, beslenme düzenimiz için önemli bir yere sahiptir. Kim istemez ki; hem lezzet alalım, hem de şifa bulalım! Oysa genellikle zararlı olan yiyeceklerin enfes bir tadı olduğunu düşünürüz. İşte kabak çekirdeği bu noktada ezber bozuyor. Ancak bir şartla; doz aşımı yapmamak!

İşte biz de bu yazımızda sizlere, hem adeta bir şifa deposu olan hem de akşamları dizi keyfimizi taçlandıran bu kuru yemiş ile ilgili detaylı bilgiler veriyor olacağız. Faydalarından ve aşırı tüketimi halinde oluşabilecek yan etkilerinden ve besin değerinden bahsedeceğiz. Konuya ilişkin videolara ise yazımızın sonunda ulaşabilirsiniz.

kabak çekirdeği

Kabak Çekirdeğinin Faydaları Nelerdir?

Yapılan bir deneyde; diyabet hastası fareler üzerinde, kabak çekirdeğinden zengin bir diyet uygulanmıştır. Bir zaman sonra farelerde gözle görülür oranda iyileşme sağlanmıştır. 100 gram kabak çekirdeği, kandaki magnezyum düzeyini yükselterek diyabet riskini %15 azaltmaktadır.

kabak cekirdegi fayda

kabak cekirdegii

Kabak Çekirdeğinin Besin Değerleri

Kabak Çekirdeğinin Zararları Nelerdir?

Sağlıklı besinlerin bile mutlaka dozunda tüketilmesi gerektiğini biliyoruz. Kabak çekirdeğinin fazla yenmesi halinde vücutta oluşturabileceği bir takım zararlar da mevcuttur. Bunlardan bazıları şöyledir;

  1. Yüksek kalorili bir besin olduğundan dolayı, dengeli beslenen kişilerin kontrollü olarak tüketmesi gerekir. Aksi takdirde kilo alımına sebep olabilir.
  2. Aşırı tüketilmesi halinde bağırsak hareketlerini anormal derecede artırarak ishale yol açabilir.
  3. Midesiyle ilgili problem yaşayanların günde 1 avuçtan fazla tüketmesi sakıncalıdır.
  4. Çok fazla yendiğinde ciltte yağlanmayı, sivilce ve akne oluşumunu tetikler.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —