9 Eylül 1999 ila 30 Nisan 2008 tarihleri arasında çalışmaya başlayan ve EYT kapsamına giremeyen binlerce kişi, bir gün için 17 yıl fazladan çalışmak zorunda kalma endişesi yaşıyor. Bu mağduriyetin çözümü için "kademeli emeklilik"
9 Eylül 1999 ila 30 Nisan 2008 tarihleri arasında çalışmaya başlayan ve EYT kapsamına giremeyen binlerce kişi, bir gün için 17 yıl fazladan çalışmak zorunda kalma endişesi yaşıyor. Bu mağduriyetin çözümü için "kademeli emeklilik" modeli umut ışığı olarak görülse de, konuyla ilgili çelişkili açıklamalar kafa karışıklığı yaratıyor.
Geçtiğimiz gün Meclis’te kademeli emeklilik sesleri yükseldi. O sesin sahibi ise Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bolu Milletvekili İsmail Akgül oldu. Akgül, TBMM gündem dışı söz alarak toplumun genelini ilgilendiren ve olumlu bir etki yaratacak düzenlemeler olduğunu belirtti, bu konularda atılacak adımların vatandaşları sevindireceğini ifade etti. Taleplerin, sosyal güvenlikten kamu personeline, esnaflardan öğrencilere kadar geniş bir yelpazede olumlu etkiler sağlayabileceğine vurgu yaptı.
MHP’DEN KADEMELİ EMEKLİLİK TALEBİ
Akgül, “Emeklilik sisteminin kademeli olarak düzenlenmesi, kamu personelinin ek göstergelerinin 3600’e yükseltilmesi, taşeron işçilerimize kadro tahsisi, bağ-kurlu vatandaşlarımızın prim gün sayısının 7200’e düşürülerek esnafımıza destek olunması, infaz ve korumu memurlarımız ile sağlık çalışanlarımızın özlük haklarının düzenlenmesi, FETÖ döneminde memurlarımıza verilen disiplin ceza affı gerçekleştirilmesi ve emekli maaşlarımızın yeniden güncellenmesi tüm vatandaşlarımızı sevindirecek talepler arasındadır” dedi.
CEMAL ENGİNYURT: KADEMELİ EMEKLİLİK GELMEZ
Bir açıklamada Now TV’de İlker Karagöz'ün konuğu olan Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt’tan geldi. Enginyurt, ‘Kademeli emeklilik gelmez, getirmezler. Çünkü o gücü, o tepkiyi görmedi hala. Biz bu insanların hakkı için siyaset mi yapmış oluyoruz” dedi.
STAJ VE ÇIRAKLIK DÜZENLEMESİNDE KEMAL KILIÇDAROĞLU TARTIŞMASI
Staj ve çıraklık düzenlemesi için de konuştu. CHP Eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu konuyu neden çözmediği konusunda yaşanan tartışmalara da Enginyurt şöyle cevap verdi:
“Niye 1996 yılında Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) müdürlüğü yapmış Kemal Kılıçdaroğlu ‘neden bu staj ve çıraklık mağdurlarının sorununu çözmedi” diyorlar. Kanun ne zaman çıktı? 8 Eylül 1999’da 4447 sayılı yasa geriye işletilerek bu milletin hakkı gasp edildi. Bunu da Kemal Kılıçdaroğlu’na mâl ettiler.”