Tarih: 08.08.2023 13:48

Kamkat fidanı ne kadar sürede meyve verir?

Facebook Twitter Linked-in

Kamkat Fidanı Genel Özellikleri

Kamkat (Fortunella), Rutaceae familyasına aittir ve bu aile, turunçgil ailesini de içerir. Aslında “Kumquat” olarak da bilinen bu turunçgil türü, özellikle Doğu Asya'da yetişir. Kamkat ağaçları, nispeten küçük ve süs amaçlı bitkilerdir. Genellikle 2.5 ila 4.5 metre arasında büyüyebilirler. Meyveleri, portakalı andırır ancak çok daha küçüktür. Bu meyveler çiğ olarak tüketilebildiği gibi reçel ya da jöle yapımında da kullanılır.

Kamkat Fidanı Ne Zaman Dikilir?

Kamkat fidanlarının diğer bitkilerden farklı olarak herhangi bir dikim zamanı yoktur. İç mekanda kamkat fidanı yetiştirilecekse belirli aralıklarla saksı değişimine gidilmesi gerekir. Bunun için de uygun zaman bitkinin metabolizmasının yavaşladığı kış mevsimi dönemidir.

Kamkat Fidanı Nasıl Yetiştirilir?

Kamkat fidanını yetiştirmek basit bir süreç olmakla birlikte bazı özel gereksinimler gerektirir. İşte kamkat fidanı nasıl yetiştirilir hakkında bazı temel öneriler:

Kamkat Fidanı Kaç Günde Bir Sulanır?

Kamkat fidanının sulanması, iklim ve hava koşullarına bağlıdır. Genellikle, fidan ilk dikildiğinde bolca suya ihtiyaç duyar. Yaz aylarında, genellikle haftada bir kez sulama yeterli olacaktır. Ancak, hava çok sıcak ve kuruysa veya fidan pot içinde büyütülüyorsa, daha sık sulama gerekebilir. Kış aylarında, fidanın sulama ihtiyacı önemli ölçüde azalır. Bu dönemde, toprak kurudukça sulama yapılması yeterli olmaktadır. Sulama sıklığını belirlerken, toprağın nem seviyesini kontrol etmek en iyisidir. Toprağın üst kısmı kuru görünüyorsa, fidanı sulamanın zamanı gelmiş demektir.
Kamkat Fidanı Ne Kadar Sürede Meyve Verir?

Kamkat ağaçları genellikle dikildikten 2-3 yıl sonra meyve vermeye başlarlar. Ancak, optimal koşullar altında daha hızlı meyve verebilirler.

Kamkat Fidanı Hangi Ay Dikilir?

Kamkat fidanı dikimi için belirli bir dikim zamanı bulunmamaktadır. Bir diğer ifadeyle yılın her ayı kamkat fidanı dikilibilir. Ilıman iklimlerde açık alanda yetiştirilmeye uygun olan kamkat fidanı soğuk iklimlerde kapalı alanda yetiştirilmeye daha uygundur.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —