meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Karadeniz'de Palamut Sezonu Açıldı, Balıkçılar Çeşitlilikten Memnun

Karadeniz'in zengin denizleri, balıkçılara bu sezon büyük bir çeşitlilik sunuyor.

Karadeniz

Son yılların en bol balık çeşitliliği yaşandığı Karadeniz kıyılarında, palamut bu sezonun en dikkat çeken balığı haline geldi. Trabzon Balık Hali'nde geçen yıllara göre gözle görülür bir artış yaşanan balık çeşitliliği içinde palamut da yerini aldı. Hamsi ise henüz çıkmadı ve fiyatlar oldukça yüksek seyrediyor.

Karadeniz'in balıkçıları, son birkaç gündür palamutun kıyı balıkçıların oltalarına takıldığını belirtiyorlar. Ahmet Çoğalmış, sezonun son bir haftadır iyi geçmeye başladığını ve çeşitliliğin zengin olduğunu vurguluyor. Hamsi, mezgit, istavrit, barbun, çinekop gibi birçok çeşidin tezgahlarda bolca bulunduğunu ifade ediyor. Mezgit fiyatları uygun ve çeşitlilik oldukça fazla. Ayrıca, yerli hamsinin çıkmasını da bekliyorlar.

Çetin Kavzoğlu ise palamutun son birkaç gündür kıyı balıkçıların oltalarına takıldığını söylüyor. Ancak palamut sezonunun nasıl geçeceği hala belirsiz ve hava şartlarına bağlı olduğunu ekliyor. Tezgahlarda lüfer, mavruşgil, levrek, torik, karagöz, barbun gibi çeşitlerin olduğunu belirtiyor. Hamsi ve istavrit dışındaki balık türlerinin biraz daha pahalı olduğunu ifade ediyor. Yerli hamsinin henüz çıkmadığını ve hamsiye talep olduğunu belirtiyor.

Mehmet Örseloğlu ise balık çeşitlerinin her geçen gün arttığını ve kaliteli hamsi, istavrit, mezgit, tirsi, barbun gibi balıkların tezgahlarda bulunduğunu dile getiriyor. Hamsinin Sinop taraflarından geldiğini ve yerli hamsinin bir hafta içinde çıkmaya başlayabileceğini söylüyor. Fiyatların ise normal olduğunu vurguluyor.

Ancak tezgahlarda hamsi 75 TL, palamut ise tanesi 150 TL gibi yüksek fiyatlardan satılıyor. Bu sezonun balık fiyatlarına rağmen, Karadeniz'deki çeşitlilik balıkçıları ve tüketicileri memnun ediyor gibi görünüyor.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ
1

Arsin Belediyesi'nden Mahalle Yollarına Yatırım: Yol Onarım ve Asfalt Yama Hız Kesmeden Sürüyor

2

Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği Şavşat'ta Toplandı: Gelecek Projeler Değerlendirildi

3

Kafkasör Arena'da Türkiye - Hollanda Maçı Büyük Coşkuyla İzlenecek

4

Arhavi Festivali'nde Geri Sayım: Eğlence ve Sanat Bir Arada

5

Arhavi Belediyesi Envanterine Yeni Çöp Kamyonu Kazandırıldı