Kardiyoloji Uzmanı Uyardı: Kalp Hastaları O Saatte Dışarı Çıkmamalı!
Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ahmet Taş, "Güneşin fazla olduğu saatlerde dışarda bulunmamalılar.” dedi.
Hava sıcaklıkları her geçen gün rekor kırarak artarken, kronik kalp ve tansiyon hastalığı olan vatandaşlar için sıkıntılı günler başladı. Tansiyon ve kalp rahatsızlığı olan vatandaşların, sıcak havalarda günlük en az 2 ila 2,5 litre su tüketmesini ve serin havalarda dışarı çıkmaları gerektiğini söyleyen Kardiyoloji Uzmanı Dr. Taş, kronik rahatsızlığı olan vatandaşlar için önerilerde bulundu.
‘KALP HASTALARI DIŞARI ÇIKARKEN DİKKATLİ OLMALI’
Yaz aylarının gelmesiyle beraber kalp rahatsızlığı olan vatandaşların dışarı çıkarken dikkatli olmalarını söyleyen Dr. Taş, yaz aylarında özellikle kalp damar tıkanıklığı olan ve kalp kapak hastalığı olan hastalarda yaz aylarında sıkıntı meydana geldiğini söyledi.
‘GÜNDE ORTALAMA 3 LİTRE SU TÜKETMELİLER’
Özellikle sıcak havaların tetiklediği tansiyon düşüklüğünün hastalarda sıkıntılara sebebiyet verebildiğine dikkat çeken Dr. Taş, "Hastaların özellikle öğlen güneş tepedeyken dışarı çıkmalarını önermiyorum. İşleri varsa sabah saatlerinde veya havaların serinlediği ikindi saatlerinden sonra daha çok işlerini tamamlamalarını öneriyoruz. Bu hastalar özellikle bir kalp damar tıkanıklığı var ise ağır işlerden sakınmalarını öneriyoruz" dedi.
Günlük en az 2, 2,5 litre su tüketmelerini, duruma göre 3 litre su tüketmelerini önerdiğini dile getiren Taş, "Doğrudan güneşin altında durmak bu hastalarda sıkıntılara sebebiyet verebiliyor. Özellikle çok kalın giyinmemelerini öneriyoruz” diye konuştu.
Haber Kaynak : HABER MERKEZİ
Haber Kaynak
admin admin
Anahtar Kelimeler:
Kardiyoloji
Uzmanı
Uyardı:
Hastaları
Saatte
Dışarı
Çıkmamalı!
Adıyaman’da Polislerden Yolda Kalan Sürücüye Destek

Milletvekili Ölmeztoprak’tan Farkındalık ve Üretim Vurgusu
Bartın’da Afet Konutunda Yangın Paniği
FETÖ Operasyonlarına Destek: “Kararlılık Memnuniyet Verici”
İnönü’de Konteynerlere Trafik Ayarı
Kahramanmaraş’tan Sıfır Atıkta Örnek Başarı
Diyarbakır’da Narkotik Operasyonu: Kilolarca Uyuşturucu Ele Geçirildi
Yaşlılar Haftası’nda Anlamlı Gezi: Ulu Çınarlar Tarihle Buluştu
Erzurum’un Gururu Bingül Kardeşler Madalyalarla Döndü
Kirli Çizmelerini Çıkardı, Galoşla Aile Sağlığı Merkezine Girdi
Salı
13.1 ° / 6.3 °
Çarşamba
9.3 ° / 8 °
Perşembe
9.7 ° / 7.7 °
