meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Katı Atık Entegre ve Bertaraf Tesisi’nden yaşanan sızıntı ve çevreye yönelik olumsuz etkiliyor!

Karadeniz'deki Mücadele Uluslararası Arenaya Taşıyor!

KARADENİZ 7.08.2023 13:07:00 0
Katı Atık Entegre ve Bertaraf Tesisi’nden yaşanan sızıntı ve çevreye yönelik olumsuz etkiliyor!

Çavuşlu halkının hukuk mücadelesini yürüten Av. Ozan Karagöz, uluslararası çevre örgütleri ile Çavuşlu halkının mücadelesini paylaşmak için harekete geçti.

Çavuşlu halkının yaşadıklarını anlatan İngilizce bir metini paylaşan Av. Ozan Karagöz, metnin gönderilebileceği uluslararası örgüt ve kurumların mail adreslerini de paylaştı. Av. Ozan Karagöz, “Karadeniz'in Kirlenmeye Karşı Korunması Komisyonu, Birleşmiş Milletler Çevre Programı, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü, Karadeniz STK Ağı, Uluslararası Denizcilik Örgütü ve Avrupa Çevre Ajansını göreve davet ediyoruz.” açıklamasında bulundu.

ULUSLARARASI ÖRGÜTLERE BU MEKTUPLA ÇAĞRI YAPILDI

Uluslararası örgütlerle paylaşılması için hazırlanan metinde yer alan ifadeler şöyle: “5 Temmuz 2023 günü saat 11:30 sıralarında katı atık depolama alanından tesisin doğusundan akan dereye sızan suyun (yoğun kokulu ve siyah renkli) yeniden tespit edilmesi üzerine bu durum adli kolluk birimine ihbarda bulunuldu ve ihbar üzerine bölgeye gelen jandarma personeli Giresun'a sevk edildi.Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne haber verilerek Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü personelinin yardımıyla numuneler alındı. Çevre ve Şehircilik ve akredite analiz laboratuvarı personeli, 6 ayrı yerde çöp sızıntı sularının tespit edildiği tutanak, fotoğraf, ifade ve raporları adli soruşturma için Görele Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi.

Daha önceki mahkeme kararları ve en son 5 Temmuz 2023 tarihli çöp sızıntı suyunun dereye karışması, mevcut katı atık sahasının 13 yıl sonunda iyi bir sızdırmazlığa sahip olmadığını, Çavuşlu Kasabası içme suyu kuyularının bulunduğu dere olduğunu, Sızıntı suyunun aktığı dereden 950 metre uzaklıkta olması, Tesisin işletilmesi sırasında koku, toz, gaz ve benzeri olumsuz etkilerin oluştuğu alan, tıbbi atıklar başta olmak üzere diğer tüm atıkların üzerinin toprakla örtülerek kontrol altına alınmaması, tıbbi atıklar kontrolsüz bir şekilde depolama alanına atılacak ve söz konusu atık bertaraf tesisinin kapasitesi artırılacaktır. Söz konusu tesis için 08/11/2010 tarihli çevresel etki değerlendirmesi için ilk olumlu karar, ikinci olarak 17/04/2012 tarihli çevresel etki değerlendirmesi için olumlu karar ve 17/04/2012 tarihli çevresel etki değerlendirmesi için olumlu karar verildi. 09/2020 üçüncü olarak verildi. Dördüncü karar olarak verilen 09/06/2022 tarihli çevresel etki değerlendirmesi olumlu kararı mahkeme kararları ile iptal edilmesine rağmen idari makamlarca Çavuşlu Katı Atık Bertaraf Tesisi faaliyetlerine devam edilmektedir.

2038 yılına kadar işletilmesi amaçlanan tesis, Çavuşlu ilçesinde yaşayan halkın yaşam koşullarının daha da zorlaşmasına neden olurken, doğal çevreye verilen onarılamaz tahribatı da artıracak. Karadeniz'e 1000 metre uzaklıkta bulunan tesisten yapılan sızıntı nedeniyle zehirli atık sular 40 dakika sonra Çavuşlu Deresi tarafından Karadeniz'e karışıyor. Karadeniz için açık bir tehdit oluşturan kirlilik kaynağı olan katı atık bertaraf tesisinin kapatılmasını talep ediyoruz."


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

27.1° / 20°

Erdoğan'dan Çay Üreticilerini ilgilendiren mesaj

DEVA Partili Karal’dan, Ak Parti’de seçimin faturasının il başkanlarına kesilmesine tepki

Rize Belediye Başkanı Metin, Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu’nu Ziyaret Etti

Rezerv Alan Yasası Mağdurları Ümit Özdağ'ı Ziyaret Etti

CHP İl Başkanı Saltuk Deniz'den Sert Kınama: Atatürk Afişine Yapılan Saldırı Kabul Edilemez

AK Parti'de 7 il başkanı değişti

Karal, Çayeli’nde Muhtarlarla bir araya geldi

Erzurum'da AK Parti Belediye Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İYİ Parti'den yurtdışı harçlarına karşı hamle: Milletvekili Zorlu, kanun teklifini TBMM'ye sundu

Özgür Özel: Normalleşme başlayacaksa kayyum siyasetinin terk edilmesiyle başlamalı

YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil ÇOLAK Mağdur Belediye Çalışanlarının Yanında

İYİ Parti’de toplu istifa! 40 kişi CHP’ye geçti

EURO 2024'ün en değerli takımı belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu’ndan Daraltılmış İl Başkanları Toplantısı Açıklaması

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Ardeşen’deki Boğulma Olayı ile İlgili Mesaj

Karal: Tarımın amiral gemisini de batırdılar

DEM Partili vekillerden Saraçhane'deki surlara kayyum ve 1 Mayıs pankartı

AK Parti'de değişim Trabzon'da sürebilir: Mumcu'nun yerine iki aday

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz "Mayıs Ayı Yaş Çay Alım Bedelleri Kurban Bayramı'ndan önce ödensin

Ocaklı: Otizmli öğrencilere evde eğitim hizmeti verilsin