meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

KEKS Trabzon Şubesi, toplu sözleşme teklifine tepki gösterdi

KEKS Trabzon: ‘Verilen zam teklifi nedeniyle bıçak kemiğe dayandı’

KARADENİZ 16.08.2023 15:56:00 0
KEKS Trabzon Şubesi, toplu sözleşme teklifine tepki gösterdi

KEST Trabzon Şubeler Platformu, emeklilere verilen toplu sözleşme teklifi nedeniyle ses yükseltti. Atatürk Alanında açıklamalarda bulunan KESK üyelerine CHP Trabzon teşkilatı da eşlik etti. Konuyla ilgili konuşan Milletvekili Sibel Suiçmez, hükümetin emeklilere vereceği zam nedeniyle “bıçak kemiğe dayandı” dedi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KEKS) Trabzon Şubeler Platformu emekliler için açıklanan toplu sözleşme teklifine tepki göstermek amacıyla Trabzon Meydan Parkında bir araya geldi. Atatürk Anıtı önünde toplanan KESK üyelerine CHP Trabzon Milletvekili Fatih Suat Oyman, CHP Trabzon İl Başkanı Nurcan Aşçı Demiröz ve CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman da katılım sağladı.

“ŞAKA GİBİ AMA GERÇEK”

KESK Trabzon Şubeler Platformu adına açıklamada bulunan Salih Kalyoncu, hükümetin açıkladığı toplu sözleşme teklifinin emeklilerle alay eder nitelikte olduğunu söyleyerek, “Hükümet 6 milyonu aşkın kamu emekçisi ve emekliye, bizlere toplu sözleşme teklifini açıkladı. Buna göre hükümet bizlere altışar aylık dilimler halinde 2024 yılı için yüzde 14+ yüzde 9 maaş artışı, 2025 yılı için ise yüzde 6+ yüzde 5 maaş artışı teklif etmiştir. Şaka gibi ama ne yazık ki gerçek. İktidar Merkez Bankasının hedeflediği, ama her zamanki gibi tutmayacağı bugünden belli olan enflasyon oranlarının bile altındaki teklifi ile hepimizle açıkça alay etmiştir.” ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili ilk toplantının yapıldığı günden itibaren hiçbir gelişme yaşanmadığını kaydeden Kalyoncu, açıklanan teklifin enflasyon oranlarıyla uyuşmadığını belirterek, “Enflasyon hedeflerinin bile altında artışları teklif diye sundu. Dört kişilik bir ailenin yoksulluk sınırı Temmuz 2023 itibari ile 38 bin TL'ye ulaşmıştır. Buna rağmen kamu işvereni 2 gün önce açıkladığı teklifi ile mevcutta 22 bin TL olan eşi çalışmayan, iki çocuklu en düşük kamu emekçisi maaşının (15/1 hizmetli) tam iki yıl sonra 30 bin 425 TL olmasını vaat ediyor. Yine bugün 20 bin 350 TL olan bekar, en düşük kamu emekçisi maaşının ise iki yıl sonra 28 bin 145 TL olmasını vaat ediyor. Üstelik iki yıl sonrasına havale edilen bu rakamların içinde taban aylığımıza yansıtılmayan, dolayısıyla emekli aylıklarımıza yansıtılmayan ilave seyyanen ödenek tutarlarının olduğunu açıklıyor. Birileri ise çıkmış hala "hükümetin teklifini revize etmesini bekliyoruz" diye dem vuruyor. Bizleri bu kadar aşağılayan bir teklifi üç beş puan artırarak revize etmek mümkün değildir. İktidarın kendi enflasyon hedeflerinin bile altında kalan, TÜİK'in sanal rakamlarına dayalı bu teklif bizim için yok hükmündedir.” diye konuştu.

“SEÇİM SÖZLERİ UNUTULDU”

Seçim önceki AK Parti hükümetinin verdiği hiçbir sözü yerine getirmediğini dile getiren Salih Kalyoncu, “Seçimden önce ‘en düşük memur maaşı 22 bin TL olacak, artışlar emekli maaşlarına da yansıtılacak’ sözü verdiler. Ancak verdikleri sözü arkadan dolanma yöntemleri ile tutmadılar. İlave seyyanen ödenek adı altında hepimizin yıllardır yaşadığı kayıpları daha da artıracak yeni bir maaş-ücrete rejimi getirdiler. Bugün için ortalama 13 bin TL'lik bir tutarı emekli aylığı bağlama tutarımızdan düştüler. Böylece emekli maaşlarımızın kısa vadede çalışırken aldığımız maaşın üçte birine uzun vade de ise beşte birine kadar düşeceği bir tuzak kurdular. Bu sefalete dur deme vakti gelmedi mi? Bugün ya bizleri yok sayan bu yoksulluk, sefalet, güvencesizlik teklifine boyun eğeceğiz. Ya da hangi sendikaya üye olursak olalım kamu emekçisi ile emeklisi ile ‘hak verilmez mücadele ile alınır’ diyerek ortak sorunlarımız, taleplerimiz için mücadeleyi yükselteceğiz. Bizler sustukça, yetkimizi başkalarına teslim ettikçe başımıza nelerin geldiğini geçtiğimiz 6 toplu sözleşmede gördük. Kamu işvereni olan hükümetin sesimize kulaklarını kapatamaması, üzerinde pazarlık yapılabilecek yeni ve gerçek bir teklif sunması bizlere bağlı. Bunun için KESK olarak hükümetin hepimize sefalet-yoksulluk ve güvencesizlik dayatan ilk teklifine karşı ilk uyarımızı yapıyoruz. Üretimden gelen gücümüzü kullanıyoruz. Bu daha başlangıç, mücadeleye devam diyoruz. Unutmayalım ki, mücadele edenler her zaman kazanamasa da kazananlar hep mücadele edenlerdir.” açıklamasında bulundu.

“BİRİ BİZİMLE DALGA GEÇİYOR”

KESK başkanının açıklamasını ardından söz alan Milletvekili Sibel Suiçmez, "Bıçak kemikte. Emeklilere verilen, verildiği söylenen zam bıçak kemikte durumu yarattı. Toplu sözleşmeler nedeniyle verilmek istenen zam miktarları bıçak kemiğe dayandı dedirtiyor. Biri bizimle dalga geçiyor. Enflasyon oranları belliyken bu zam oranlarını kabul etmek mümkün değil. Onlar dalga geçsinler, bizler anayasada aldığımız hakla sahalarda olacağız. CHP olarak haklı mücadelenizde yanınızdayız. Sonuna kadar birlikte mücadele edeceğiz. " diye konuştu.

“NEDEN KİMSE BİZİ DİNLEMİYOR”

Açıklamalar sırasında çevrede bulunan bir vatandaş, eyleme katılımın az olmasına tepki gösterdi. Sivil polisler ve KESK üyeleri tarafından hemen kenara çekilen kadın tepkisini sürdürdü. Alandan geçerken konuşmayı duyduğunu ve kimsenin olmamasına üzüldüğünü söyleyen kadın, “Konuşma yapılıyor kimse yok. Bu vatandaşlar bir ayaklansa keşke. Konuşma yapılıyor kimse gelip destek vermiyor. 15 Temmuz’da vatandaş bir arada hareket etti. Şimdi de bir araya gelseler keşke. Kendimizi ifade edemiyoruz, neden kimse dinlemiyor?” dedi. Açıklamaların tamamlanmasının ardından üyeler ve CHP Milletvekili Sibel Suiçmez meydanda horon oynadı. Vekil Suiçmez, açıklama sırasında tepki gösteren kadını da horona davet etti ve birlikte horon oynadı.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

24.6° / 18.2°

Rize Belediye Başkanı Metin, Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu’nu Ziyaret Etti

Rezerv Alan Yasası Mağdurları Ümit Özdağ'ı Ziyaret Etti

CHP İl Başkanı Saltuk Deniz'den Sert Kınama: Atatürk Afişine Yapılan Saldırı Kabul Edilemez

AK Parti'de 7 il başkanı değişti

Karal, Çayeli’nde Muhtarlarla bir araya geldi

Erzurum'da AK Parti Belediye Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İYİ Parti'den yurtdışı harçlarına karşı hamle: Milletvekili Zorlu, kanun teklifini TBMM'ye sundu

Özgür Özel: Normalleşme başlayacaksa kayyum siyasetinin terk edilmesiyle başlamalı

YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil ÇOLAK Mağdur Belediye Çalışanlarının Yanında

İYİ Parti’de toplu istifa! 40 kişi CHP’ye geçti

EURO 2024'ün en değerli takımı belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu’ndan Daraltılmış İl Başkanları Toplantısı Açıklaması

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Ardeşen’deki Boğulma Olayı ile İlgili Mesaj

Karal: Tarımın amiral gemisini de batırdılar

DEM Partili vekillerden Saraçhane'deki surlara kayyum ve 1 Mayıs pankartı

AK Parti'de değişim Trabzon'da sürebilir: Mumcu'nun yerine iki aday

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz "Mayıs Ayı Yaş Çay Alım Bedelleri Kurban Bayramı'ndan önce ödensin

Ocaklı: Otizmli öğrencilere evde eğitim hizmeti verilsin

Oltu Belediyesi Zabıta Ekiplerinden Ekmek Fırınına Denetim

AK Parti Heyeti'nden Oltu Belediyesi'ne Ziyaret