meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Kuvvetli yağış geliyor, havalar 10 derece birden soğuyacak!

Kuvvetli yağışlar dönüyor, sıcaklılar 10 derece birden düşecek. Meteoroloji, AFAD ve uzmanlardan son dakika sağanak ve kavurucu sıcak açıklaması geldi.

GÜNCEL 26.07.2023 10:31:00 0
Kuvvetli yağış geliyor, havalar 10 derece birden soğuyacak!

Son dakika haberine göre; Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmede, “Ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Kars ve Ardahan çevreleri, Artvin, Rize ve Trabzon'un iç kesimleri ile Erzurum'un kuzeydoğusunda yerel kuvvetli olması bekleniyor” denildi.
HAVA SICAKLIĞI

HAVA SICAKLIĞI

Genellikle mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığının; Perşembe gününe kadar yurt genelinde artmaya devam edeceği, batı ve iç kesimlerde normallerinin 7-10 derece üzerine ulaşacağı, Perşembe günü batı bölgelerinden başlayarak azalacağı tahmin ediliyor.


RÜZGAR

Genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; Güney Ege kıyıları, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güneyi ve Doğu Anadolu'nun batısında kuzey ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30-60 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.


YEREL KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların, Kars ve Ardahan çevreleri, Artvin, Rize ve Trabzon'un iç kesimleri ile Erzurum'un kuzeydoğusunda yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, lokal su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.


KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI

Rüzgârın, Güney Ege kıyıları, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güneyi ve Doğu Anadolu'nun batısında kuzey ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30-60 km/sa) eseceği tahmin edildiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.


Meteoroloji’den yapılan başka bir uyarıda ise şu ifadeler yer aldı: Halen batı ve güney bölgelerimizde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının yarın batı bölgelerimizden başlayarak etkisini artırması beklenmektedir. Çarşamba ve Perşembe günleri tüm Yurtta etkili olması beklenen sıcak hava dalgasına bağlı olarak; Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu Bölgeleri’nde mevsim normallerinin 5-10 derece, diğer bölgelerimizde 2-6 derece üzerine çıkması bekleniyor.


Sıcak hava dalgasının 27.07.2023 Perşembe günü akşam saatlerinden sonra batı ve kuzeybatı kesimlerden başlayarak etkisini kaybedeceği, bu hafta sonunda hava sıcaklıklarının Yurt genelinde mevsim normalleri civarına, iç kesimlerde ise yer yer mevsim normallerinin altına ineceği tahmin edilmektedir.


GÖLGEDE SICAKLIK 45 DERECEYE DAYANACAK

Öte yandan CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, bölge bölge beklenen sıcaklıkları paylaştı: Bugün çarşamba İstanbul'un Anadolu yakasında Çekmeköy-Ataşehir'den itibaren doğusu maksimum sıcaklı 40-42 C. Boğaz çevresi, Avrupa yakası, Başakşehir, Bağcılar, Arnavutköy ve Gaziosmanpaşa gibi kıyıdan uzak iç kesimler 38-40C. Deniz kıyıları 37 C. Bunlar gölgede olacak sıcaklıklar.


"DIŞARI ÇIKMAYIN! İŞİNİZİ YARINA ERTELEYİN"

Aşırı sıcaklara karşı uyarıdan bulunan Orhan Şen şöyle devam etti: Bu sıcaklık gölgede ölçülen değerlerdir. Güneş de sıcaklık ölçülmez. Meydanlarda demir içindeki termometreler yanlıştır.


Ölçülen bu değer sıcaklıktır. ISI değildir. Bu sıcaklıklar sağlık açısından risk teşkil edebilir. Dışarı çıkmayın! Yarın sıcaklıklar düşecek. İşinizi yarına erteleyin.


Yarın perşembe Marmara ve Ege de sıcaklıklar düşecek. Risk azalır. Bu sıcaklıklar yarın İç Anadoluya kayacak Ankara 40 C.


Marmara ve Ege de olacak maksimum sıcaklıklar: Trakya iç kesim 42 Edirne 39, Balıkesir 44, Bursa 42, Manisa 43 İzmir 41 Aydın 44 Muğla 42 Antalya 41 Marmara Bodrum 40-42 Fethiye 40 Çeşme 38 Akçay 39 C. Çanakkale iç 43, Kefken 40 Karasu 36 C.


Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Serdar Yıldırım, geçen haftadan itibaren sıcaklıkların güney ve batı bölgelerde mevsim normalleri üzerinde seyrettiğini, iç kesimlerde ise birkaç derece düştüğünü söyledi.


Yıldırım, "Salı gününden itibaren batı kesimlerinden başlayarak hava sıcaklıklarının yurtta 5 ila 10 derece artmasını bekliyoruz. Marmara, Ege ve Akdeniz'de çarşamba günü mevsim normallerinin 10 derece üzerine çıkıyor, 45 derecelere varan hava sıcaklıkları bekliyoruz. İç Anadolu ise perşembe günü maksimum sıcaklığa ulaşacak" ifadelerini kullandı.


Çarşamba günü İstanbul'da 37, Antalya'da 42, İzmir'de 43 derece sıcaklık beklendiğini bildiren Yıldırım, perşembe günü ise Ankara'da hava sıcaklığının 39 derece olacağının tahmin edildiğini aktardı.


DOĞU KARADENİZ VE DOĞU ANADOLU'DA YARIN YAĞIŞ VAR

Yurdun kuzey doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu olduğunu dile getiren Yıldırım, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Samsun, Ordu çevrelerinde yarın öğleden sonra ve akşam saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak beklendiğini ifade etti. Yıldırım, Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Erzurum, Kars, Ardahan çevrelerinde yaşayanların dikkatli olması uyarısında bulundu.


HAFTA SONU 10 DERECE DÜŞECEK

Hava sıcaklıklarının cuma günü batı ve kuzeybatıdan başlayarak azalacağını belirten Yıldırım, "Cumadan itibaren sıcaklıklar yaklaşık 10 derece düşecek. Mevsim normallerinin çok üzerinde olan sıcaklıklar mevsim normallerine, yer yer de altına düşüyor. Ankara'da hava sıcaklıkları hafta sonu, 39 dereceden 29 dereceye düşecek" diye konuştu.


Sıcaklıkların artması nedeniyle kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocuklar başta olmak üzere vatandaşların saat 11.00 ila 16.00'da açık alanda bulunmamaları konusunda uyarılar yapıldı.


UYARILAR ART ARDA GELDİ

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "Bünyemizde iklim değişkenliğini ve bölgemizde yaşanan mevsim normalleri dışındaki hareketleri araştıran ekiplerimiz, vatandaşları dikkatli olunması gereken noktalarda uyarıyor. Afrika sıcakları ve farklı sistemlerin etkili olmasıyla normallerin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının önümüzdeki günlerde 'pik' noktasını görmesi bekleniyor. 26 Temmuz Çarşamba günü ise yılın en sıcak günü olabilecek bir sistem etkili olacak. Normal sıcaklığın 40 dereceye yaklaşması, hissedilen sıcaklığın ise 45 dereceye ulaşması tahmin ediliyor. Vatandaşlarımız özellikle bu tarihte güneş ışınlarına maruz kalmaktan kaçınmalı ve mümkünse açık havada yapılacak işlerini ertelemeli. Sağlığımız yapacağımız işlerden çok daha önemli. Lütfen tedbirli olalım" denildi.


Mersin Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, "Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğünden gelen son değerlendirmelere göre, bölgelerimizde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının yarından itibaren etkisini artırması beklenmektedir. Çarşamba ve perşembe günleri bölgemizde etkili olması beklenen sıcak hava dalgasına bağlı olarak, sıcaklıkların bölgemizde mevsim normallerinin 5-10 derece üzerine çıkması bekleniyor. Sıcak hava dalgasının 27 Temmuz Perşembe günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği, bu hafta sonunda hava sıcaklıklarının bölgemizde mevsim normalleri civarında olması tahmin edilmektedir. Sıcak hava dalgası nedeniyle, bölgemizde yaşayan kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılarımız ve çocuklarımız başta olmak üzere vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11.00 ile 16.00 saatleri arasında dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir" ifadelerine yer verildi.


Çankırı Valiliği, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından hava sıcaklıklarının artacağı yönündeki tahminin ardından vatandaşları uyardı. Yapılan uyarıda, “Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün dahil olmak üzere, 30 Temmuz 2023 tarihine kadar İlimizin sıcak hava dalgasının etkisi altına gireceği ve hava sıcaklığının mevsim normallerinin 5-10 derece üzerine çıkacağı tahmin edilmektedir. Vatandaşlarımızın hava sıcaklığının sebep olduğu güneş çarpması ve benzeri etkilere karşı tedbirli olması gerekmektedir” denildi.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

25.1° / 21.1°

DEVA PARTİSİNDE NÖBET DEĞİŞİMİ RİZE İL BAŞKANI OLDU

CHP RİZE'DE YENİ BAŞKANINI SEÇTİ

Erdoğan'dan Çay Üreticilerini ilgilendiren mesaj

DEVA Partili Karal’dan, Ak Parti’de seçimin faturasının il başkanlarına kesilmesine tepki

Rize Belediye Başkanı Metin, Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu’nu Ziyaret Etti

Rezerv Alan Yasası Mağdurları Ümit Özdağ'ı Ziyaret Etti

CHP İl Başkanı Saltuk Deniz'den Sert Kınama: Atatürk Afişine Yapılan Saldırı Kabul Edilemez

AK Parti'de 7 il başkanı değişti

Karal, Çayeli’nde Muhtarlarla bir araya geldi

Erzurum'da AK Parti Belediye Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İYİ Parti'den yurtdışı harçlarına karşı hamle: Milletvekili Zorlu, kanun teklifini TBMM'ye sundu

Özgür Özel: Normalleşme başlayacaksa kayyum siyasetinin terk edilmesiyle başlamalı

YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil ÇOLAK Mağdur Belediye Çalışanlarının Yanında

İYİ Parti’de toplu istifa! 40 kişi CHP’ye geçti

EURO 2024'ün en değerli takımı belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu’ndan Daraltılmış İl Başkanları Toplantısı Açıklaması

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Ardeşen’deki Boğulma Olayı ile İlgili Mesaj

Karal: Tarımın amiral gemisini de batırdılar

DEM Partili vekillerden Saraçhane'deki surlara kayyum ve 1 Mayıs pankartı

AK Parti'de değişim Trabzon'da sürebilir: Mumcu'nun yerine iki aday