CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in 4. kez Genel Başkan seçilmesinin ardından önemli açıklamalarda bulundu. Suiçmez, partinin muhalefetteki son kurultayını “birlik, kararlılık ve iktidar hedefiyle tamamladığını” belirterek, ülkeyi hak ettiği demokrasi, adalet ve refah düzenine kavuşturmak için yeni bir yolculuğa başladıklarını ifade etti.
Milletvekili Suiçmez, “Geçerli 1333 oyun tamamını alarak yeniden CHP Genel Başkanımız seçilen Sn. Özgür Özel’in liderliğinde, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında halkın sesini iktidara taşıyacak, emeğin, adaletin ve eşitliğin Türkiye’sini hep birlikte inşa edeceğiz. Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiç birimiz!” dedi.
Suiçmez, Parti Meclisi üyeliği seçimleriyle ilgili de açıklamada bulunarak, adının bazı listelerde yer almasına rağmen herhangi bir başvurusunun olmadığını vurguladı. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Değerli CHP Kurultay delegelerimiz, bugün yapılacak PM üyeliği seçimleri için adaylık başvurum olmamıştır. Bu nedenle bilgim ve onayım dışında ismimin geçirildiği listelerle ilgim olmadığı hususunu bilgilerinize sunma zorunluluğum hasıl olmuştur.” ifadelerini kullandı.