meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

NATO'nun doğu kanadı Riga'da müzakerelere katılıyor, Pavel Çek Cumhuriyeti adına katılıyor

Riga - Kuzey Atlantik İttifakı'nın Rus tehdidi karşısında birlik ve dayanışma, aynı zamanda üçüncü yıldır Rusya saldırganlığıyla karşı karşıya olan Ukrayna'ya uzun vadeli destek çağrıları bugün 2019 yılının başında dile getirildi.

DÜNYA 11.06.2024 13:50:00 0
NATO

Riga - Kuzey Atlantik İttifakı'nın Rus tehdidi karşısında birlik ve dayanışma, aynı zamanda üçüncü yıldır Rusya saldırganlığıyla karşı karşıya olan Ukrayna'ya uzun vadeli destek çağrıları bugün 2019 yılının başında dile getirildi. Bükreş formatlı (B9) zirve. NATO'nun doğu kanadından dokuz ülkeyi bir araya getiren zirvede ittifakın yeni üyeleri Finlandiya ve İsveç de Riga'da temsil ediliyor ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de zirveye katılıyor. Zirveden önce Çek Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Petr Pavel, yaklaşık altı düzine Çek askerinin Baltık ülkelerinin savunmasını güçlendirmek için NATO'nun gelişmiş kuvvetlerinin bir parçası olarak çalıştığı Riga yakınlarındaki Ádaži üssündeki Çek askerlerini ziyaret etti.

Letonya'nın başkentinde asıl tartışma konusu Temmuz ayında Washington'da yapılacak NATO zirvesinin hazırlıkları. Stoltenberg'in açılış konuşmasında söylediği gibi, bu, potansiyel bir saldırgana karşı savunma caydırıcılığının güçlendirilmesine yönelik kararların yanı sıra savunma harcamalarının artırılmasına ilişkin kararlara da yol açmalıdır. Stoltenberg, gündemdeki bir başka maddeye "Ukrayna'nın uzun vadeli ve öngörülebilir desteğe ihtiyacı var" dedi.

Rusya'yı olası bir saldırıdan caydırmak amacıyla ülkesi ağır silahlarla donatılan Polonya Devlet Başkanı Andrzej Duda, başlangıçta "Güvenlik ucuz değil" dedi. Ancak Duda, Rus ekonomisinin zaten savaş üretimine hazır olduğu ve Kremlin'in göçü de silah olarak kullandığı konusunda uyardı. "Rusya, neo-emperyal hedeflerine ulaşmak için tüm güç ve araçları kullanmaya hazırdır" dedi. Ancak Washington'daki zirvenin B9 ülkelerinin ortak sesini duyacağına ve tüm ittifakın dayanışmasını teyit edeceğine inanıyor çünkü NATO "güvenliğin ana garantörü olmaya devam ediyor" ve "ABD topraklarının her santimetrekaresini savunma taahhüdü" Üye devletler dokunulmazdır."

Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Johannis de işbirliği, diyalog ve dayanışmanın derinleşmesini teşvik etti. "Gerektiği sürece Ukrayna'yı destekleyeceğiz" diye güvence verdi. "Rusya, devletlerimiz ve aynı zamanda tüm Avrupa için en büyük tehdit olmaya devam edecek. NATO'nun doğu kanadında ön saflardayız ve savaşın yıkıcı sonuçlarıyla (Rusya, Ukrayna'ya karşı) karşı karşıyayız" dedi. ve "Baltık'tan Karadeniz'e kadar" savunma caydırıcılığının güçlendirilmesi çağrısında bulundu.

Letonya Devlet Başkanı Edgars Rinkēvičs, "Ukrayna'nın Rusya ile savaşta kazandığı zafer, güvenliğimiz açısından son derece önemlidir. Uzun vadeli desteğin yanı sıra Ukrayna'nın NATO üyeliğine ulaşmasını sağlayacak bir yol haritası da sağlamamız gerekiyor" dedi.

Hükümetleri Ukrayna'ya askeri destek konusunda ölçülü bir tutum sergileyen Macaristan ve Slovakya, Riga'daki zirvede büyükelçilerle temsil ediliyor. Perde arkası bilgilere göre B9 ülkelerinin zirve toplantısından ortak açıklama yaparak sonuca ulaşıp ulaşamayacakları kesin değil.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

24.2° / 18.6°

Rize Belediye Başkanı Metin, Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu’nu Ziyaret Etti

Rezerv Alan Yasası Mağdurları Ümit Özdağ'ı Ziyaret Etti

CHP İl Başkanı Saltuk Deniz'den Sert Kınama: Atatürk Afişine Yapılan Saldırı Kabul Edilemez

AK Parti'de 7 il başkanı değişti

Karal, Çayeli’nde Muhtarlarla bir araya geldi

Erzurum'da AK Parti Belediye Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İYİ Parti'den yurtdışı harçlarına karşı hamle: Milletvekili Zorlu, kanun teklifini TBMM'ye sundu

Özgür Özel: Normalleşme başlayacaksa kayyum siyasetinin terk edilmesiyle başlamalı

YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil ÇOLAK Mağdur Belediye Çalışanlarının Yanında

İYİ Parti’de toplu istifa! 40 kişi CHP’ye geçti

EURO 2024'ün en değerli takımı belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu’ndan Daraltılmış İl Başkanları Toplantısı Açıklaması

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Ardeşen’deki Boğulma Olayı ile İlgili Mesaj

Karal: Tarımın amiral gemisini de batırdılar

DEM Partili vekillerden Saraçhane'deki surlara kayyum ve 1 Mayıs pankartı

AK Parti'de değişim Trabzon'da sürebilir: Mumcu'nun yerine iki aday

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz "Mayıs Ayı Yaş Çay Alım Bedelleri Kurban Bayramı'ndan önce ödensin

Ocaklı: Otizmli öğrencilere evde eğitim hizmeti verilsin

Oltu Belediyesi Zabıta Ekiplerinden Ekmek Fırınına Denetim

AK Parti Heyeti'nden Oltu Belediyesi'ne Ziyaret