Tarih: 31.07.2023 11:37

Ön Cam Filmi Muayeneden Geçer Mi?

Facebook Twitter Linked-in

Filmli Araç Muayeneden Geçer Mi?

Araç cam filmi aracın içinden dışarının net görülmesini sağlayan, anca araç dışından içini çok az ya da hiç göstermeyecek şekilde üretilirler. Cam filminin kullanım nedeni genelde güneş ışınlarının yansımasını önlemektir. Bununla beraber bazı araç sahipleri araçlarının daha güzel bir görünüm kazanması için de cam filmi çektirebiliyor. Cam filmleri doğru kullanıldığında sürücüyü güneşin parlaklığından koruduğu için faydalıdır. Ancak kullandığınız cam filminin görüşü engelleyen ya da görüntünüzü engelleyecek kadar koyu ve kalın olmamasına dikkat etmelisiniz. Aracında r43 cam filmi olan vatandaşlar cezadan muaf tutuluyor. Bildiğiniz üzere r34 cam kendinden filmli bir cam türüdür ve görüşü engellemez.

Cam filminin cezası 2023 yılında da güncellenmiştir. 30/1-b dahilinde cam filmi ile ilgili kurallara uymayan araç sahiplerine toplamda 951 TL ceza yazılır. Ayrıca cam filmini de çıkarmanız gerekir.

Ön Cam Filmi Muayeneden Geçer Mi?

Avrupa Birliği standartları baz alınarak yapılan düzenleme ile arka camlarda cam filmi serbest hale gelmişken ön camlarda film kullanmak yasaktır. Ön cam filmi olan araçlar muayenede ağır kusurlu sayılırlar ve muayeneden geçmezler. Geçebilmek için cam filmini söktürmeniz gerekir. Cam filmi numaralarından 4 numara filmin tamamen yasaklanmasının sebebi camları karartması ve görüşü engellemesinden dolayıdır. 4 numara cam filmi sadece ön camda değil yan ve arka camlarda da kullanımı yasaktır.

Ön cam filmi için belirlenmiş olan oran, %30’un üstüne çıkmayacak şekilde olmalıdır. Bunun anlamı ise ön camların %70 geçirgen olması gerektiği anlamına gelir. Otomobil sürücüsünün 180 derecelik ön görüş alanındayken, sağ ve sol solunda kalan camlarla beraber toplam ışık geçirgenliği en az %70 olmalıdır. Bunun nedeni ise görüşü maksimum seviyede tutmak ve olası trafik kazalarını önlemektir.

Araba Cam Filmi Numaraları

Tüvtürk Muayene İstasyonları Hangi Cam Filmleri Muayeneden Geçer?

Özetle 3 numara ya da 4 numara cam filmi takılıysa Tüvtürk muayene istasyonuna gitmeden önce bu cam filmini çıkarmanızı öneririz. Bu sayede aracınız muayenede takılmaz. Ayrıca yasaklı olan cam filmlerini takmanız ve trafik çevirmesine yakalanmanız halinde de Trafik polisi tarafından 951 TL cam filmi cezası yazılacaktır.

Bu kadar yüksek bir ücret ödemek yerine düşük numaralı bir cam filmi takarak ve seyahatlerinizde güneş gözlüğü kullanmanızı öneririz. Yaz aylarında güneş ışığı sürücünün gözünü büyük ölçüde yorduğu için kesinlikle bir güneş gözlüğü tercih edebilirsiniz.

Yüzde 70 Cam Filmi Kaç Numara?

Cam filmi numaraları ışık geçirgenliğine göre farklıdır. Sıkça sorulan “%70 cam filmi kaç numara?” sorusuna ve diğer cam filmi numaralarının ışık geçirgenliğine aşağıdaki listeden bakabilirsiniz.Cam filmleri ışık geçirgenlik oranına göre numaralandırılmaktadır. Buna göre:

Arabaya kaç numara cam filmi çekersem ceza yemem diye merak ediyorsanız bunun yanıtı ise 1 – 2 numara cam filmleridir. Bu cam filmlerinin ışık geçirgenliği mevcut yasaya uygun olduğu için sorun yaşamazsınız.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —