‘Ortadoğu Kültür ve Turizm Zirvesi’ davetlilerine tulumlu karşılama

Rize’de başlayan ‘Ortadoğu Kültür ve Turizm Zirvesi’ne katılmak için Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Umman’dan kente gelen turizmciler Rize-Artvin Havalimanında tulumla karşılandı.

RİZE 28.04.2024 08:24:00 0
‘Ortadoğu Kültür ve Turizm Zirvesi’ davetlilerine tulumlu karşılama

Rize Valiliği, Rize Belediyesi, TGA, THY, DOKA ve Rize’deki turizm sektörünün katkılarıyla hazırlanan ‘Ortadoğu Kültür ve Turizm Zirvesi’ başladı. 1 Mayıs’a kadar devam edecek turizm zirvesine katılmak üzere Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Umman’dan 44 turizm acentesi temsilcisi ve beraberindeki sosyal medya fenomenleri Rize’ye geldi. Yabancı turizmciler Rize- Artvin Havalimanında tulum eşliğinde karşılandı. İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Bayram Yığcı, Rize-Artvin Havalimanı Müdürü Fikret Akbulut, Ardeşen Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Kuyumcu ile turizm işletmecilerinin karşıladığı gruba Çaykur Rizespor atkıları hediye edildi.

Ortadoğu Kültür ve Turizm Zirvesi’ne katılan yabancı turizmciler ilk olarak Ayder yaylasını ziyaret etti. Ayder yaylasını ilk defa gören acenta temsilcileri Ayder’in muhteşem doğasına hayran kalırken  daha önce gelen acente temsilcileri ise özellikle ulaşım konusunda sağladığı rahatlık dolayısıyla Rize Artvin Havalimanının yapılmış olmasında dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Bayram Yığcı “27 Nisan 1 Mayıs tarihleri arasında yapılacak organizasyonumuz Kültür ve Turizm Bakanlığımız, TGA Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı ve Türk Hava Yollarının destekleriyle Rize Valiliğimizin de organizasyonunda gerçekleşmekte. Turizm sektör temsilcilerimizle Ortadoğu'dan gelen seyahat acentalarımızı burada buluşturacağız. Onlarla hem info görüşmeleri hem kendilerini tanıtma fırsatı yakalamış olacaklar. 4 gün boyunca misafirlerimizi ilimizde en iyi şekilde ağırlayıp onları ülkelerine göndereceğiz” dedi.

Ardeşen TSO Başkanı İsmail Kuyumcu “Çay, yöremizin en büyük gelir kaynaklarındandır. Çay nasıl herkes paydaşı ise turizm de herkesin paydaşıdır ve sadece turizm hizmeti verenler değil bu konuda sürdürülebilir turizm için her vatandaşımıza görev düşmektedir.” İfadelerini kullandı.

Yabancı turizmciler 1 Mayıs'a kadar devam edecek ‘Ortadoğu Kültür ve Turizm Zirvesi’nde Rize’nin tarihi ve turistik yerlerini gezecek.


 


Haber Kaynak : HÜSEYİN ALBAYRAK

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

23.9° / 13.5°

Ocaklı: Fadume Yengenin size selamı var; “Geçinemiyorum” diyor

Saadet Partisi'nden 30 Haziran'da olağanüstü kongre kararı

DEVA Partili Karal: Hükümetin yanlış politikaları yüzünden kurban ibadeti, enflasyona yenik düştü

Bahçeli-Özel görüşmesi bugün TBMM'de

Özgür Özel Trabzon’a geliyor!

Karal: “27 ülkenin toplamından fazla olan enflasyon, liyakatsizliğin, gösteriş ve şatafatın, hukuktan uzaklaşma sonucu"

İl başkanı Azaklı: “Yok Öyle Bir Şey”

CHP’li başkanlardan ortak açıklama: Çay fiyatı en az 25 TL olmalı!

CHP Trabzon’da Rapor hazırlıyor

Türk İş 1 Mayıs’ı Bursa’da Kutlayacak

BBP RİZE’DEN BAŞKAN METİN’E ZİYARET

Deniz: Yaş Çay Alım Fiyatı 25 TL ile 28 TL Arasında Olmalı

CHP'li Ocaklı: Rize'deki balık çiftlikleri projesi durdurulsun

Nöroşirurji Uzmanı Op.Dr. Kerem Bıkmaz konu ile ilgili bilgiler verdi..

İmamoğlu'ndan Trabzon'da demokrasi uyarısı: "Demokrasiyi rayından çıkaranlar zulüm çektirir!"

Meral Akşener’in koltuğuna 4 aday! Whatsapp mesajı ortaya çıktı

Dava Arkadaşlarından Nurdan Ardal’ ın Mezarına Bayram Ziyareti

Çiftçi: “Yeni Dönemde Yeni Projelerimiz Var”

Yeniden Refah Partisi Rize İl Başkanı Mhemt Akif Zerdeci Ramazan Bayramı mesajı yayınladı

Hikmet Ayar’dan Ramazan Bayram mesajı