Ortahisar Belediyesi’ne TBB’den Ekskavatör Desteği: Hizmet Kapasitesi Artıyor
Trabzon’un Ortahisar ilçesinde belediye hizmetlerini güçlendirecek önemli bir destek hayata geçirildi.
Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) tarafından yürütülen hibe programı kapsamında Ortahisar Belediyesi’ne ekskavatör kazandırıldı. Ankara’da düzenlenen araç teslim törenine katılan Belediye Başkanı Ahmet Kaya, hibenin altyapı ve saha çalışmalarında belediyeye büyük katkı sağlayacağını söyledi.
Törene çok sayıda belediye başkanı ve siyasi isim de katılırken, program yerel yönetimler arası dayanışmanın güzel bir örneği olarak değerlendirildi.
88 Belediyeye 90 Araçlık Destek
Törende, aralarında Ortahisar Belediyesi’nin de bulunduğu 88 belediyeye toplam 90 yeni hizmet aracı teslim edildi. Hibe edilen araçlar arasında çöp kamyonları, damperli kamyonlar, ekskavatörler, arazözler ve kazıcı yükleyiciler yer aldı. Yetkililer, bu araçların özellikle altyapı, temizlik ve çevre düzenleme hizmetlerinde belediyelerin kapasitesini artıracağını ifade etti.
Hibe Edilen Araç Sayısı 619’a Ulaştı
Törende konuşan TBB Başkanvekili Vahap Seçer, bugüne kadar 450 belediyeye toplam 529 araç hibe edildiğini, son teslimlerle birlikte bu sayının 619’a ulaştığını açıkladı. Seçer, desteklerin belediyelerin mali yükünü hafifletmek ve hizmet kapasitesini artırmak amacıyla sürdürüldüğünü belirtti.
“Parti Ayrımı Yapmıyoruz”
Vahap Seçer, desteklerin dağıtımında adalet ilkesinin esas alındığını, belediyelerin ihtiyaç, nüfus ve sosyo-ekonomik durumlarına göre değerlendirildiğini söyledi. Seçer, hibe programının parti gözetmeksizin yürütüldüğünü vurguladı ve “Her yerde adalet” mesajı verdi.
Başkan Kaya: Hizmet Kalitemiz Artacak
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, hibe edilen ekskavatörün belediye çalışmalarına önemli katkı sağlayacağını belirterek, “Altyapı, yol bakım ve çevre düzenleme çalışmalarında sahadaki gücümüz artacak. Vatandaşlarımıza daha hızlı ve etkin hizmet sunmayı hedefliyoruz. Bu destek bu hedefimiz için önemli bir adım oldu” dedi.
Kaya, hibenin sağlanmasında emeği geçen Ekrem İmamoğlu başta olmak üzere tüm yetkililere teşekkür etti.
Haber Kaynak
HABER MERKEZİ
Yalova’da Evde Uyuşturucu Serasına Baskın

