Ortahisar Belediyesi Meclisinde Rekor Sürede Oturum: 6 Dakika 50 Saniye
Ortahisar Belediyesinin Aralık ayı meclis toplantıları, yoğun gündemli ilk oturumun ardından dün oldukça sakin bir atmosferde devam etti.
Meclisin gündeminde yalnızca tek madde bulunması, oturumu son yılların en kısa toplantılarından biri hâline getirdi.
Tek Madde Oy Birliğiyle Kabul Edildi
Gündemde, Çağlayan Kentsel Dönüşüm Projesi 2. Etap çalışmaları kapsamında ihtiyaç duyulması hâlinde ORKENT AŞ’nin sermayesinin 50 milyon TL artırılması maddesi yer aldı. Madde üzerinde hiçbir itiraz ya da söz talebi olmadı ve oy birliğiyle kabul edildi.
6 Dakika 50 Saniyelik Rekor Oturum
Gündem dışı söz almak isteyen de olmayınca meclis, adeta “ışık hızında” ilerledi. Toplantı, toplam 6 dakika 50 saniyede tamamlandı. Tartışma yaşanmadı, polemik çıkmadı, hiçbir sürpriz gelişme olmadı.
Başkan Kaya’dan Esprili Yorum: “Çay İçmeye Fırsat Olmadı, Değil mi?”
Oturumun ardından Belediye Başkanı Ahmet Kaya, meclis üyelerine dönerek kısa toplantıyı esprili bir dille değerlendirdi:
“Çay içmeye fırsat olmadı, değil mi?”
Meclis üyeleri dağıtılan çaylarını hızlıca yudumlayıp salonu kısa sürede boşalttı.
Meclis Tarihinin En Kısa Toplantılarından Biri
Ortahisar Belediyesinin meclis arşivine bakıldığında, bu oturumun tarihe geçecek kadar kısa bir toplantı olduğu görülüyor. Genellikle uzun tartışmalar ve yoğun gündem maddeleriyle geçen meclis oturumlarının aksine dünkü sakin tablo, günün en dikkat çekici ayrıntılarından biri oldu.
Haber Kaynak
HABER MERKEZİ
Rizespor'un İlk Profesyonel Sözleşme İmzaladığı Futbolcu İbrahim Ayvaz



