Ortahisar’da 18. Madde Bilgilendirmesi: “Hiç Kimse Mağdur Edilmeyecek”

Ahmet Kaya, Çukurçayır Mahallesi Özkaymaklı mevkiinde uygulanacak 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. maddesine ilişkin düzenlenen bilgilendirme toplantısında mahalle sakinleriyle bir araya geldi.

KARADENİZ 22.02.2026 14:16:00 0
Ortahisar’da 18. Madde Bilgilendirmesi: “Hiç Kimse Mağdur Edilmeyecek”

Özkaymaklı Camii Lokalinde gerçekleştirilen toplantıda, planlama sürecinin şeffaflık ve uzlaşı temelinde yürütüleceği vurgulandı.

Toplantıya Mustafa Özer İskender de katılırken, bölgedeki imar düzenlemesine dair teknik süreç ve hak sahipliğine ilişkin bilgiler paylaşıldı. Çalışmaların Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile koordinasyon içinde sürdürüldüğü belirtildi.

“Vatandaşın Menfaati Esas”

Başkan Kaya, uygulamanın yasal bir zorunluluk olduğunu ifade ederek, “Bu süreçte temel amacımız vatandaşımızın menfaatini korumaktır. Keyfi bir uygulama söz konusu değil. Yasal sınırlar içinde en adil çözümü üretmek için çalışıyoruz. Benim olduğum yerde hiçbir vatandaşımızın mağdur olmasına izin verilmez” dedi.

İstişare Vurgusu

Başkan Yardımcısı İskender ise uygulamaların istişareye açık biçimde yürütüldüğünü belirterek, Ortahisar genelindeki imar düzenlemelerinde de aynı hassasiyetin gözetildiğini ifade etti.

Toplantı, mahalle sakinlerinin sorularının yanıtlanması ve karşılıklı görüş alışverişiyle sona erdi. Sürecin, hak kaybını önleyecek şekilde kademeli ve bilgilendirme odaklı ilerleyeceği bildirildi.

Yer: Trabzon
Konu: 3194 Sayılı İmar Kanunu 18. madde uygulaması
Vurgu: Mağduriyet oluşmaması ve uzlaşı temelli planlama

Trabzon Ortahisar Belediyesi

Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Haber Kaynak

HABER MERKEZİ

Pazar 11.9 ° / 7 °
Pazartesi 6.6 ° / 5.4 °
Salı 9.8 ° / 4.1 °