meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Ramazan ayında ağız Kokusu nasıl geçer? Ağız kokmaması için neler yapılmalı?

Müslümanlar için kutsal bir ay olan Ramazan ayı, oruç tutmak ibadetin temel bir parçasıdır. Ancak, gün boyu aç ve susuz kalmak, zaman zaman ağız kokusuna neden olabilir.

GÜNCEL 12.03.2024 14:50:00 0
Ramazan ayında ağız Kokusu nasıl geçer? Ağız kokmaması için neler yapılmalı?

İbadetin rahatsızlık verici bir yanı olan ağız kokusu su tüketimindeki azalma, sindirim sistemindeki değişiklikler ve ağız hijyenindeki ihmal gibi unsurlardan kaynaklanır. Neyse ki, bu durumu önlemek veya en aza indirmek için bazı pratik adımlar vardır. Ramazanda ağız kokusu önlemek için bu adımları deneyebilirsiniz.

Ramazanda Ağız Kokusu Neden Olur?

Ramazan ayında ağız kokusu, çeşitli sebeplerin bir araya gelmesiyle ortaya çıkar. Örneğin, gün boyunca süren açlık ve susuzluk, tükürük salgısının azalmasına neden olur. Tükürük, ağız içindeki bakterileri temizleyerek dilin nemli kalmasını sağlar. Ancak oruç sırasında sıvı alımının azalmasıyla birlikte bu etkili temizleyici eksikliği yaşanır.

Ramazan ayında iftar ve sahur arasındaki uzun süreli açlık, mide asidinin artmasını ve sindirim sistemi problemlerini meydana getirir. Bu durum da ağız kokusunun artmasına katkıda bulunur. Sindirim sistemindeki sorunlar, sindirim sürecinin düzensizleşmesine ve yiyeceklerin daha uzun süre ağızda kalmasına sebebiyet verir. Bu durum da ağız kokusunun artmasını kaçınılmaz kılar.

Oruç sırasında tüketilen yemeklerin içeriği de Ramazanda ağız kokusu oluşmasını etkiler. Özellikle baharatlı, kafein içeriği fazla olan kahve, ağır yiyecekler sindirim sisteminde sorunlar yaratarak ağız kokusunun artmasına yol açar. Bunların dışında kafein içeren içeceklerin de susuzluğa neden olarak ağız kokusunu artırması mümkündür.

Ramazanda Ağız Kokusundan Kurtulmanın Yolları


Ramazan ayında oruç tutmak, ibadet yapmanın en önemli parçasını oluştursa da gün boyunca susuz ve aç kalmak, hiç şüphesiz, ağız kokusuna yol açar.

Bu durumdan kurtulmanın ise pek çok etkili yolu mevcuttur:

  • Ramazanda ağız kokusu sorunu yaşamamak için düzenli ağız hijyeni yapmak gerekir. İftar ve sahur arasında dişleri en az 1 kere fırçalamak oldukça mühimdir. Bunun dışında dil temizliği yapıp, diş aralarını diş ipi kullanarak temizlemek, ağız kokusunu önler.
  • İftar ve sahur arasında bol miktarda su tüketmek de ağız kokusunu önler. Çünkü su tükürük salgısını artırarak ağız içerisindeki bakterilerin temizlenmesine katkı sağlar. Bununla beraber bol su tüketmek baş ağrısı oluşumunu da önler.
  • Ağır, şeker içerikli ve baharatlı yiyeceklerden uzak kalmak da Ramazanda ağız kokusu oluşmasını önler. Sindirimi daha basit, lifli ve hafif gıdaların tüketimi sindirim sisteminin sürekli çalışmasına yardımcı olur.
  • Nane yaprağı, limon suyu gibi doğal malzemelerin kullanılması da önerilir. Bu tarz sebzeler, ağız kokusunu önleme konusunda oldukça başarılıdır.

Ramazan ayında oluşan ağız kokusundan kurtulmak için ramazanda beslenme önerilerine de dikkat etmeniz gerekir.

Ramazanda Ağız Hijyeni için Dikkat Edilmesi Gerekenler


Ramazan ayında ağız hijyenini doğal yollarla önlemenin birkaç etkili yöntemi vardır. Özellikle doğal malzemelerle yapılan ağız gargaraları, ağız kokusunu gidermede oldukça etkilidir.

Bir bardak suya limon suyu veya nane yaprağı ekleyerek hazırlayabileceğiniz bir gargara solüsyonu, ağız içindeki bakterileri öldürerek ferah bir nefes sağlar. Limon suyu antibakteriyel olduğun için kötü kokuları giderebilir. Nane yaprağı ise doğal bir ferahlık hissi sağlar ve ağız kokusunu azaltmaya yardımcı olur.

Ağız kokusunu önlemek için taze nane veya maydanoz gibi yeşil yapraklı sebzeleri çiğnemek de faydalıdır. Bu yapraklı sebzelerin doğal kokusu, ağız içindeki kötü kokuları maskelemeye ve ağızı ferahlatmaya yardımcı olur. Ayrıca doğal antibakteriyel özelliklere sahip olan bu sebzeler, ağız içindeki bakterileri azaltarak ağız kokusunu önlemede etkilidir.

Misvak kullanımı da ağız kokusu önlemede doğal ve etkili bir yöntemdir. Misvak, ağız içindeki bakterileri azaltarak dişlerin arasını temizleyerek plak oluşumunu engeller. Aynı zamanda misvak çiğnemek tükürük salgısını artırıp, ağız kokusunu önlemede destek sağlar. Ramazan ayında misvak kullanmak, ağız hijyenini sağlamanın yanı sıra doğal bir ferahlık hissi de verir.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

23° / 17.7°

Rize Belediye Başkanı Metin, Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu’nu Ziyaret Etti

Rezerv Alan Yasası Mağdurları Ümit Özdağ'ı Ziyaret Etti

CHP İl Başkanı Saltuk Deniz'den Sert Kınama: Atatürk Afişine Yapılan Saldırı Kabul Edilemez

AK Parti'de 7 il başkanı değişti

Karal, Çayeli’nde Muhtarlarla bir araya geldi

Erzurum'da AK Parti Belediye Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İYİ Parti'den yurtdışı harçlarına karşı hamle: Milletvekili Zorlu, kanun teklifini TBMM'ye sundu

Özgür Özel: Normalleşme başlayacaksa kayyum siyasetinin terk edilmesiyle başlamalı

YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil ÇOLAK Mağdur Belediye Çalışanlarının Yanında

İYİ Parti’de toplu istifa! 40 kişi CHP’ye geçti

EURO 2024'ün en değerli takımı belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu’ndan Daraltılmış İl Başkanları Toplantısı Açıklaması

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Ardeşen’deki Boğulma Olayı ile İlgili Mesaj

Karal: Tarımın amiral gemisini de batırdılar

DEM Partili vekillerden Saraçhane'deki surlara kayyum ve 1 Mayıs pankartı

AK Parti'de değişim Trabzon'da sürebilir: Mumcu'nun yerine iki aday

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz "Mayıs Ayı Yaş Çay Alım Bedelleri Kurban Bayramı'ndan önce ödensin

Ocaklı: Otizmli öğrencilere evde eğitim hizmeti verilsin

Oltu Belediyesi Zabıta Ekiplerinden Ekmek Fırınına Denetim

AK Parti Heyeti'nden Oltu Belediyesi'ne Ziyaret