Betturkey

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde Yumruklu Kavga! İki Profesör Arasında Şok Eden Olay

Rize’de bulunan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ), bu kez akademik başarılarla değil, profesörler arasında yaşanan yumruklu kavga ile gündeme geldi.

RİZE 1.02.2025 17:24:00 0
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi

Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. H.T.B. ile Fen Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. İ.Y. arasında yaşanan olay, üniversite camiasında büyük yankı uyandırdı.

Sınav Tartışması Yumruklaşmaya Dönüştü

Edinilen bilgilere göre, Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. H.T.B, yabancı dilini geliştirmek amacıyla İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde öğrenci olarak ders almaya başladı. Ancak İngilizce sınavına katılamayan H.T.B, mazeret sınavına girdi. Sınav sorularından memnun kalmadığını belirten profesör, sınav kağıdının yeniden incelenmesini talep etti.

Bu talep üzerine Fen Edebiyat Fakültesi Bölüm Başkanı Prof. Dr. İ.Y. ile H.T.B. arasında tartışma yaşandı. İddialara göre, tartışma kısa sürede alevlenerek yumruklu kavgaya dönüştü. Kampüs içinde gerçekleşen kavga, çevrede bulunan akademisyenler ve öğrenciler tarafından şaşkınlıkla izlendi. Olay yerine polis ekipleri sevk edilirken, tarafların birbirinden şikayetçi olmadığı öğrenildi. Üniversite yönetimi ise olayla ilgili idari soruşturma başlattı.

Üniversitede Artan Şiddet Olayları Endişe Yaratıyor

RTEÜ'de akademisyenler arasındaki tartışmaların fiziki müdahaleye dönüşmesi, akademik camiada büyük tepki topladı. Daha önce de benzer olaylarla gündeme gelen üniversitede, artan şiddet olayları endişe yaratıyor.

Öte yandan, Fen Edebiyat Fakültesi Bölüm Başkanı Prof. Dr. İ.Y.'nin geçmişte dekanlık ve rektör yardımcılığı görevlerinde bulunduğu belirtildi. Üniversitede yaşanan bu tür olayların tekrarlanmaması için nasıl önlemler alınacağı ise merak konusu.

RTEÜ’de akademisyenler arasındaki yumruklu kavgaların son dönemde sıkça yaşanması, "Üniversite yönetimi duruma nasıl müdahale edecek?" sorusunu da beraberinde getirdi. Sosyal medyada ise, "RTEÜ profesyonel boks turnuvasında bir sonraki raund kimler arasında olacak?" şeklinde ironik yorumlar yapılmaya başlandı.


Haber Kaynak : DOĞANCAN İLEK

Haber Kaynak

DOĞANCAN İLEK