meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Rize'de ertelenen ekmek zammı 21 Haziran'da uygulanmaya başlayacak

Rize Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği'nden yapılan açıklamaya göre, Rize'de ertelenen ekmek zammı 21 Haziran 2024 tarihinde uygulanmaya başlayacak.

RİZE 7.06.2024 11:43:00 0
Rize

Son günlerde ekmek fiyatları üzerinden bazı haber sitelerinde yapılan asılsız haberler, Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliğimizi hedef alarak kurumlarımızla karşı karşıya getirme çabası içerisine girmiştir. Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliğimiz, her daim ilgili kurumlarla koordineli çalışarak, ekmek fiyatlarına dair talepleri değerlendirmekte ve ortak karara varmaktadır. Ancak, bu süreçte bazı mecralarda gerçeği saptırıcı algı haberleri ortaya atılmıştır. Gazetecilik ilkelerine uygun olmayan bu tür haberler, kamuoyunu yanıltmakta ve insanların doğru bilgiye ulaşmasını engellemektedir. Bu tür yanıltıcı haberleri yapan internet şovmenlerini esefle kınıyor, gerçek habercilik yapan saygın gazeteci emekçilerimize sonsuz teşekkür ediyoruz.

Fırıncılık sektöründe artan maliyetler ve girdi fiyatlarındaki yükseliş nedeniyle Rize Fırıncılar Esnaf Odası, ekmek fiyatlarına zam talebinde bulundu. Ülke genelinde Fırıncılar Federasyonu’nun 2024 yılı için tespit ettiği kilogramı 50 TL’lik fiyatlandırma üzerinden illerdeki komisyonlar çalışmalarını yaparak yeni fiyat uygulamasına geçmektedir. Rize’de 250 gramı 10 TL’den satılan, yani kilogramı 40 TL olan ekmek fiyatının, 250 gramı 12,50 TL yani %25’lik zam ile kilogramı 50 TL olacak şekilde düzenlenmesi talebi, Rize Fırıncılar Odası tarafından Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliğimize iletilmiştir.

Rize Ticaret Sanayi İl Müdürlüğü, Tarım İl Müdürlüğü, Rize Belediyesi, ilçe belediyeler, Rize Ticaret ve Sanayi Odası, ilçelerdeki Esnaf Odaları ve ilgili kurumlarla yapılan komisyon çalışmalarının ardından, ilgili bakanlığa yazışmalar yapılmıştır. Talep edilen ekmek fiyatı, Esnaf Odaları Birliğimiz tarafından 1 Haziran 2024 tarihinde uygulanmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlara iletilmiştir. Ancak, Rize Ticaret ve Sanayi Odası ve Rize Esnaf Odaları Birliği olarak Sn. Valimiz İhsan Selim Baydaş’ı bilgilendirmek ve görüşlerini almak için yapılan ziyarette, Kurban Bayramı dolayısıyla ekmek zammının bayram sonrası 21 Haziran 2024 Cuma günü uygulanmasına karar verilmiştir. Karar, ilgili kurum ve kuruluşlara gönderilmiştir.

Bu süreçte bazı haber sitelerinde yapılan asılsız haberlerle, ekmek fiyatı üzerinden Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliğimiz hedef alınarak kurumlarımızla karşı karşıya getirme çabaları bizi ilkelerimizden ve genel prensiplerimizden alıkoyamaz. Kurumların varlık sebebi, özellikle de resmi kurumların var oluş nedeni, genel toplum yararını gözetmek ve belirli toplumsal amaçlara hizmet etmektir. Adalet duygusu, hukuk ve vicdani değerlerle yolumuza kararlılıkla devam edeceğiz. Kurumlar arası iyi bir eşgüdüm ve iş birliği olmadan kurumsal ve toplumsal amaçlara ulaşmanın mümkün olmayacağı bilinciyle, kurumlarımızla koordineli ve uyum içerisinde çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Saygılarımızla, Rize Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği


Haber Kaynak : OSMAN KAPTAN

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

24.6° / 18.2°

Rize Belediye Başkanı Metin, Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu’nu Ziyaret Etti

Rezerv Alan Yasası Mağdurları Ümit Özdağ'ı Ziyaret Etti

CHP İl Başkanı Saltuk Deniz'den Sert Kınama: Atatürk Afişine Yapılan Saldırı Kabul Edilemez

AK Parti'de 7 il başkanı değişti

Karal, Çayeli’nde Muhtarlarla bir araya geldi

Erzurum'da AK Parti Belediye Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İYİ Parti'den yurtdışı harçlarına karşı hamle: Milletvekili Zorlu, kanun teklifini TBMM'ye sundu

Özgür Özel: Normalleşme başlayacaksa kayyum siyasetinin terk edilmesiyle başlamalı

YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil ÇOLAK Mağdur Belediye Çalışanlarının Yanında

İYİ Parti’de toplu istifa! 40 kişi CHP’ye geçti

EURO 2024'ün en değerli takımı belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu’ndan Daraltılmış İl Başkanları Toplantısı Açıklaması

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Ardeşen’deki Boğulma Olayı ile İlgili Mesaj

Karal: Tarımın amiral gemisini de batırdılar

DEM Partili vekillerden Saraçhane'deki surlara kayyum ve 1 Mayıs pankartı

AK Parti'de değişim Trabzon'da sürebilir: Mumcu'nun yerine iki aday

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz "Mayıs Ayı Yaş Çay Alım Bedelleri Kurban Bayramı'ndan önce ödensin

Ocaklı: Otizmli öğrencilere evde eğitim hizmeti verilsin

Oltu Belediyesi Zabıta Ekiplerinden Ekmek Fırınına Denetim

AK Parti Heyeti'nden Oltu Belediyesi'ne Ziyaret