Rize’nin Kızları Sezonu Gururla Tamamladı
Kadınlar Hentbol 1. Lig Play-Off müsabakalarında mücadele eden Rize temsilcisi, organizasyonu 1 beraberlik ve 2 mağlubiyetle tamamlayarak grubunu 4. sırada bitirdi ve sezonu noktaladı.
Sezon başında dış transfer yapmadan, tamamen kendi altyapısından yetişen sporcularla yola çıkan ekip, ortaya koyduğu performansla spor kamuoyunun takdirini topladı. Normal sezonu lig ikincisi olarak tamamlayan Rize temsilcisi, Play-Off oynama hakkı elde ederek önemli bir başarıya imza attı.
Burdur’da düzenlenen Play-Off karşılaşmalarında sergilenen mücadele gücü, oyun disiplini ve sporcuların azmi dikkat çekerken, yüksek bütçeli rakiplere karşı verilen mücadele takdirle karşılandı. Rize ekibi, kenti en iyi şekilde temsil ederek önemli bir gurur yaşattı.
Sezon başında belirlenen Play-Off hedefinin gerçekleştirildiği belirtilirken, dörtlü finale kalma şansının da son ana kadar zorlandığı ifade edildi. Ancak sınırlı kadro derinliği ve Play-Off öncesinde yaşanan sakatlıkların, takımın bu noktada yoluna devam etmesini engellediği kaydedildi.
Takıma sezon boyunca destek veren İhsan Selim Baydaş, Ferhat Altay, Enver Atagün, Ramazan Öztürk ve Ali Osman Önçırak ile sponsorlara teşekkür edildi.
Ayrıca takımın başarısında büyük pay sahibi olan Şevki Demiroğlu, Mehtap Yazıcı ve tüm sporculara emeklerinden dolayı teşekkür edilerek, Rize’nin bir sezonu daha gururla tamamladığı vurgulandı.
Federasyona Tepki
Açıklamada, sporun temel değerlerinden biri olan adalet vurgulanarak federasyona yönelik eleştirilere de yer verildi. Alınan bazı kararların hentbol camiasında hayal kırıklığı oluşturduğu belirtilirken, emeğin karşılığının verilmediği ifade edildi.
Mesut Çebi ve Merkez Hakem Kurulu’na yönelik eleştirilerde, özellikle Kepez karşılaşmasında yaşandığı belirtilen kural hatasına rağmen alınan kararların güven zedelediği vurgulandı.
Açıklamada, hakemleri koruma adına verilen kararların sadece bir maçın değil, sporun ruhunun, adaletin ve emeğin kaybetmesine neden olduğu ifade edildi.
Haber Kaynak
ARZU ERBAŞ
Trabzon’da Bayram Afişi Tartışması: CHP’den Sert Tepki



