meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Rize'nin yeni otobüs terminali inşaatı hızlandı

Rize Belediyesi tarafından Alipaşa Mahallesinde yapımına başlanan yeni otobüs terminali inşaatında çalışmalar hız kazandı.

Rize

8.500 metrekare alanda hizmet veren, 1.500 metrekarelik terminal binası ve 11 adet peronuyla günümüz ihtiyaçlarına cevap veremeyen mevcut otobüs terminalinin yerine inşa edilecek yeni terminal, toplamda 12.500 metrekarelik alanda yer alacak.

Terminal binası içerisinde 12 adet büyük otobüs peronu, 12 adet yarım otobüs peronu, 6 adet servis peronu ve 55 araç kapasiteli açık otopark bulunacak. Ayrıca binanın bodrum katında 30 araç kapasiteli otobüs parkı ve 45 araç kapasiteli kapalı otopark yapılacak.

Karadeniz sahil yoluyla olan bağlantısını kolaylaştırmak adına otobüs terminalinin hemen yanında karayolları tarafından hemzemin kavşak çalışması da hızlı bir şekilde devam ediyor.

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, yeni otobüs terminalinin şehrin ihtiyacını karşılayacağını ve vatandaşların daha konforlu bir ulaşım imkanı sunacağını söyledi.

Başkan Metin, "Yeni otobüs terminalimiz, 12.500 metrekarelik alanda inşa ediliyor. Terminal binası içerisinde 12 adet büyük otobüs peronu, 12 adet yarım otobüs peronu, 6 adet servis peronu ve 55 araç kapasiteli açık otopark bulunacak. Ayrıca binanın bodrum katında 30 araç kapasiteli otobüs parkı ve 45 araç kapasiteli kapalı otopark yapılacak. Yeni otobüs terminalimiz, şehrin ihtiyacını karşılayacağı gibi vatandaşlara daha konforlu bir ulaşım imkanı da sunacak." dedi.

Yeni otobüs terminalinin 2023 yılı sonu itibariyle hizmete açılması planlanıyor.

 


Haber Kaynak : OSMAN KAPTAN
1

İnşaat Mühendisliğinde Devrim Yaratan Yenilikler: Yaşam Ayavefe'nin Liderliği

2

ÇAYKUR Kuru Çay Fiyatlarına Zam Yaptı

3

Çay fiyatlarına büyük zam! İşte, yeni çay fiyatları

4

Lübnan'dan atılan roketler İsrail'de 70 bin dönümden fazla alanı yaktı

5

Rusya, Yars füzesiyle tatbikat yaptı