RTEÜ ‘DE Endoskopik Ultrasonografi Etkinliğinin Açılışı Gerçekleştirildi

Üniversite Rektörlüğü, Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Bilim Dalı ve Türk Gastroenteroloji Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen “TGD Okulları Rize Akademisi Gelişim: A’dan Z’ye Endoskopik Ultrasonografi (EUS)” etkinliğinin açılı

EĞİTİM 18.09.2023 12:33:00 0
RTEÜ ‘DE Endoskopik Ultrasonografi Etkinliğinin Açılışı Gerçekleştirildi

A’dan Z’ye Endoskopik Ultrasonografi Etkinliğinin Açılışı Gerçekleştirildi

 

Üniversite Rektörlüğü, Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Bilim Dalı ve Türk Gastroenteroloji Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen “TGD Okulları Rize Akademisi Gelişim: A’dan Z’ye Endoskopik Ultrasonografi (EUS)” etkinliğinin açılışı Ramada Plaza Otel’de yapıldı.

Tıp Fakültemiz Öğr. Üyesi Prof. Dr. Remzi Adnan Akdoğan, Dokuz Eylül Üniversitesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Müjde Soytürk, Türk Gastroenteroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Dilek Oğuz ile Rektörümüz Prof. Dr. Yusuf Yılmaz açılış konuşması yaptı.

Yılmaz konuşmasında, bu tür organizasyonların bilginin paylaşıldığı, güncellendiği özel toplantılar olduğunu belirterek bu tür etkinliklerde bir araya gelmenin yapılan çalışmaları daha üst basamağa taşımak adına fırsat olduğunu söyledi.

Teorik ve pratik eğitimin birlikte verileceği bu okulda ülkemizin çok değerli bilim adamlarının genç meslektaşlarına bilgi birikimlerini aktaracağını ifade eden Yılmaz, “Yeterli eğitim ve tecrübe sonrasında Karadeniz Bölgesi’nde sayılı hastanede bulunan endoskopik ultrasonografi Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Bilim Dalında hastaların tetkik ve tedavisinde yerini alacaktır.” dedi.

15-17 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılacak olan programda, farklı konu ve konuşmacıların yer alacağı oturumlar gerçekleştirilecek. Oturumlarda akademisyenler, “EUS gerçekten bu kadar zor mu? Eğitim nasıl olmalı?”, “Haydi EUS odasını hazırlayalım.”, “Peki hasta hazır mı?”, “EUS cihazlarıyla tanışalım. Bu düğmeler ne işe yarıyor?”, “Optimum görüntü elde etmek için yapılacaklar listesi.”, “EUS öncesi ve sonrası günlük pratiğimizde neler değişti: Endikasyonlar.”, “EUS’u bazen gereksiz mi kullanıyoruz?”, “EUS İİAB tekniği, yeterli doku alma ve örneği saklama yöntemleri.”, “EUS ne zaman kontrendike? Komplikasyonlar önlenebilir mi?”, “EUS raporu nasıl yazılır?”, “Mediasten.”, “Mide ve duodenum: Radyal EUS.”, “Mide ve duodenum: Lineer EUS İstasyonlar.”, “Rektal EUS.”, “SEL tanı ve yönetiminde EUS.”, “Özofagus ve mide tümörlerinde EUS nasıl kullanılır?”, “Biliyer taşlar: Ne zaman EUS?”, “Biliyer darlıklar, EUS nasıl katkı sağlar?”, “Biliyer tümörlerin tanı ve evrelemesinde EUS.”, “Kronik pankreatit.”, “Otoimmun pankreatit.”, “Pankreas kisti.”, “Periampuller bölge lezyonu.”, “Karaciğer segmentleri EUS ile nasıl bulunur? KC hastalıklarında EUS ile neler yapılabilir?”, “İBH’da EUS kullanalım mı?”, “Çölyak gangliyon blokaj/nöroliz: kime, nasıl?”, “Kistogastrostomi ve nekrozektomi: kime, nasıl?”, “EUS eşliğinde biliyer drenaj: kime, nasıl?”, “Akıllı EUS.” ve “Hayallerin sınırı yok.” başlıklı sunumlarını yapacaklar.

Programın son bölümünde ise, “Ultrasonografi Terminolojisi ve Tekniğine Hızlı Bakış”, “Klinisyen Olarak Abdominal Ultrasonografiyi Akılcı Kullanmak”, “İBH’de Ultrasonografi ve GENİUS (Gastroenterologlar İçin İntestinal Ultrasonografi) Projesi”, “İBH’de Yeni Tedaviler: JAK İnhibitörleri” ve “Ultrasonografi Başında Uygulamalı Eğitim” başlıkları altında Abdominal Ultrasonografi Kursu düzenlenecek.


 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Haber Kaynak

admin admin