meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Sanat Sokağı’nda eli maharetli hanımlar, el emeği göz nuru ürünlerini satıyor

Trabzon Akçaabat'ta Sanat Sokağı Açıldı! Kadınların Yaratıcılığına Hayran Kalacaksınız

KARADENİZ 2.08.2023 15:45:00 0
Sanat Sokağı’nda eli maharetli hanımlar, el emeği göz nuru ürünlerini satıyor

Akçaabat Belediyesi tarafından Ortamahalle’de oluşturulan Sanat Sokağı’nda eli maharetli hanımlar, el emeği göz nuru ürünlerini satıyor.

Turistler Ortamahalle'de  Sanat Sokağına uğramadan geçmiyor

Yerli ve yabancı turistlerin en cazibeli uğrak noktalarından biri olan Ortamahalle, tarihi mekanlarının yanı sıra Sanat Sokağı ile de dikkatleri üzerine çekiyor. Ortamahalle’yi ziyaret eden yerli ve yabancı turistler Sanat Sokağı’na uğramayı ihmal etmiyor.
Sanat Sokağı’nda desen desen çinilerden göz nuru örgülere, takılardan kazaziyelere, ahşap işlemeli yöresel hediyelik eşyalardan leziz pastalara, kızların çeyizini süsleyen tülbentlerden el örgüsü bebek hırkalarına kadar pek çok ürün bulunuyor. Toplamda 10 kadın işletmeci tarafından açılan butik dükkanlarda, kadınlar hem el emeği göz nuru ürünler üretiyor hem de satıyor.

AKÇAABAT’IN YÖRESEL ZENGİNLİKLERİ SANATLA BİRLEŞTİ

Sanat Sokağı’nda bin bir emekle harmanlanarak oluşturulan ürünlerin içerisinde en dikkat çekenleri ise Akçaabat’a özgü kazaziyeler ve tezgahta dokunmuş kaytanlar oluyor. Her biri usta ellerden çıkarak meraklılarıyla buluşuyor. Sanat Sokağı’nı ziyaret edenler burada kadınlar tarafından yapılan göz nuru ürünlerin nasıl yapıldığına da tanıklık edebiliyorlar. Çalışan, üreten ve ekonomik özgürlük elde eden Sanat Sokağı sakinleri, birbirinden değerli ürünlerini dükkanlarında ve tezgahlarında sergiliyorlar; el emeklerini kazanca dönüştürerek ekonomiye katkıda bulunuyorlar.

ÜRETEN ELLERİN DAİMA DESTEKÇİSİYİZ
Akçaabat Belediyesi tarafından Ortamahalle’de tarihi mahallede bulunan konakların aslına uygun olarak restore edilmesi, Ortamahalle Müzesinin açılması, restore edilen konakların özel müteşebbisler tarafından kafeterya olarak işletilmesinin teşvik edilmesi gibi turizme yönelik birçok çalışma yapılıyor. Yapılan çalışmalar neticesinde tarihi mahalle hem yurt içinden hem de yurt dışından pek çok turistin dikkatini çekiyor. Ortamahalle’de turistlerin daha çok zaman geçirerek yörenin tarihine ve kültürüne tanıklık
etmelerini amaçlayan çalışmaların haricinde yine Akçaabat Belediyesince burada oluşturulan Sanat Sokağı ile yöreye özgü el sanatlarının da sergilenmesine ve tanıtılmasına katkıda bulunuyor.

Yaşamın her alanında, her sektörde daha aktif daha üretken ve daha güçlü bir şekilde yer alan kadınların daima destekçisi olacağını özellikle vurgulayan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Sanat Sokağı ile ilgili yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı;

“ Bizim yöremizin kadınları çalışmayı ve üretmeyi seven insanlardır. Boş durmazlar ve bundan da hiç haz etmezler. Kadınlarımız geçmişten beri içinde yaşadıkları çağa göre daima bir işle meşgul olmuşlar daima üretmişlerdir. Gerek tarımda gerek sanatta her alanda çalışan, üreten, emek harcayan hanımlarımız var. Biz de her birine destek veriyoruz. Sanat Sokağı’mız; tarihiyle ön plana çıkmış Ortamahalle’mizin en gözde, en canlı en nostaljik yerlerinden biridir. Buradaki ürünlerin her biri emekle, sabırla ilmek ilmek işlenmiş; her birine hanımlar göz nuru akıtmıştır. Emek harcanan insanın elinin değdiği her şey çok özel ve güzeldir. Ortamahalle’yi ziyaret eden yerli ve yabancı turistler muhakkak Sanat Sokağı’na uğrar ve buralardan yakınlarına götürebilecekleri hediyelik eşyalar alırlar. Sanat Sokağı’mızda toplamda 10 adet butik dükkan bulunuyor. Dükkanların içi de dışı da emekle bezenmiş. Sadece Ortamahalle’de değil yine Akçaabat sahilinde de hediyelik eşyaların, hanımların el emeği ürünlerinin satıldığı büfeler mevcut. Kadınlar, buralarda satış yaparak hem ev ekonomisine katkıda bulunuyor hem de çalışıp üretmeye devam ediyor. Yaşamın her alanında kadınların emeğinin paha biçilemez olduğunu herkes ilk önce annelerinden bilir. Karadeniz kadını çalışır, bir şeyler üretir. Biz de üreten tüm kadınlarımızın daima yanındayız daima destekçisiyiz. Onlar için uygun alanlar oluşturma gayretindeyiz.”


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

26.4° / 21.7°

Erdoğan'dan Çay Üreticilerini ilgilendiren mesaj

DEVA Partili Karal’dan, Ak Parti’de seçimin faturasının il başkanlarına kesilmesine tepki

Rize Belediye Başkanı Metin, Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu’nu Ziyaret Etti

Rezerv Alan Yasası Mağdurları Ümit Özdağ'ı Ziyaret Etti

CHP İl Başkanı Saltuk Deniz'den Sert Kınama: Atatürk Afişine Yapılan Saldırı Kabul Edilemez

AK Parti'de 7 il başkanı değişti

Karal, Çayeli’nde Muhtarlarla bir araya geldi

Erzurum'da AK Parti Belediye Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İYİ Parti'den yurtdışı harçlarına karşı hamle: Milletvekili Zorlu, kanun teklifini TBMM'ye sundu

Özgür Özel: Normalleşme başlayacaksa kayyum siyasetinin terk edilmesiyle başlamalı

YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil ÇOLAK Mağdur Belediye Çalışanlarının Yanında

İYİ Parti’de toplu istifa! 40 kişi CHP’ye geçti

EURO 2024'ün en değerli takımı belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu’ndan Daraltılmış İl Başkanları Toplantısı Açıklaması

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Ardeşen’deki Boğulma Olayı ile İlgili Mesaj

Karal: Tarımın amiral gemisini de batırdılar

DEM Partili vekillerden Saraçhane'deki surlara kayyum ve 1 Mayıs pankartı

AK Parti'de değişim Trabzon'da sürebilir: Mumcu'nun yerine iki aday

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz "Mayıs Ayı Yaş Çay Alım Bedelleri Kurban Bayramı'ndan önce ödensin

Ocaklı: Otizmli öğrencilere evde eğitim hizmeti verilsin