Sarıkamış’ta Kardan Asker Heykelleri İçin Kar Taşıma Seferberliği

Sarıkamış Harekatı’nda şehit düşen askerlerin anısını yaşatacak kardan heykellerin yapımı için kamyonlarla kar taşınıyor. Heykellerin açılışı 3 Ocak 2026 tarihinde yapılacak.

GÜNCEL 26.12.2025 13:50:00 0
Sarıkamış’ta Kardan Asker Heykelleri İçin Kar Taşıma Seferberliği

Sarıkamış Kayak Merkezi yakınlarında bulunan oteller bölgesinde her yıl inşa edilen kardan heykeller, bu yıl da anma törenlerinin en dokunaklı parçası olacak. Kafkas Üniversitesi (KAÜ) öğretim görevlileri ve heykeltıraşlardan oluşan ekibin çalışabilmesi için yaklaşık 200 kamyon karın alana dökülmesi planlanıyor.
Heykellerin yapımına başlandığını ifade eden vatandaşlar, heykellerin biran evvel bitirilmesini heyecanla beklediklerini kaydettiler.
İl Özel İdaresi ve Sarıkamış Belediye Başkanlığı’na ait iş makineleriyle kar taşıması devam ediyor. Yeterince kar elde edilmesinin ardından heykellerin yapımına başlanacak. Kardan heykellerin açılışı ise 3 Ocak 2026 tarihinde yapılacak.

Haber Kaynak : İHA

Haber Kaynak

İHA

Cuma 7.6 ° / 3.9 °
Cumartesi 7.2 ° / 2.4 °
Pazar 7.1 ° / 1 °