meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

ŞAVŞAT TA BAYRAMLAŞMA TÖRENİ YAPILDI

KAYMAKAM KÜBRA SİVASLIOĞLU, BELEDİYE BAŞKANI DURMUŞ AYDIN, GARNİZON KOMUTANI BAHRİ SİVASLIOĞLU VE HAYIRSEVER İŞ İNSANI MURAT SURAL BU BAYRAMDA UNUTMADI.

KARADENİZ 18.06.2024 12:54:00 0
ŞAVŞAT TA BAYRAMLAŞMA TÖRENİ YAPILDI

Artvin’in Şavşat ilçesinde kurban bayramı dolayısıyla ilçe merkezi ve köylerinde yapılan bayramlaşma etkinliklerinin en önemli ve en anlamlarından birisi de Şavşat kaymakamı Kübra Sivaslıoğlu, Şavşat belediye başkanı Durmuş Aydın, Şavşat garnizon Komutanı Bahri Sivaslıoğlu ve hayırsever, yardımsever iş insana Murat Sural Şavşat huzurevi sakinlerini unutmadı.

Ayrıca hayırsever yardımsever İş İnsanı Murat Sural yaşlıların onuruna yemek vererek yaşların tamamına çeşitli hediyeler aldı.

Şavşat Yaşlılar, Yaşam Yerleşkesinde yapılan bayramlaşma etkinliğinde kaymakam Kübra Sivaslıoğlu, “Yaşlılar bizim tecrübe kaynağımız. Bizler onlara bakarak geleceğimizi ayarlamaya çalışıyoruz. Bizler bu insanlara bu değerlerimize kesinlikle yaşlı demiyoruz. Yaşlılarımız hayatın  bizlere geleceği öğreten tecrübesi ve hazineleridir. Bizler başarılı olmak istiyorsak bu hazineden en iyi şekilde faydalanmamız gerekir. Yanlarında olunca hayatı öğreniyoruz. Ellerini devletin sıcaklığı ile tuttuk, dualarını aldık. Bizler devlet olarak yaşlılarımızın her durum ve her şartta yanlarındayız. Sadece bu bayram gününde değil her zaman buradayız. Ayrıca hayırsever iş insanımız Şavşatlı hemşehrimiz Murat Sural Bey’e de yapmış olduğu duyarlılıktan dolayı çok teşekkür ediyorum. Allah hayrını kabul eylesin” dedi.


Şavşat Belediye başkanı Durmuş Aydın da yapmış olduğu konuşmada, “Yaşlılarımız bizim olmazsa olmaz çok önemli değerlerimizdendir. Hayatı anlamak ve geleceği aktarmak onların sayesinde olmaktadır. Tarihini, geçmişini, atasını dedesini bilmeyen ve bunları unutan toplumlar yıkılmaya mahkumdur. Şavşat Belediyesi olarak yaşlılara yönelik çok önemli program ve projeleriniz vardır. Her zaman buraya geliyoruz. Burada bu yaşlarımıza çocuk hasreti torun hasreti yaşatmamak ömürlerinin bu bölümünü en güzel şekilde geçirmeleri için ne gerekiyorsa onları yapıyoruz yapmaya da devam edeceğiz. Burada olmaktan büyük bir onur ve gurur duyuyorum. Her buraya geldiğimde acaba daha fazla neler yapabiliriz onu düşünüyor ve o doğrultuda programlar projeler oluşturuyoruz. Hepsinin ellerinden öpüyorum. Ayrıca hayırsever insanımız Murat Sural Bey’e de her zaman teşekkür ediyoruz. Hiçbir zaman ilçesini ve ilçe halkına unutmadı. Murat Sural bey gibi yüreği memleketin dağıtan bütün iş insanlarımıza ve hemşerilerimize sonsuz selamlarımı gönderiyor bayramlarını kutluyorum” dedi.

Yıllarca memleketine yapmış olduğu yardımlarla ve yaşlılar, engelliler, öğrenciler, darda kalanlar ile özel gereksinimli herkese uzatmış olduğu yardım eliyle gönülleri fetheden Murat Sural Şavşat ve Şavşatlı yaşlıları bu bayramda unutmadı.

Yaşlılarımıza meşhur odun ateşinde Artvin çağ dönerinden, soğuk ve sıcak içeceklerine meyveden kuru yemişine ve bütün yaşlılara almış olduğu hediyeler ile yaşlılar ile aynı sofraya oturarak onların ellerini öpüp dualarını aldı.

Almış olduğu hediyelerin takibinde basın mensuplarının karelerinde olmayan ve hediyeleri kendisinin değil bu etkinlik için orada olan Artvin Çoruh Üniversitesi ve Şavşat Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin dağıtmasını takdim etmesini isteyen yardımsever ve duyarlı İş İnsanı Murat Sural, “Yardımseverlik bizim örfümüzde adetimizde, gelenek ve göreneklerimiz de var. Biz atadan böyle gördük. Bu bu işin reklamı olmaz. Devlet olarakta bireysel insan olarak da yaşlarımıza yapmış olduğumuz hizmet kadar değerliyiz. Yaşlılarımız için ne yapsak azdır. Türkiye’de en yaşlı nüfusu bulunan ilçeler arasında bizim ilçemizde gelmektedir. Onun için bizlerin sorumluluğu daha fazladır. Daha fazla bu işe eğilmemiz ve önemsememiz gerekir. Memleketimiz çok güzel ama insanı daha güzel. Onun için her zaman olduğu gibi bu bayramda da memleketimde memleketim insanıyla birlikte olmak istedim. Gönül kırmak çok kolaydır ama gönül yapmak oldukça zordur. Buradaki siz basın mensuplarından da bir isteğim var. Bizleri değil yaşlıları konuşturun. Onların her kelimesi her cümlesi çok çok önemlidir. Önemli olan bunu anlayabilmektir. Yaşlılarımız ile gençler arasında en büyük köprüyü siz basın mensupları kuracaksınız. bu köprüyü sizler ve bizler sağlam kuramazsak geleceğimiz çevremizde bir çok devletler gibi olacaktır. Ayrıca biz burada güzellikler içerisinde bir kurban bayramı yaşarken geçirirken Filistin’de Gazze’de oradaki dedelerin ninelerinin annelerin babaların çocukların yürek yangınlarına Yüreğimizde hissediyoruz. Artık bütün dünyanın bu zulme bir son demesi gerekir. bu duygu ve düşüncelerle herkesin bayramını kutluyor bugün burada üniversiteli genç kızlarımızı gördüm onlara da yürekten gönülden teşekkür ediyorum. Bu duyarlı gençlerimizi görünce geleceğimizin çok çok iyi olduğunu ve olacağının sinyallerini veriyor. Ilçe kaymakamımıza, belediye başkanımıza, garnizon Komutanımıza ve burada olan herkese teşekkür ediyor yaşlarımızın bir kez daha ellerinden öpüyorum” dedi.

Şavşat yaşlılar yaşamıyor ülkesi müdürü Mehmet Oylum, “ İdarecilerimizin iş insanlarımızın öğrencilerimizin bu bayram gününde yaşlılarımızı ziyaret etmeleri bize büyük bir onur ve gurur verdi. Herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Artvin Çoruh Üniversitesi ve Şavşat meslek Yüksekokulu‘ndan evlerine gitmeyip bu etkinlik için yaşlılar evinde yaşlılarla birlikte olan öğrencilerden Sümeyye Yoltay, Meryem Ozmuş, Berfin Alper,

Damla Nur Celasun ve Eda Demir ile bu etkinlikte olmak isteyip son anda acil bir işi çıktığı için Iğdır iline gitmek zorunda kalan Esma Erdem’de yapmış oldukları ortak açıklamada mutluluklarını dile getirerek, “ iyi ki tercihlerimize Artvin’in Şavşat’a yazmışız. Burada çok değerli insanlarla karşılaştık. Kendi ilimizin ilçemizin kaymakamları belediye başkanları ve iş insanlarını göremezken burada bu değerli yetkililerimizle tanıştık birlikte olduk. Bizim için çok çok büyük bir değerdi. Kendi ilimizde herhangi bir iş insanının yanımızda olduğunu görmedik. Hatta isimlerini bile bilmiyoruz ama biz Murat Sural’ın ismini biliyoruz. Bizlere herkese yardımcı oluyor. Biz doğudan geldik. Bize çok iyi bakıyorlar. İlçemizin kaymakamına belediye başkanına her durum ve her şartta yanımızda olan yardımsever İş İnsanı abimiz Murat Sural Bey’e, ayrıca her derdimize sorunumuza koşan bize evini açan yüreğini açan televizyoncu uzun saçlı Nurbay hocamıza, sizler Nurbay Usta diyorsunuz ama biz Nurbay hoca diyoruz çünkü bize çok şey öğretti ona ve bizim Şavşat’taki evimizin annesi sevgili eşi Hülya Usta ablamıza çok teşekkür ediyoruz” dediler.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ
Anahtar Kelimeler: ŞAVŞAT BAYRAMLAŞMA TÖRENİ YAPILDI

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

24.7° / 19.5°

Rezerv Alan Yasası Mağdurları Ümit Özdağ'ı Ziyaret Etti

CHP İl Başkanı Saltuk Deniz'den Sert Kınama: Atatürk Afişine Yapılan Saldırı Kabul Edilemez

AK Parti'de 7 il başkanı değişti

Karal, Çayeli’nde Muhtarlarla bir araya geldi

Erzurum'da AK Parti Belediye Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İYİ Parti'den yurtdışı harçlarına karşı hamle: Milletvekili Zorlu, kanun teklifini TBMM'ye sundu

Özgür Özel: Normalleşme başlayacaksa kayyum siyasetinin terk edilmesiyle başlamalı

YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil ÇOLAK Mağdur Belediye Çalışanlarının Yanında

İYİ Parti’de toplu istifa! 40 kişi CHP’ye geçti

EURO 2024'ün en değerli takımı belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu’ndan Daraltılmış İl Başkanları Toplantısı Açıklaması

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Ardeşen’deki Boğulma Olayı ile İlgili Mesaj

Karal: Tarımın amiral gemisini de batırdılar

DEM Partili vekillerden Saraçhane'deki surlara kayyum ve 1 Mayıs pankartı

AK Parti'de değişim Trabzon'da sürebilir: Mumcu'nun yerine iki aday

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz "Mayıs Ayı Yaş Çay Alım Bedelleri Kurban Bayramı'ndan önce ödensin

Ocaklı: Otizmli öğrencilere evde eğitim hizmeti verilsin

Oltu Belediyesi Zabıta Ekiplerinden Ekmek Fırınına Denetim

AK Parti Heyeti'nden Oltu Belediyesi'ne Ziyaret

Bakan Fidan bazı büyükelçilikler için yeni görevleri tebliğ etti