SELDEN ETKİLENEN BORÇKALI ESNAF: "ÖNLEMLER ALINABİLİRDİ, YIKILAN DUVARDA HİÇ DEMİR YOKTU"

Artvin’in Borçka ilçesinde önceki günlerde etkili olan yoğun yağış nedeniyle meydana gelen selden mağdur olan Yeniyol Mahallesi esnafı Aydemir Çakmak, "Her sene yaşıyoruz bu sel felaketini.

KARADENİZ 9.02.2024 16:53:00 0
SELDEN ETKİLENEN BORÇKALI ESNAF:

Yetkililere talebimiz, ne yapalım Allah'tan gelen bir şey ama yine de önlemler alınabilirdi. Oradaki duvarda hiç demir yok. O duvar daha sağlam olabilirdi" dedi. Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan ise “Gerekli hasar tespitlerini yaptık bitirdik. İlgili yerlere bildireceğiz ve bugün de bütün kurumlar burada olacak çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

Artvin Borçka’da yağışlar sonrasında oluşan sel felaketi hayatı olumsuz etkiledi. Selden etkilenen Muhammet Arslan, şunları söyledi:

"Önceki gece aşırı yağışlardan kaynaklı bir anda, karşıda gördüğümüz ormanlık alandan gelen heyelanla dere kapanınca sel yola savruldu ve yol boyunca gelen sel burayı bastı. Selin burayı bastığı gece Kandil gecesiydi ve vatandaşlarımız da camide rehin kaldılar. Araçlarını da buraya park etmişlerdi ve araçlarını çıkarma şansları olmadı. Yetkililer geldi gerekli hasar tespitleri yapıldı, sonuçlarını bekliyoruz. Maalesef hemen her yıl, iki senede bir aynı şeyleri yaşıyoruz ve afet diyelim yapacak bir şeyim yok. Bakın burada bulan araç bana ait ve içeride kalorifer kazanı arıza yaptı ve çalışmıyor."

"BU DURUM ARTVİN BORÇKA'NIN KADERİ"

Borçkalı esnaf Aydemir Çakmak, "Gece saat 11- 12 gibi yukarıda bulunan ırmaktan gelen su betonu patlatınca oluşan sel yoldan gelerek mahallemizi bastı. Bu Artvin Borçka’nın kaderi, her yıl patlıyor. Gündoğdu ve bu Yeniyol Mahallesi’nde sürekli su patlamaları oluyor ve biz her sene yaşıyoruz bu sel felaketlerini. Bundan kaçamıyoruz. Yetkililere talebimiz, ne yapalım Allah'tan gelen bir şey ama yine de önlemler alınabilirdi. Oradaki duvarda hiç demir yok, inanın duvarın içinde küçük bir demir parçası yok. O duvar daha sağlam olabilirdi" dedi.

"BEKLENTİNİN ÇOK ÜZERİNE ÇIKTI"

Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan ise şunları söyledi:

“Vallahi iki gün boyunca yağmurun kesintisiz yağması sonrasında, vadilerde bulunan küçük dereler büyümeye başladı ve beklentinin çok üzerine çıktı. Böyle olunca özellikle bu bölgede bakın bu yukarıdan gelen dere bu tarafa basınca buradaki duvarı yıkarak yol boyunca giderek Kasacılar denen mevkide caminin bulunduğu alanda hem camiyi ve orada bulunan iş yerlerini su bastı. Bugün de burada devletin bütün güçleri burada ve çalışmalar yapıyor. Şehir merkezinde altyapıda ve üstyapıda hasarlar var ve mahalle yollarında hasarlar var ve gerekli hasar tespitlerini yaptık bitirdik. İlgili yerlere bildireceğiz ve bugün de bütün kurumlar burada olacak çalışmalarımıza devam edeceğiz.”


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

18.6° / 11.7°

Çay Üreticilerinin Geleceğe Yönelik Kaygıları Giderilmelidir

İl Başkanı Hikmet Ayar’dan 19 Mayıs Mesajı

Ocaklı: Derepazarı çay fabrikasını nerede yapacaksınız?

TÜİK Verileri, Bakan Yumaklı'yi Yalanlıyor

KARAL: AÇIKLANAN ÇAY ALIM FİYATI 205 BİN ÇAY ÜRETİCİMİZ İÇİN BÜYÜK BİR HAYAL KIRIKLIĞI

Çolak: Açıklanan Çay Fiyatı ile Vatandaşın Sofrasından 1 Ekmek Daha Eksilmiştir

HÜKÜMETİN ORTAĞI MHP AÇIKLANAN ÇAY FİYATINA TEPKİ GÖSTERDİ: ÇAY OYUNCAK DEĞİL YANLIŞ DÜZELTİLSİN

RİZELİ MAĞDUR EDİLMİŞTİR. ÇAY FİYATI ERİMEYE DEVAM EDİYOR

Deniz'den Çay Fiyatına Sert Tepki: İstifaya Davet Etti!

Hasan Karal Açıklanan Çay Fiyatına böyle tepki gösterdi

AÇIKLANAN YAŞ ÇAY FŞYATINI KABUL ETMİYORUZ

Memleket Partisi Rize İl Başkanından açıklan çay taban fiyata tepki

Ocaklı: Fadume Yengenin size selamı var; “Geçinemiyorum” diyor

Saadet Partisi'nden 30 Haziran'da olağanüstü kongre kararı

DEVA Partili Karal: Hükümetin yanlış politikaları yüzünden kurban ibadeti, enflasyona yenik düştü

Bahçeli-Özel görüşmesi bugün TBMM'de

Özgür Özel Trabzon’a geliyor!

Karal: “27 ülkenin toplamından fazla olan enflasyon, liyakatsizliğin, gösteriş ve şatafatın, hukuktan uzaklaşma sonucu"

İl başkanı Azaklı: “Yok Öyle Bir Şey”

CHP’li başkanlardan ortak açıklama: Çay fiyatı en az 25 TL olmalı!