meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Sibel Suiçmez fındık fiyatının açıklanmamasına tepki gösterdi!

Trabzon'da Fındıkta fiyat tepkisi: Beklenti en az 120 TL

KARADENİZ 7.08.2023 12:35:00 0
Sibel Suiçmez fındık fiyatının açıklanmamasına tepki gösterdi!

Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Milletvekili Av. Sibel Suiçmez, Trabzon’un Araklı ilçesindeki fındık üreticilerini ziyaret etti. Fındık üreticilerinin sorunlarını dinleyen Sibel Suiçmez, fındık fiyatlarının hala açıklanmamış olmasına tepki gösterdi.

Araklı’da fındık hasadına başlayan bir fındık üreticisi, kaliteli bir mahsul alabilmek için uzun süre emek verdiklerini söyledi. Fındık ocaklarının temizlenmesi, ilaçlanması ve gübrelenmesi başta olmak üzere pek çok işlem uyguladıklarını kaydeden üretici, Araklı’da bulunan çöp tesisinin fındık bahçelerine zarar verdiğini iddia etti. Çöp fabrikasının etkilerini azaltmak ve fındık bakımını yapmak için çok fazla para harcadıklarını söyleyen fındık üreticisi, “Fındık hasadı için 11. Aydan önce ocakların diplerini temizleme, gerekirse belleme ve gerekiyorsa gübre ve kireç atma işlemini yapıyoruz. Tabi bunun bir maliyeti var. İlkbahara doğru geldiğimizde, fındık yeşermeye başladığında köyümüzün yakınında olan çöp fabrikası sayesinde fındıklarımızın meyvelerinin iyi olgunlaşamadığını görüyoruz. Bu durumda hem çöp fabrikasından etkileniyor hem de fındığı toplamaya hazır hale getirebilmek için fındıkla ilgili ilaçlama, gübre atma ve fındık bahçelerinin altlarını temizleme işlemiyle uğraşıyoruz. Bunların da bir maliyeti var, oldukça yüklü bir maliyet.” ifadelerini kullandı.

FINDIK BAKIM VE TOPLAMA MASRAFLARI CEP YAKIYOR

Fındıkta ilaç ve gübre fiyatlarının ateş pahası olduğunu söyleyen üretici, fındık yevmiyesinin de çok fazla olduğunu belirtti. Fındık bahçesi olan ailelerin ancak kendileri hasat yapması halinde ellerine bir şey geçeceğini, aksi halde yevmiye masraflarından üreticinin elin ebir şey kalmayacağını belirten üretici, “Toplamaya sıra geldiğinde, bugün fındığı ancak bir aile kendisi toplayabilirse bir anlam ifade eder. Yoksa yevmiye ile fındığını toplattığında o aileye fazla bir şey kalmamaktadır. 2 ton fındığın en az 30-35 bin lira bir masrafı var. Geçen sene verdiğimiz miktar böyleydi, aldığımız fındık yarı yarıya da olmadı. Bu sene zaten fındık yok, bir dalda 3-4 çeşit fındık var. Fındıklarımız hasta, bunun da nedeni çöp fabrikası. İlaçlar, gübreler ateş pahası. Her aile alıp da fındık bahçesine ilaçlama yapabilmeyi, gübrelemeyi yapmakta zorlanmaktadır. Nedeni bu ürünleri aşırı derecede pahalı olmasıdır. Bu nedenle fındığı kaç paraya satmamız gerekir ki bu masrafları karşılayalım. Yoksa gerçekten derdimiz çok büyük.” diye konuştu.

“FINDIK EN AZ 120 TL OLMALI”

Fındık üreticisinin sorunlarını dinledikten sonra fındık fiyatlarının hala açıklanmamış olmasına tepki gösteren Vekil Sibel Suiçmez, yetkililere seslenerek fiyatların açıklanması için neyi beklediklerini sordu. Bu sene fındık fiyatının en az 120 TL olması gerektiğini kaydeden Vekil Suiçmez, “Fındık fiyatını açıklamak için daha ne bekliyorsunuz! Araklı ilçemizde fındık hasadına başlayan üreticilerimizi ziyaret ettik. Üreticilerimiz sıkıntılı, üreticilerimiz dertli. Tüm bu unsurları hesap ettiğimizde fındık fiyatının en az 120 TL olması gerekiyor. Hasada başlamış olmalarına rağmen fındık fiyatının açıklanmamasına haklı olarak tepki gösteriyorlar ve fındık fiyatının bir an önce açıklanmasını bekliyorlar. Biz de soruyoruz: Fındık fiyatını hala niye açıklamıyorsunuz? Neyi bekliyorsunuz? Kime hizmet ediyorsunuz? Bu sorularımıza cevap verilmesini bekliyoruz.” açıklamasında bulundu.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

30.3° / 21.9°

Erdoğan'dan Çay Üreticilerini ilgilendiren mesaj

DEVA Partili Karal’dan, Ak Parti’de seçimin faturasının il başkanlarına kesilmesine tepki

Rize Belediye Başkanı Metin, Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu’nu Ziyaret Etti

Rezerv Alan Yasası Mağdurları Ümit Özdağ'ı Ziyaret Etti

CHP İl Başkanı Saltuk Deniz'den Sert Kınama: Atatürk Afişine Yapılan Saldırı Kabul Edilemez

AK Parti'de 7 il başkanı değişti

Karal, Çayeli’nde Muhtarlarla bir araya geldi

Erzurum'da AK Parti Belediye Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İYİ Parti'den yurtdışı harçlarına karşı hamle: Milletvekili Zorlu, kanun teklifini TBMM'ye sundu

Özgür Özel: Normalleşme başlayacaksa kayyum siyasetinin terk edilmesiyle başlamalı

YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil ÇOLAK Mağdur Belediye Çalışanlarının Yanında

İYİ Parti’de toplu istifa! 40 kişi CHP’ye geçti

EURO 2024'ün en değerli takımı belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu’ndan Daraltılmış İl Başkanları Toplantısı Açıklaması

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Ardeşen’deki Boğulma Olayı ile İlgili Mesaj

Karal: Tarımın amiral gemisini de batırdılar

DEM Partili vekillerden Saraçhane'deki surlara kayyum ve 1 Mayıs pankartı

AK Parti'de değişim Trabzon'da sürebilir: Mumcu'nun yerine iki aday

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz "Mayıs Ayı Yaş Çay Alım Bedelleri Kurban Bayramı'ndan önce ödensin

Ocaklı: Otizmli öğrencilere evde eğitim hizmeti verilsin