Dava, CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı ve davanın tutuklu sanığı Ekrem İmamoğlu’nun yargılandığı davanın ilk duruşması olarak öne çıkıyor.
Silivri’de görülen davada 107’si tutuklu olmak üzere toplam 402 sanık yargılanıyor. İlk duruşmada mahkeme salonunda zaman zaman gergin anlar yaşandığı bildirildi. Özellikle İmamoğlu’nun konuşma talebine mahkeme heyeti tarafından izin verilmemesi üzerine duruşma salonunda tepkiler yükseldi.
Trabzon’un ilk kadın baro başkanı olarak da bilinen CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, duruşma sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Demokratik yollarla halkın sevgi ve desteğini kazanmış bir kişiyi hiçbir tertip itibarsızlaştıramaz. Halkın baştacı ettiğini sipariş iddianameler yere düşüremez.”
“Biliyorum ki Sayın Ekrem İmamoğlu bu süreçten çok daha fazla güçlenerek çıkacaktır.”
“Bir hukuk insanı olarak adaleti sağlamakla görevli mahkemelerin tarih huzurunda kayıt altında olduğunu hatırlatıyorum.”
“Milletin iradesini zindanlara hapsetmeye çalışanlar, tarih huzurunda mahkum olacaklar.”
Suiçmez, geçmişte benzer süreçlerin yaşandığını ve adaleti sağlamakla görevli mahkemelerin tarih önünde sorumlu olduğunu vurguladı. CHP’nin siyasi mücadele geçmişine de değinen Suiçmez, partinin her türlü engeli göğüsleyeceğini belirtti.
Silivri’de görülen davada 107’si tutuklu 402 sanık yargılanıyor.
Davayı takip edenler arasında CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez de yer aldı.
Duruşmada Ekrem İmamoğlu ile mahkeme heyeti arasında polemikler yaşandı.
Duruşma süreci ve siyasi değerlendirmeler, kamuoyunda yakından takip edilmeye devam ediyor.