Siirt Belediye Başkanı Sofya Alağaş kimdir?
Siirt Belediye Başkanı Sofya Alağaş, silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan yargılandığı davada 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Safiye Alagaş, 1990 yılında Siirt'in Pervari ilçesinin Erkent köyünde dünyaya geldi. 1993 yılında ailesiyle Adana'ya yerleşen Alagaş, ilkokul, ortaokul ve liseyi Adana'da tamamladı. 2008 yılında muhabir olarak göreve başladı. Alağaş, 17 yıl boyunca gazetecilik mesleğini sürdürdü.
Bir süre muhabirlik yapan Alagaş, çeşitli sivil toplum örgütlerinde çalıştı. DEM Parti'den aday olan Sofya Alağaş, yüzde 49,64'le seçimleri kazanmıştı.
Gazetecilik yaptığı dönemde hakkında "örgüt üyesi olmak" suçlamasıyla dava açılan Siirt Belediye Eş Başkanı Sofya Alağaş'a 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.Sofya Alağaş, bir yıl hapis yattıktan sonra görülen ilk duruşmada tahliye edilmiş ve dosyası, diğer gazetecilerin davasından ayrılmıştı.
Haber Kaynak : HABER MERKEZİ
Haber Kaynak
HABER MERKEZİ
Yalova’da Evde Uyuşturucu Serasına Baskın

Uzundere’de Hizmet Gücü Artıyor: Yeni Araç Filosu Tanıtıldı
Karacabey’de Yeşil Seferberlik: Parklar ve Sahiller Yenilendi
Salihli’de Şehit Annesi Şehriye Malçuk Son Yolculuğuna Uğurlandı
Afyonkarahisar’da Öğrencilere Değer Ödülleri Protokolden
Kayseri’den İki Sporcu FIS Snowboard Gençler Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi Temsil Edecek
“Savunmadan Sanata: Gençler Türk Millî Ruhu ile Tasarladı”
Ankaralılar Geleneksel Bayramlaşmada Buluştu
Uğur Becerikli’den Yeni Kitap: “İyi İnsan Olmanın 40 Yolu”
Dr. Deniz Yılmaz: “Çocuklarda Alerji Tanısı ve Tedavisi Hayati Öneme Sahip”
Cuma
10.2 ° / 7.1 °
Cumartesi
16.7 ° / 6.9 °
Pazar
17.6 ° / 9.6 °
