meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Sivilce sorununu yok eden bir takviye! Dermatolog Rinky Kapoor faydalarını tek tek sıraladı! Peki nasıl kullanacaksınız?

Ergenlikte, regl dönemlerinde, sağlıksız beslenme veya stres sebebiyle ortaya çıkan sivilceler, kişiyi aynaya bakmaktan bile soğutabiliyor.

SAĞLIK 13.02.2024 12:57:00 0
Sivilce sorununu yok eden bir takviye! Dermatolog Rinky Kapoor faydalarını tek tek sıraladı! Peki nasıl kullanacaksınız?

İLTİHAP KARŞITI ÖZELLİKLERE SAHİP

İltihaplanmanın sivilceye önemli bir katkıda bulunduğunu biliyor muydunuz? Enflamasyon akne lezyonlarının gelişmesine ve alevlenmesine sebep oluyor. Çinko ise sivilceleri tedavi etmenize yardımcı olabilecek antiinflamatuar özellikler açısından zengin. Dr Kapoo çinkonun sivilceyle ilişkili kızarıklığı ve şişliği hafifletmeye yardımcı olarak daha iyi bir cilt elde edilmesini sağladığını söylüyor.


SEBUM ÜRETİMİNİ DÜZENLİYOR

Cildin nem içeriğini korumak için sebum veya yağ salgılanıyor. Cilt bakımı rutininize çinko eklemek, sebum üretimini düzenlemeye yardımcı olabilir ve sivilce oluşumuna neden olan aşırı yağlılığı önleyebilir. 


ANTİOKSİDAN AÇISINDAN ZENGİN

Çinko bir antioksidan görevi görerek cildi serbest radikallerin neden olduğu oksidatif strese karşı korur. Serbest radikaller cilt hücrelerine zarar vererek sivilceyle ilişkili inflamatuar süreçlere katkıda bulunabilir. Uzman, çinkonun serbest radikalleri etkisiz hale getirerek daha sağlıklı bir cilt ortamını desteklediğini ve sivilce alevlenmelerini önlemeye yardımcı olduğunu söylüyor.


SİVİLCELERİ AZALTIYOR

Dr Kapoor, çinkonun daha hızlı iyileşmeyi kolaylaştırdığını ve iltihap sonrası yara izi olasılığını azalttığını söylüyor. Daha pürüzsüz bir cilt sağlıyor ve sivilcenin cilt üzerindeki etkisini en aza indiriyor. 


HORMONLARI DENGELİYOR

Hormonal dalgalanmalar, özellikle de artan androjen seviyeleri akne gelişimine katkıda bulunur. Çinko, hormonal dengenin düzenlenmesinde rol oynar ve hormonal aknenin altında yatan faktörlerden birine hitap eder. Bu, onu hormonal dengesizliklere bağlı sivilce yaşayan kişiler için değerli bir unsur haline getiriyor. 


BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİYOR

Sağlıklı bir bağışıklık sistemi sadece sağlıklı bir vücudu değil aynı zamanda sağlıklı bir cildi de destekler ve çinko bağışıklığın güçlendirilmesine yardımcı olur. Çinko, vücudun enfeksiyonlarla mücadele etmesine yardımcı olan ve daha sağlıklı bir cilde katkıda bulunan özellikler içerir. Sağlıklı bir bağışıklık sistemi sivilce oluşumunu önlemeye ve yönetmeye yardımcı olur.


ÇİNKO CİLT İÇİN NASIL KULLANILIR?

Oral takviyeler: Sivilceyi tedavi etmek için çinko kullanmanın en yaygın yollarından biri, sivilceye katkıda bulunan sistemik faktörleri gidermeye yardımcı olan oral takviyeler almak.

Topikal çinko: Çinko oksit veya çinko pirition gibi çinko formülasyonlarını doğrudan cilde uygulayabilirsiniz. Çinko oksit yatıştırıcı özelliklere sahip ve sivilce ile ilişkili kızarıklık ve iltihabın hafifletilmesine yardımcı olabilir. Uzman, bu formülasyonların genellikle güneş kremlerinde ve reçetesiz satılan kremlerde bulunduğunu söylüyor.

Diğer cilt bakımı malzemeleriyle: Sivilcelerden kurtulmak için çinko kullanmanın bir başka etkili yolu da, salisilik asit veya niasinamid gibi sivilceyle mücadele eden diğer bileşenlerle birlikte kullanılması; bu bileşenler etkinliğini artırabilir.

Beslenme: Genel cilt sağlığına katkıda bulunmaya yardımcı olan fındık, tohum ve tam tahıllar gibi çinko açısından zengin gıdaları diyetinize dahil edebilirsiniz.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

24.6° / 18.2°

Rize Belediye Başkanı Metin, Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu’nu Ziyaret Etti

Rezerv Alan Yasası Mağdurları Ümit Özdağ'ı Ziyaret Etti

CHP İl Başkanı Saltuk Deniz'den Sert Kınama: Atatürk Afişine Yapılan Saldırı Kabul Edilemez

AK Parti'de 7 il başkanı değişti

Karal, Çayeli’nde Muhtarlarla bir araya geldi

Erzurum'da AK Parti Belediye Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İYİ Parti'den yurtdışı harçlarına karşı hamle: Milletvekili Zorlu, kanun teklifini TBMM'ye sundu

Özgür Özel: Normalleşme başlayacaksa kayyum siyasetinin terk edilmesiyle başlamalı

YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil ÇOLAK Mağdur Belediye Çalışanlarının Yanında

İYİ Parti’de toplu istifa! 40 kişi CHP’ye geçti

EURO 2024'ün en değerli takımı belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu’ndan Daraltılmış İl Başkanları Toplantısı Açıklaması

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Ardeşen’deki Boğulma Olayı ile İlgili Mesaj

Karal: Tarımın amiral gemisini de batırdılar

DEM Partili vekillerden Saraçhane'deki surlara kayyum ve 1 Mayıs pankartı

AK Parti'de değişim Trabzon'da sürebilir: Mumcu'nun yerine iki aday

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz "Mayıs Ayı Yaş Çay Alım Bedelleri Kurban Bayramı'ndan önce ödensin

Ocaklı: Otizmli öğrencilere evde eğitim hizmeti verilsin

Oltu Belediyesi Zabıta Ekiplerinden Ekmek Fırınına Denetim

AK Parti Heyeti'nden Oltu Belediyesi'ne Ziyaret