İstanbul merkezli 10 ilde gerçekleştirilen “SİBERAĞ” operasyonu, sosyal medya reklamları kullanarak binlerce vatandaşı dolandıran organize suç şebekesine büyük bir darbe vurdu. Operasyon sonucunda 2017-2024 yılları arasında toplamda 4,6 milyar liralık işlem hacmi olduğu belirlenen 20 şüpheli gözaltına alındı.
Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gerçekleşen operasyon, Jandarma Genel Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve İstanbul İl Jandarma Komutanlığı iş birliğiyle yürütüldü. Sosyal medya platformları üzerinden "yüksek kazanç" vaadiyle sahte reklamlar yayınlayarak vatandaşları dolandıran suç ağı deşifre edildi.
Yapılan teknik ve mali incelemeler sonucunda, dolandırıcıların 684 ayrı banka ve kripto para hesabında toplamda 4 milyar 657 milyon TL'lik işlem hacmi oluşturduğu belirlendi. Ayrıca, 35 milyon TL değerindeki bir villa ile birlikte tüm bu varlıklara el konuldu.
İstanbul merkezli operasyona ek olarak, Kayseri, Ankara, Kırıkkale, Yozgat, Adıyaman, Şanlıurfa, Adana, Trabzon ve Kırşehir'de eş zamanlı operasyonlar düzenlendi ve toplamda 20 şüpheli yakalandı. Gözaltına alınan zanlılardan 15'i tutuklanırken, 4'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Hükümetin dijital dolandırıcılıkla mücadeleye yönelik sıfır tolerans politikası, bir kez daha etkili sonuçlar verdi. Türkiye'nin dijital güvenliğini sağlama adına yürütülen kararlı mücadele, vatandaşların mal ve güvenliğini korumada önemli bir örnek teşkil etti.
Toplam işlem hacmi 4 milyar 657 milyon TL olan operasyonda 684 banka ve kripto para hesabına el konuldu. Ayrıca, 35 milyon TL değerindeki bir villa da yetkililer tarafından ele geçirildi. Operasyon sonucunda 20 şüpheli yakalanırken, 15'i tutuklandı ve 4'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.