Spor yazarları Trabzonspor - Fatih Karagümrük maçını değerlendirdi

Trendyol Süper Lig'in 29. haftasında Trabzonspor sahasında VavaCars Fatih Karagümrük'ü konuk etti..

SPOR 10.03.2024 12:21:00 0
Spor yazarları Trabzonspor - Fatih Karagümrük maçını değerlendirdi

ZEKİ UZUNDURUKAN - İŞTE TRABZON BU!

Trabzonspor, Karagümrük karşısında bu sezonun en etkili futbolunu ortaya koydu. Bordo-mavililerin coşkulu oyunu, birbirinden güzel golleri ve hücum performansı nefesleri kesti.

Pepe, Visca, Mendy takımı birer orkestra şefi gibi yönettiler. Kaleci Muhammet Taha Tepe bir gol yedi, bir de Emre Mor'un şutunu çıkardı. Kendisine fazla iş düşmedi. O derece tek kale oynadı Trabzonspor!

Fırtına'nın maçın başında Trezeguet ile bir şutu direkte patladı. Bu dakikalarda herkes Trabzonspor'dan gol beklerken, Markao'nun golüyle geriye düştü bordo-mavililer. Trabzonspor'un kornerden yediği bu golü Abdullah Avcı, öğrencilerine defalarca izletmeli bence. Çünkü ceza sahasında tam 5 oyuncu, hiçbir Karagümrüklü oyuncuyu tutmuyor, hatta rahatsız bile etmiyor.

Trabzonspor geriye düştükten sonra Karagümrük karşısında öyle bir baskı kurdu ki... Rakip takım oyuncuları nefes bile almakta zorlandı. Bordo-mavililer, maç boyunca sayısız gol pozisyonuna girerken, Sirigu, kalesinde devleşmese tarihi fark gelirdi.

Dün en uçta oynayan Pepe, ilk yarıda 4 net pozisyondan yararlanamadı. Ama harika bir futbol ortaya koydu. İkinci yarıda tabelayı değiştirdi. Son haftalarda çıkış yakalayan Bardhi dün de golünü atarak Trabzonspor'a katkısını sürdürdü. Bardhi'nin şutunda top Biraschi'ye çarparak ağlara gitti.

Bu sezonun en iyi hücum performansını gösteren Trabzonspor, ilk yarıda ceza sahasına tam 10 isabetli orta yapmaya başardı. Bordo-mavili takımın orta sahası savaşçı görüntüsü ile dikkat çekti. Bir ara tam 10 oyuncu ile (Taha Tepe hariç) hücum yaptı Trabzonspor.

Bu sezonki vasat futbol nedeniyle takımına küsen ve Papara Park'a gelmeyen bordo mavili taraftarlar, ekran başında maçı izlerken, pişman olmuşlardır. Çünkü böyle bir Trabzonspor, tribünden izlenir. Tam da taraftarın özlediği bir Trabzonspor'u izledik dün. Her hattı ile mükemmel oynadılar. Trabzonspor, ilk yarıdaki tahrip gücü yüksek futbolunu, ikinci yarıda yağmur gibi gollerle süsledi.

Trabzonspor'u öne geçiren golde Vişça'nın payı çok büyüktü. Vişça'nın ortasında günün en şanssız ismi Biraschi topu kendi kalesine atmasaydı, topu zaten arkada bekleyen Trezeguet ağlara yuvarlayacaktı. Fırtına'nın üçüncü golünde ise Pepe, müthiş işler yaparak ceza sahasına girdi ve topu Terezeguet'nin önüne yuvarladı. Trezeguet'ye de sadece fileleri havalandırmak kaldı.

Pepe müthiş futbolunu dün golle süsledi. Böylesine marka bir isimden de güzel futbol beklenirdi. Suskun golcü Umut Bozok da attığı golle skoru belirledi. Pepe döndü, Umut döndü, Trabzonspor döndü. Sıra bordo-mavili taraftarların stadı doldurmasına geldi.

REHA KAPSAL - REFERANS

Trabzonspor Karagümrük maçı Türkiye Kupası yarı final eşleşmesi öncesinde takımların birbirini tanıması için neredeyse küçük bir prova niteliğindeydi. İlk 15 dakikada maça iyi başlayan Karagümrük golü bulup öne geçti. Trabzonspor kalan 30 dakikalık bölümde belki de sezonun en iyi futbolunu oynadı.

Beceri eksikliğinden skor tabelaya yansımadı. Sıcağa kar dayanmayacağı gibi ikinci yarıda hücum bitirme kalitesini daha yukarı çekince hak ettiği farklı skoru aldı. Trabzonspor orta sahaya kadar pas dizileri oluşturacaksa Mendy'nin teknik becerisiyle pasörlüğünü kullanabilir.

Pepe bu sezon en iyi oyununu oynadı. Tek forvet olarak takımın tüm bağlantısında vardı. Trabzonspor bu sezon bir yarıda en fazla isabetli orta yapan takım oldu. Pepe'nin hareketliliği, stoperlerin yanında durmayışı markajını da zor hale getirdi.

Enis'in girmesinden sonra gol bulduğu gibi bu formasyonda oynayabileceğini de gösterdi. Meunier-Vişça kanadı yine etkiliydi, orada sağlam bir oyun ezberi oluştu. Bordo-mavililer bu sezon kalan maçlarda bu keyif veren hücum futbolunu referans almalı. Bu sayede bu yıl istenen hedeflere ulaşılacağı gibi önümüzdeki senenin başarılı bir şekilde oyun temeli de atılmış olur.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

18.6° / 11.7°

Çay Üreticilerinin Geleceğe Yönelik Kaygıları Giderilmelidir

İl Başkanı Hikmet Ayar’dan 19 Mayıs Mesajı

Ocaklı: Derepazarı çay fabrikasını nerede yapacaksınız?

TÜİK Verileri, Bakan Yumaklı'yi Yalanlıyor

KARAL: AÇIKLANAN ÇAY ALIM FİYATI 205 BİN ÇAY ÜRETİCİMİZ İÇİN BÜYÜK BİR HAYAL KIRIKLIĞI

Çolak: Açıklanan Çay Fiyatı ile Vatandaşın Sofrasından 1 Ekmek Daha Eksilmiştir

HÜKÜMETİN ORTAĞI MHP AÇIKLANAN ÇAY FİYATINA TEPKİ GÖSTERDİ: ÇAY OYUNCAK DEĞİL YANLIŞ DÜZELTİLSİN

RİZELİ MAĞDUR EDİLMİŞTİR. ÇAY FİYATI ERİMEYE DEVAM EDİYOR

Deniz'den Çay Fiyatına Sert Tepki: İstifaya Davet Etti!

Hasan Karal Açıklanan Çay Fiyatına böyle tepki gösterdi

AÇIKLANAN YAŞ ÇAY FŞYATINI KABUL ETMİYORUZ

Memleket Partisi Rize İl Başkanından açıklan çay taban fiyata tepki

Ocaklı: Fadume Yengenin size selamı var; “Geçinemiyorum” diyor

Saadet Partisi'nden 30 Haziran'da olağanüstü kongre kararı

DEVA Partili Karal: Hükümetin yanlış politikaları yüzünden kurban ibadeti, enflasyona yenik düştü

Bahçeli-Özel görüşmesi bugün TBMM'de

Özgür Özel Trabzon’a geliyor!

Karal: “27 ülkenin toplamından fazla olan enflasyon, liyakatsizliğin, gösteriş ve şatafatın, hukuktan uzaklaşma sonucu"

İl başkanı Azaklı: “Yok Öyle Bir Şey”

CHP’li başkanlardan ortak açıklama: Çay fiyatı en az 25 TL olmalı!