Tarih: 07.02.2023 12:34

Tarhana Çorbası Tarifi! Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır? Tarhana Çorbası Püf Noktaları!

Facebook Twitter Linked-in

Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden bir tanesi olan tarhana aynı zamanda soğuk kış günlerinden kişiyi koruyan oldukça mucizevi bir çorbadır. İçerisinde bolca sebze barındıran tarhana tam bir antibiyotik bileşen olurken, hastalıklara karşı büyük bir gardın oluşmasına yardımcı olmaktadır. Tarhananın kolay içilebilir olması için içeriğine konulan gıdaların uygun ölçülerde olması büyük ölçüde önemlidir. Lezzetli ve bol sebzeli tarhana için şu adımları izleyebilirsiniz!

Malzemeler;

Yapılışı;

İlk olarak uygun bir tencerenin içerisine 1 kg kırmızı biberi,1 kg soğanı, yarım demet maydanozu,1 demet naneyi,1 kg domatesi alalım. Malzemeleri tencere içerisine ilave ettikten sonra üzerine 1 litre kadar su ilavesinde bulunalım. Su ilavesinde bulunduktan sonra tencerenin kapağını kapatalım ve sebzelerin yumuşamasını sağlayalım. Sebzeler yumuşadıktan sonra içerisine yarım kilo kadar haşlanmış nohut koyalım. Haşlanmış nohudu tencere içerisine ilave ettikten sonra blenderden geçirin. Blenderden geçirme işleminden sonra soğuyan karışımı tel süzgeçten güzelce geçirin. Süzgeçten geçirdikten sonra karışımı başka bir kaba alın ve üzerine 1 kilo kadar yoğurt ekleyin. Yoğurt ilavesinden sonra içerisine 3 yemek kaşığı tuz ve yaklaşık 5 kg unu yavaş yavaş tarhananın içerisine ilave etmeye devam edin. Un ilavesinden sonra tarhananızı güzelce karıştırın. Ardından tarhananın kapağını kapatın ve 3 -4 gün sabah, öğle, akşam olmak üzere karıştırarak tarhananın olmasını sağlayın.

Bu süreç içerisinde hamur çok sulanırsa, hamurun içerisine bir miktar daha su ilavesinde bulunarak karıştırmayı sağlayabilirsiniz. Sonrasında hamurunuzu temiz bir örtünün üzerine bir kaşık yardımıyla dökün. Akabinde hamurların kurumasının ardından kevgirden geçirin aynı zamanda mutfak robotu da bu işlem için son derece pratik olacaktır.

Zaman zaman tarhananızı karıştırarak iyice kuruduğundan emin olun. Tam manasıyla kuruduğundan emin olduktan sonra bez torbanın içerisine tarhananızı koyun ve bu şekilde tarhananızı muhafaza edebilirsiniz.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —