meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi CHP Trabzon Milletvekili Suiçmez: Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın bütçesi yetersiz

CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 2024 yılı bütçesi görüşmelerinde yaptığı konuşmada, bütçenin yetersiz olduğunu belirterek, Bakanlığın daha fazla kaynak ayırması gerektiğini söyledi.

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi CHP Trabzon Milletvekili Suiçmez: Kültür ve Turizm Bakanlığı

Suiçmez, konuşmasında şunları kaydetti:

"Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 2024 yılı bütçesi 17,5 milyar lira olarak belirlenmiş. Bu bütçe, Bakanlığın görev ve sorumlulukları göz önünde bulundurulduğunda yetersiz bir bütçedir. Bakanlık, ülkemizin kültürel ve doğal zenginliklerini korumak, tanıtmak ve geliştirmekle sorumludur. Bu sorumlulukları yerine getirmek için daha fazla kaynak ayırması gerekmektedir.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın bütçesinin yetersizliği, ülkemizin kültürel ve doğal zenginliklerini koruma ve geliştirme çalışmalarını olumsuz etkilemektedir. Bakanlık, bu konuda daha fazla kaynak ayırarak, ülkemizin kültürel ve doğal zenginliklerini gelecek nesillere aktarmak için gerekli çalışmaları yapmalıdır."

Suiçmez, ayrıca Bakanlığın, kültürel mirasın korunması ve tanıtımı için daha fazla çaba göstermesi gerektiğini belirterek, "Kültürel mirasımız, ülkemizin kimliğini oluşturan en önemli unsurlardan biridir. Bu mirasın korunması ve tanıtılması için Bakanlığın daha fazla çaba göstermesi gerekmektedir" dedi.

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ
1

Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Artvin'e geliyor! Meteoroloji uyardı

2

Merih Demiral'ın annesi Fatma Demiral kimdir?

3

Merih Demiral'ın babası Burhan Demiral kimdir?

4

MasterChef Türkiye Deniz Zeybekler kimdir?

5

Atatürk'ün Erzurum Ziyareti Anısına Atatürk Evi Ziyareti Gerçekleştirildi