meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Trabzon Barosu basın açıklaması düzenledi

Trabzon'da Yorgun Mermi Farkındalığı! "Bu işe bir son verelim"

KARADENİZ 11.08.2023 15:54:00 0
Trabzon Barosu basın açıklaması düzenledi

Basın açıklamasına Baro Başkanı Av. Duygu Keleş Aydın, Emir Yuşa Atıcı'nın ailesi, Trabzon'da yorgun mermiye kurban olan 9 yaşındaki Keram Can Özdemir' in babası İsa Özdemir, CHP Trabzon Milletvekili Av. Sibel Suiçmez, CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman ve Trabzon Barosu avukatları katılım gösterdi.

Trabzon Atatürk alanında düzenlenen basın toplantısında, 15 yaşındaki Emir Yuşa' nın ölümünün üzerinden geçen zamanda davada yaşanan herhangi bir gelişme olup olmadığı ve silah kullanımı ile ilgili açıklamalarda bulunurdu.

"Emir Yuşa'yı katledenler bir gün adalet önünde hesap vereceksiniz"

Konuşma yapan Başkan Aydın, "Bugün yorgun mermi kurbanı olan Emir Yuşa Atıcı'nın ölüm yıldönümü. Emir Yuşa'yı katledenler bir gün adalet önünde hesap vereceksiniz. Sevinçlerini silahlara sarılıp göstermeye çalışanlar henüz zaman varken bize kuşak verin. Kimseye gelmez diye havaya atılan mermi çekirdeği yete çok hızlı düşer. Bu hızda düşen bir mermi yorgun mermi değil katil mermidir. Kendinizi koruma güdüsüyle aldığınız silahlar sizi korumaz. Bireysel silahlar yanlış ellerde bulunduğu sürece suç aletidir. Silah ruhsatı alma prosedürünün değiştirilmesi, Av bayilerine yapılan deneyimlerin sıklaştırılması, silahlandırmayı özendirici faaliyetlerin durdurulması, gerekmektedir. Evde silah bulunsun diye silahlananlar bilmeli ki silahlanma güven değil tehlike getirir. Tüm yorgun mermi kurbanlarının faillerinin bulunması ve silahlanmanın önüne geçilmesi için faaliyetlerimizi sürdüreceğiz." açıklamasında bulundu.

Trabzon'da bu işe bir son verelim

Ahmet Metin Genç, "Cennette melek olan yavrularımızın aileleri, katılım sağlayan herkes bu anlamlı programı hazırlayan baromuzu tebrik ediyorum. Toplum adına geleceğimiz adına ortak bir şuur oluşturmak adına güzel bir çalışma. Hayatını kaybeden yavrularımızı rahmetle anıyoruz. Birinin keyfi başka bir insanın hayatı kabusa dönüyor. Trabzon bu konuda önde. Trabzon'un bir evladı olarak bunu kabul etmem mümkün değil. Buradan çağrıda bulunmak istiyorum. Sizin keyfiniz başkasının kabusu olmasın. Bugünü milat kabul edelim ve bu ile bir dur diyelim. Bunun zamanı geldi geçiyor. Bundan sonra bu tür hadislerin yaşanmaması diliyoruz. Adli makamlarımız bu hadislerle ilgili çalışma yapıyor. Bizim amacımız bir farkındalık oluşturmaktır. Başka Emir Yuşa'lar, keremler aramızdan ayrılmasın diye bu programa katılan ailelerimize de ben teşekkür ederim. Çok kıymetli bir katılım. Trabzon'da bu işe bir son verelim. Bu şuuru oluşturalım." ifadelerini kullandı.

Silahsızlanma için mücadele edeceğiz

Daha sonra sözü olan Trabzon CHP Milletvekili Sibel Suiçmez, "Bugün bir farkındalık çalışması için buradayız. Katil mermi ile ölmüş olan Emir Yuşa Atıcı'nın ikinci yıldönümü için burada toplandık. Emir bugün bu dünyada değil, ailesinin yanında değil. Bildiğim bir şey var, hayatta olsaydı gelecek sene üniversite sınavına çalışmanın derdinde olurdu. Dolayısıyla bu çocuklarımız bu dünyada aileleriyle olmalılar. Kara toprağın altında bu yaşta yatmak olmuyor. Bunu kabule etmemiz mümkün değil. Soruyoruz. Neden yoklar? Olmamaları gereken yerdeler miydi? Emir dedesinin bahçesindeydi, Kerem can Kendi evlerinin çocuk parkındaydı. Öyleyse ne yapmalıyız? Önleyici tedbirler almamız lazım. Katil mermi ile ölenlerin faillerinin bulunması çok zor. Emirin katili bulunamadı. Vicdan yoksa bulunması da çok zor. Silahlanma yı önlemeliyiz. Silah lobileri buna izin vermiyor. Biz korkmuyoruz, sonuna kadar silahlanmaya karşı çıktığımızı söylemeyeceğiz. Üzgünüz, bugün burada olmak istemezdik. Süslü kelimelerle süslemeyeceğim. Emir öldü ve toprağın altında. Bunu durdurmak vatandaşlar olarak bizlerin silahlanmaya karşı durmamızla başlayacak. Çocuklarımızın gençlerin daha fazla ölmesini istemiyoruz. Yorgun mermiler çocukların vücudunda daha kolay ölüme neden oluyor. İlk günden beri bu mücadeleyi sürdüren Emir Yuşa Atıcı'nın ailesine teşekkür ediyorum. Onlar kendileri için bir şey istemiyorlar. Onlar bu ülkenin çocukları için bir şey istiyorlar. Bu acıyı yaşamamış olmayanların birlikteliği bu mücadeleye daha fazla anlam karar. Trabzon'dan sesleniyoruz. Bir saniyelik mutluluğunuz için sadece bir kişiyi hayattan kopamıyorsunuz, onun ailesini de yalarken öldürüyorsunuz. Tekrar tekrar söylüyoruz. Bu ailelerin acısını paylaşıyoruz. Silahsızlanma için mücadele edeceğiz." dedi


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

23.5° / 19.5°

DEVA Partili Karal’dan, Ak Parti’de seçimin faturasının il başkanlarına kesilmesine tepki

Rize Belediye Başkanı Metin, Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu’nu Ziyaret Etti

Rezerv Alan Yasası Mağdurları Ümit Özdağ'ı Ziyaret Etti

CHP İl Başkanı Saltuk Deniz'den Sert Kınama: Atatürk Afişine Yapılan Saldırı Kabul Edilemez

AK Parti'de 7 il başkanı değişti

Karal, Çayeli’nde Muhtarlarla bir araya geldi

Erzurum'da AK Parti Belediye Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İYİ Parti'den yurtdışı harçlarına karşı hamle: Milletvekili Zorlu, kanun teklifini TBMM'ye sundu

Özgür Özel: Normalleşme başlayacaksa kayyum siyasetinin terk edilmesiyle başlamalı

YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil ÇOLAK Mağdur Belediye Çalışanlarının Yanında

İYİ Parti’de toplu istifa! 40 kişi CHP’ye geçti

EURO 2024'ün en değerli takımı belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu’ndan Daraltılmış İl Başkanları Toplantısı Açıklaması

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Ardeşen’deki Boğulma Olayı ile İlgili Mesaj

Karal: Tarımın amiral gemisini de batırdılar

DEM Partili vekillerden Saraçhane'deki surlara kayyum ve 1 Mayıs pankartı

AK Parti'de değişim Trabzon'da sürebilir: Mumcu'nun yerine iki aday

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz "Mayıs Ayı Yaş Çay Alım Bedelleri Kurban Bayramı'ndan önce ödensin

Ocaklı: Otizmli öğrencilere evde eğitim hizmeti verilsin

Oltu Belediyesi Zabıta Ekiplerinden Ekmek Fırınına Denetim