bonus veren siteler meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri https://www.elncgr.org

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Genç, KKTC’nin Barış Harekatı’nın 50. Yıldönümünde Yer Aldı

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, KKTC’de Barış ve Özgürlük Bayramı’nı Kutladı

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Genç, KKTC’nin Barış Harekatı’nın 50. Yıldönümünde Yer Aldı

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) gerçekleştirilen 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamalarına katıldı.

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıldönümü münasebetiyle KKTC’nin başkenti Lefkoşa’da düzenlenen törenlere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve diğer devlet yetkilileri de katıldı. Törenler sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Anıtı’nı ziyaret ederek saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı’nı okudu. Ayrıca, Erdoğan anıta çelenk bıraktı ve Anıt Özel Defteri’ne şu notu düştü:

“Kahraman Silahlı Kuvvetlerimizin Kıbrıs Türk halkı ile omuz omuza mücadele ederek gerçekleştirdiği 20 Temmuz Barış Harekatı'nın 50'nci yıl dönümüne kavuşmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Türk milleti, istiklal ve istikbaline olan sarsılmaz bağlılığını bu harekatla tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. Kıbrıs Türk halkı, zaferle taçlandırdığı bağımsızlık mücadelesini Anavatan Türkiye Cumhuriyeti'nin desteğiyle, kararlı bir şekilde sürdürmekte, geleceğe umut ve güvenle bakmaktadır. Çetin mücadeleler neticesinde, şehitlerimizin canı pahasına kazanılan özgürlüğün ilelebet devam edeceğine yürekten inanıyorum. Bu vesileyle bu toprakları vatan olarak bırakan şehitlerimizi tekrar rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum.”

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, anma töreni ve etkinliklerin ardından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ederek, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bu anlamlı gününde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti ile burada olmaktan büyük mutluluk ve gurur duyduk. 50 yıl önce burada büyük bir mücadele verildi, Kıbrıs Türkü'nün egemenliğine kastedenler tarihe gömüldü. Soydaşlarımız; özgürlük, barış ve huzur ortamına kavuştu. 50 yıl önce sağlanan huzur, yarım asırdır devam ediyor. Türkiye Cumhuriyeti olarak Kıbrıs Türklerinin huzuru için her zaman yanlarında olmayı sürdüreceğiz. Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde uluslararası alanda KKTC'nin haklarını savunmaya devam edeceğiz. Rabbim birliğimizi daim etsin. Bu vesileyle 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum. 1974 Barış Harekatı'na önderlik eden merhum Başbakanlarımız Bülent Ecevit ve Necmettin Erbakan ile KKTC’nin kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Denktaş’ı rahmetle yad ediyorum. Bağımsızlık mücadelesinde canlarını feda eden aziz şehitlerimizi minnetle anıyorum. Kahraman gazilerimize saygılarımı sunuyor, sağlık diliyorum” ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ
1

Ortahisar Belediyesi'nden SMA Hastası Mustafa Deniz İçin Yardım Kampanyası

2

Vakfıkebir Belediye Başkanı Fuat Koçal'dan Yerinde İncelemeler

3

Merkez Bankası faiz kararını salı günü açıklayacak

4

Emekliler İçin Flaş Çağrı! “Önerge Verin Destekleyelim”

5

Suruç katliamında hayatını kaybedenler Rize'de anıldı