Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin Ücretsiz Kurslarına Yoğun İlgi: 1.811 Kursiyer Eğitim Alıyor

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, kültür, sanat ve mesleki gelişim alanlarında açtığı ücretsiz kurslarla vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

KARADENİZ 7.12.2025 11:55:00 0
Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin Ücretsiz Kurslarına Yoğun İlgi: 1.811 Kursiyer Eğitim Alıyor

2025-2026 eğitim öğretim yılı kapsamında belediyeye bağlı merkezlerde toplam 1.811 kursiyer eğitim alıyor.

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Mesleki Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen kurslar, 6 Ekim’de başladı. Şehrin farklı noktalarındaki kurs merkezleri, her yaştan vatandaşa ilgi duydukları alanlarda kendilerini geliştirme imkânı sunuyor.

Müzikten Resme, Dramadan Tezhibe Geniş Kurs Yelpazesi

Trabzon Sanat Akademisi, bu yıl gitar, piyano, keman, kemençe ve bağlama branşlarında 400 kursiyere eğitim veriyor.

Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi ise hızlı okuma teknikleri, yetişkin ve çocuk resim, drama ve tezhip kurslarıyla 558 kursiyeri ağırlıyor.

El Sanatları Kurslarına Büyük İlgi

El sanatları alanında en yoğun katılım ise Ayasofya El Sanatları Merkezinde kaydedildi. Merkezde tığ örücülüğü, gümüş kazaziye, kaytan dokuma, geleneksel el nakışları, ipek halı dokuma, resim, kadın giyim, hasır örücülüğü, ahşap boyama, takı tasarım, Trabzon fanilası, filografi, rölyef, çinicilik ve şiş örücülüğü gibi birçok branşta toplam 723 kursiyer eğitim görüyor.

Botanik Park Yerleşkesinde ise ahşap boyama, takı tasarım, ev tekstili ürünleri hazırlama, kadın giyim ve ipek kozadan aksesuar yapımı kurslarında 130 kursiyer eğitim alıyor.

Kurslar Haziran 2026’ya Kadar Sürecek

Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz eğitim programları, 2026 yılının Haziran ayına kadar devam edecek. Kurs dönemi sonunda ise yeni başvurular alınacak.

Başkan Genç: “Bu İlgi Bizler İçin Memnuniyet Verici”

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, kurslara gösterilen ilgiden mutluluk duyduklarını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Şehrimizin kültürel ve sanatsal hayatını güçlendirmek, gençlerimize ve hemşehrilerimize yeni beceriler kazandırmak için kurslarımızı ücretsiz olarak sürdürüyoruz. 2025-2026 döneminde 1.811 kursiyerimize dokunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Her yaştan vatandaşımızın sosyal, kültürel ve mesleki gelişimine katkı sunmaya devam edeceğiz.”

Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Haber Kaynak

HABER MERKEZİ

Pazar 15.6 ° / 12.9 °
Pazartesi 17.5 ° / 10 °
Salı 12.8 ° / 8.7 °