meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Trabzon Emniyet Müdürlüğü vatandaşları dolandırıcılara karşı uyardı

Trabzon Emniyet Müdürlüğü Dolandırıcıların Yeni Yöntemine Karşı Uyardı!

Trabzon Emniyet Müdürlüğü vatandaşları dolandırıcılara karşı uyardı

Trabzon Emniyet Müdürlüğü vatandaşları dolandırıcılara karşı uyardı. Son zamanlarda artan dolandırıcılık vakalarına yeni yöntemler de eklendi.

Kişileri arayarak isminin terör suçuna karıştığını söyleyen ya da aradığı kişinin eşiyle ilişkisi olduğunu söyleyen kişiler panik ve korku ile yönlendirdikleri kişileri dolandırarak paralarını çalıyordu. Dolandırıcılar şimdi de farklı yöntemler kullanmaya başladı.

Dolandırıcıların yeni yöntemlerinden biri de, mesaj veya e-posta yolu ile ulaştıkları kişileri ‘ceza dosyanızın son günü’ diyerek dolandırmak oldu.

Sahte Sitelere Dikkat!

Vatandaşların dolandırıcılara dikkat etmesi gerektiğini söyleyen Trabzon Emniyet Müdürlüğü, teyit etmedikleri kaynaklardan gelen bağlantılara tıklamamaları gerektiğini belirterek, “‘Ceza dosyanızın son günü, mağdur olmamak için tıklayın’ gibi mesaj içerikleriyle iletilen oltalama amaçlı sahte internet sitelerine dikkat! Panik ve korku oluşturarak tuzağa düşürmeye yönelik asılsız iletilere itibar etmeyin. Teyit edemediğiniz kaynaklardan SMS veya e-posta yoluyla gelen bu tür bağlantılara tıklamaktan kaçının.” ifadelerini kullandı.

Resmi Kaynaklara Teyit Edin

Dava dosyalarını kontrol etmek isteyen vatandaşların resmi kaynaklar üzerinden bu işlemleri yapmalarını söyleyen Emniyet Müdürlüğü, “Dava dosyası sorgulama ve görüntüleme gibi işlemlerinizi e-Devlet üzerinden UYAP Vatandaş Portalı kullanarak gerçekleştirin. Hukuki konularda gelen bu tür mesaj veya e-posta içeriklerini resmî kaynaklar (e-devlet kapısı, adli makamlar) aracılığıyla teyit edin.” açıklamasında bulundu.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ
1

Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Artvin'e geliyor! Meteoroloji uyardı

2

Merih Demiral'ın annesi Fatma Demiral kimdir?

3

Merih Demiral'ın babası Burhan Demiral kimdir?

4

MasterChef Türkiye Deniz Zeybekler kimdir?

5

Atatürk'ün Erzurum Ziyareti Anısına Atatürk Evi Ziyareti Gerçekleştirildi